Μόνο συγκίνηση και εθνική υπερηφάνια είναι τα συναισθήματα που νιώθουμε, έπειτα και από άλλη μία σημαντική διάκριση της χώρας μας στην υδατοσφαίριση! Αυτή τη φορά, η Εθνική Νεανίδων κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στους 1ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες, που διεξάγονται στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, επικρατώντας της Ιταλίας στο με 8-7!

Με αφετηρία την άμυνα που κατάφερε να περιορίσει την κορυφαία Ιταλίδα παίκτρια, Ανιέζ Κοκιέρε, και τις καίριες επεμβάσεις της Ιωάννας Σταματοπούλου, η πολύ καλή εμφάνιση της Ελλάδας συνεχίστηκε και στο τρίτο οκτάλεπτο, στο οποίο το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα προηγήθηκε ακόμα και με 4 γκολ διαφορά (4-8), για να κλείσει η περίοδος με 5-8! Η Εθνική μας στο 2:26 πριν το τέλος της τρίτης περιόδου κατέβασε ταχύτητα, με αποτέλεσμα οι Ιταλίδες να μειώσουν στο ένα γκολ (7-8), 1:20 πριν το τέλος του μικρού τελικού. 
Συνολικά η απόδοση όλων των πολιστριών ήταν εξαιρετική! Στους έξι αγώνες που έδωσε η Εθνική ομάδα από 13 γκολ πέτυχε η Βάσω Πλευρίτου και η Μίλβα Καλογεράκου, 10 τέρματα σημείωσε η Σίλια Λογοθέτη και από 3 η Μαντώ Δουρέκα και Άρτεμις Σαφέτη!
Τα κορίτσια του Στέφανου Λέανδρου κράτησαν ψηλά τη σημαία της ελληνικής υδατοσφαίρισης, η οποία εδώ και πάρα πολλά χρόνια δεν λείπει από τα μετάλλια, τόσο σε εθνικό, όσο και σε διασυλλογικό επίπεδο! Άλλη μια γενιά στο άθλημα αυτό που έχει όλο το μέλλον μπροστά της και θα συνεχίσει τη παράδοση!
ΙΤΑΛΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ: 7-8
Τα οκτάλεπτα: 3-1, 1-4, 1-3, 2-0

ΙΤΑΛΙΑ (Π. Ζίζα): Μπαντσέλι, Κοκιέρε 5, Πρέστα, Ριτσιόλι, Σιμονέτι, Μίλο, Πικότσι, Ντε Ματζίστρις, Φορέστα 1, Εσπόζιτο, Αλταμούρα 1, Κουατρίνι, Σκιλάσι.
ΕΛΛΑΔΑ (Στ. Λέανδρος): Σταματοπούλου, Πρωτοπαπά 3, Δουρέκα, Ελευθεριάδου 2, Ελληνιάδη, Λούδη, Καλογεράκου, Πλευρίτου Β. 2, Λογοθέτη, Πάτρα Μ. 2, Μαυρωτά Ιφ., Σαφέτη, Σωτηρέλη.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.