Ο πρωθυπουργός προανήγγειλε την ίδρυση εθνικής αναπτυξιακής τράπεζας-Είμαστε κοντά σε επωφελή συμφωνία, ανέφερε


"Είμαστε στην τελική ευθεία για την επίτευξη αμοιβαία επωφελους συμφωνίας" ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του στην Ετησία Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ. Ο πρωθυπουργός είπε χαρακτηριστικά "βρισκόμαστε σε μια εξαιρετικά κρίσιμη φάση της διαπραγμάτευσης" ενώ σημείωσε ότι παρότι βρισκόμαστε σε συνθήκες οικονομικής ασφυξίας εκπληρώνουμε τις υποχρεώσεις μας.

Τόνισε ακόμη ότι δεν αποτελεί ούτε επιλογή ούτε ευθύνη της κυβέρνησης η έλλειψη ρευστότητας. Αντιθέτως, είπε, πρόκειται για μια σκληρή διαπραγματευτική τακτική των εταίρων. Όλοι θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις, πρόσθεσε ο κ.Τσίπρας, υπογραμμίζοντας πως προτεραιότητα για την κυβέρνηση η επίτευξη συμφωνίας.

Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι όλους αυτούς τους μήνες η κυβέρνηση έχει αποδείξει έμπρακτα ότι εργάζεται για την επίτευξη συμφωνίας, σε αντίθεση με κύκλους που, όπως είπε, έχουν διχαστικά σχέδια. Στόχος, πρόσθεσε, είναι μια συμφωνία που δεν θα μεταθέτει το πρόβλημα. «Θέλουμε μακροπρόθεσμη λύση που θα περιλαμβάνει και απομείωση του δημόσιου χρέους» τόνισε, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να κάνει συμβιβασμούς. Ο κ. Τσίπρας τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι με διαλυμένη την εσωτερική αγορά και κοινωνία δεν είναι δυνατό να βγούμε από την κρίση.

Ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα του ΣΕΒ προχώρησε στην αποκάλυψη 6 αναπτυξιακών αξόνων που θα συνιστούν ένα μακρόπνοο σχέδιο.

Αυτοί είναι:

Σχεδιασμός των οργανισμών των υπουργείων. Νέες διοικητικές δομές που θα χαράξουν μια αναπτυξιακή πολιτική

Απλοποίηση της δημόσιας διοίκησης, αδειοδότηση επιχειρήσεων, εξάλειψη διαφθοράς

Κωδικοποίηση της νομοθεσίας για όλους.

Απλοποίηση του φορολογικού συστήματος για να αυξηθεί η εισπραξιμότητα, να μειωθεί η φοροδιαφυγή και να υπάρξει ένα σταθερό περιβάλλον με κίνητρα για εγχώριων και ξένων επενδύσεων. Όχι μόνο για την αύξηση εσόδων.

Αμείλικτη πάταξη της διαφθοράς. Όχι στα ολιγοπώλια και καρτέλ για να μειωθούν οι τιμές.

Απονομή δικαιοσύνης άμεση. Η καθυστέρηση, όμως, δεν είναι ευθύνη των δικαστών.

Επίσης ο πρωθυπουργός προανήγγειλε την δημιουργία εθνικής αναπτυξιακής τράπεζας.

Όπως τόνισε ο κ. Τσίπρας:

Η ελληνική οικονομία δεν μπορεί να εξαρτάται από την ξένη χρηματοδότηση, πρέπει να ελέγχουμε τα εγχώρια εργαλεία.  Ο κ. Τσίπρας μίλησε για έναν σύγχρονο και ευέλικτο μηχανισμό σε μία τράπεζα, εθνική αναπτυξιακή και επενδυτική. Αυτή η τράπεζα θα διαχειρίζεται πόρους για ευρωπαϊκά προγράμματα. Έτσι θα μπει τέλος στην γραφειοκρατία με σύγχρονα χρηματοδοτικά εργαλεία.

Η νέα αναπτυξιακή τράπεζα θα στηρίζει δύο βασικούς πυλώνες της ελληνικής οικονομίας.

Την χρηματοδότηση της Περιφέρειας.

Την χρηματοδότηση τους μικρομεσαίους.

πηγη parapolitika

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.