Έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της Δευτέρα με αποκλειστικό θέμα την Ελλάδα ανακοίνωσε το βράδυ της Πέμπτης ο Ντόναλντ Τουσκ.


Η απόφαση ελήφθη μετά το Eurogroup της Πέμπτης στο οποίο δεν υπήρξε καμία συμφωνία και με το βάρος των χρονικών περιθωρίων που στενεύουν επικίνδυνα για τη χώρα.

«Μετά την έκβαση της συνεδρίασης του Eurogroup σήμερα, αποφάσισα τη σύγκληση Συνόδου Κορυφής τη Δευτέρα 22 Ιουνίου και ώρα 19.00. Είναι καιρός να συζητηθεί επειγόντως το ζήτημα της Ελλάδας στο υψηλότερο επίπεδο», έγραψε χαρακτηριστικά στο Twitter ο κ. Τουσκ.

Η Σύνοδος Κορυφής εντάσσεται σε μια ύστατη προσπάθεια να γεφυρωθούν οι διαφορές Ελλάδας – δανειστών. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι εταίροι είναι διατεθειμένοι να δώσουν μια πρόταση στον Έλληνα πρωθυπουργό. Στην περίπτωση που δεν την δεχτεί ο Αλέξης Τσίπρας  – σύμφωνα πάντα με πηγές από τις Βρυξέλλες – τότε η Ελλάδα θα μπει στην επικίνδυνη ζώνη.

Πάντως σε περίπτωση που η Ελληνική πλευρά ζητήσει δεύτερη ευκαιρία ή χρόνο, τότε θα της δοθεί. Έως τώρα ωστόσο, όλες οι πλευρές εμμένουν στις απόψεις τους βαδίζοντας σε επικοινωνιακό, τεντωμένο σκοινί που – κατά πολλούς – μπορεί να προκαλέσει ατύχημα. Από την άλλη, υπάρχουν και οι πιο ψύχραιμες φωνές που επιμένουν στην εξεύρεση κοινού τόπου, προκειμένου να μην βγει η Ελλάδα από την Ευρωζώνη.

Στο eurogroup της Πέμπτης, δεν βρέθηκε ο κοινός τόπος με αποτέλεσμα για ακόμη μια φορά η συνεδρίαση να ολοκληρωθεί χωρίς συμφωνία και τους Ευρωπαίους εταίρους να βάλλουν εναντίον της Ελλάδας 

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με υψηλόβαθμο ευρωπαίο αξιωματούχο σε Ευρωπαϊκή Επιτροπή και Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα επεξεργάζονται κείμενο που θα αναφέρεται στο θέμα του χρέους σε περίπτωση συμφωνίας. Μια ανανέωση της δήλωσης για την ελάφρυνση του χρέους που είχε κερδίσει η ελληνική πλευρά στο Eurogroup του Νοεμβρίου του 2012 όταν υπουργός ήταν ο Γιάννης Στουρνάρας 

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.