Η Εθνική ομάδα από το Μουντιάλ και έπειτα έχει πάρει τον κατήφορο. Το ζήτημα της πρόκρισης έχει χαθεί και πλέον τίθεται και θέμα διαδοχής του Σέρχιο Μαρκαριάν. Τι μέλει γενέσθαι με τον Ουρουγουανό και ποιες θα είναι οι κινήσεις των ανθρώπων της Εθνικής ομάδας, ούτως ώστε να διωχθούν τα «φαντάσματα» και να επιστρέψουν και πάλι οι επιτυχίες...

Είναι γεγονός πως τα πράγματα στην Εθνική δεν είναι και τόσο καλά και σίγουρα δεν θυμίζουν την ομάδα της δεκαετίας που πέρασε επί Ότο Ρεχάγκελ, όταν κατακτήσαμε το Euro 2014 στην Πορτογαλία και επί Φερνάντο Σάντος, όταν το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα συνέχισε στο ίδιο μήκος κύματος, μπορεί να μην υπήρξε αντίστοιχη επιτυχία όπως αυτή του 2004 στην Ιβηρική χερσόνησο, ωστόσο η Ελλάδα βρίσκονταν στις μεγάλες διοργανώσεις του Euro και του Mundial. Μάλιστα, στη Βραζιλία πριν αποχωρήσει ο Σάντος από την ομάδα η «γαλανόλευκη» έγραψε ιστορία καθώς για πρώτη φορά από καταβολής του Παγκοσμίου Κυπέλλου προκρίθηκε στις «16» καλύτερες ομάδες του κόσμου.

Αυτές οι... ωραίες στιγμές έχουν μείνει στο παρελθόν και η παρούσα κατάσταση δεν προμηνύει ανάλογες επιτυχίες. Αυτό το έχουν διαπιστώσει στο στρατόπεδο της Εθνικής και οι ιθύνοντες σχεδιάζουν την επόμενη ημέρα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος. Αρχής γενομένης από το θέμα του προπονητή. Ο Σέρχιο Μαρκαριάν ήρθε για να επιφέρει την αλλαγή στις τάξεις της Εθνικής και να διαγράψει τα «κακώς κείμενα» που... έγραψε ο Κλαούντιο Ρανιέρι, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν επιτεύχθηκε και βέβαια δεν θα μπορούσε να γίνει από τη μια μέρα στην άλλη, δεν είναι λογικό. Όπως ένα χελιδόνι δεν φέρνει την άνοιξη, έτσι και ένας προπονητής δεν μπορεί να τα αλλάξει όλα σε μια μέρα. Τα αναφέρουμε, ωστόσο, αυτά διότι υπάρχει οψιόν αυτόματης ανανέωσης του συμβολαίου σε περίπτωση που οδηγούσε την Εθνική στο Euro 2016 στη Γαλλία. Η παραμονή, ή όχι του Μαρκαριάν στον «γαλανόλευκο» πάγκο είναι κάτι που θα κριθεί τις επόμενες ημέρες. Ακόμη δεν υπάρχει κάτι βέβαιο, αν πάντως ο Ουρουγουανός μείνει στην Ελλάδα, τότε αυτομάτως θα αναλάβει τον σχεδιασμό της νέας Εθνικής, τον τρόπο λειτουργίας των υποδομών δηλαδή από τις πολύ μικρές ηλικίες μέχρι την Εθνική ανδρών και καθώς επίσης την συνεργασία που θα έχει η ΕΠΟ και κατ' επέκταση η Εθνική με το πρωτάθλημα της Super League.

Από εκεί και πέρα υπάρχει και ο Γιώργος Καραγκούνης. Ο ρόλος του πρώην αρχηγού του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος θα είναι πιο ενεργός. Σημαντικό κομμάτι στην ανανέωση της Εθνικής θα έχουν οι ίδιοι οι παίκτες που θα κληθούν να τιμήσουν την Ελλάδα και όσοι εξ αυτών αγωνιστούν θα πρέπει να είναι απολύτως αφοσιωμένοι στην ομάδα και όλοι τους μαζί να συνθέτουν ένα οικογενειακό κλίμα, να μην υπάρχουν ρήξεις ανάμεσα στην ομάδα και εν πάσει περιπτώσει να επιστρέψει η Εθνική που όλοι αγαπήσαμε.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.