Σε πρώτο θέμα από το Bloomberg αναδεικνύεται η εντυπωσιακή στροφή, 180 μοιρών, του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σχετικά με το ρόλο που θα έχει το δημοψήφισμα στη διάσωση της Ελλάδας.

Όπως αναφέρει η αμερικανική οικονομική ιστοσελίδα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών δήλωσε σε Γερμανούς βουλευτές ότι η Ελλάδα θα παραμείνει για την ώρα στο ευρώ ακόμα και αν πλειοψηφήσει το «όχι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής!

Με βάση τις ίδιες πηγές του πρακτορείου, στους βουλευτές που συμμετείχαν σε κεκλεισμένων των θυρών συνάντηση την Τρίτη, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ανέφερε ακόμα ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα κάνει ότι είναι αναγκαίο για να προστατέψει το ευρώ αν οι Έλληνες ψηφίσουν κατά του προτεινόμενου προγράμματος των θεσμών.

Προσδιόρισε μάλιστα στα 32 δισ. ευρώ το ποσό που προβλέπεται να δοθεί σε πρώτη φάση στην Ελλάδα για τη σταθεροποίηση της οικονομίας και του χρηματοπιστωτικού της συστήματος.

«Στόχος μας παραμένει να παραμείνει η Ελλάδα στη ζώνη του ευρώ, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος», είπε διά τηλεφώνου στους συναδέλφους της η βουλευτής του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, Αντιε Τίλμαν, όπως αναφέρει το δημοσίευμα.

Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες αυτές, προσθέτει το Bloomberg.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.