Η Ελλάδα δεν έχει ζητήσει οικονομική βοήθεια από την Μόσχα, δήλωσε για ακόμα μία φορά ο υφυπουργός Οικονομικών της Ρωσίας επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχουν πόροι στον ρωσικό προϋπολογισμό για παροχή βοήθειας προς την χώρα μας και ότι η οικονομική μας θέση δεν μας επιτρέπει να ζητήσουμε νέο δάνειο.


«Δεν υπήρξαν αιτήματα. Δεν υπάρχουν πόροι (στον ρωσικό προϋπολογισμό για την παροχή οικονομικής βοήθειας στην Ελλάδα)», δηλώνει σε αποκλειστική του συνέντευξη στο πρακτορείο Reuters, o Ρώσος υφυπουργός Οικονομικών, Σεργκέι Στόρτσακ που συμμετέχει σε διεθνές οικονομικό φόρουμ στην Αγία Πετρούπολη.

Αναφερόμενος στην επίσκεψη Τσίπρα, ο κ. Στόρτσακ δήλωσε ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός μεταβαίνει στη Ρωσία με στόχο να συζητήσει κοινά έργα και όχι για να ζητήσει οικονομική ενίσχυση, προσθέτοντας ότι η Μόσχα ενδιαφέρεται περισσότερο να έχει η Ελλάδα κανονικές σχέσεις με τους εταίρους της.

Νωρίτερα, ο Αλέξης Τσίπρας έφθασε στην Αγία Πετρούπολη συνοδευόμενος από τους υπουργούς Σταθάκη, Λαφαζάνη, Βαλαβάνη, Ήσυχο και Σακελλαρίδη, άλλα κυβερνητικά στελέχη, καθώς και από πολυπληθή αντιπροσωπεία επιχειρηματιών. Ο πρωθυπουργός θα συμμετέχει στο διεθνές οικονομικό φόρουμ, ενώ αύριο αναμένεται να συναντηθεί με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.