Στη σύγκληση του κυβερνητικού συμβουλίου απόψε προχωρεί ο πρωθυπουργός. Επιστρέφει το απόγευμα μαζί με Δραγασάκη. Στις Βρυξέλλες μένει Βαρουφάκης - Τσακαλώτος 


Στη σύγκληση εκτάκτως του κυβερνητικού συμβουλίου θα προχωρήσει σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αμέσως μετά την επιστροφή του από τις Βρυξέλλες στις 18:00 το απόγευμα.  

Μαζί του επιστρέφουν σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο αντιπρόεδρος Γιάννης Δραγασάκης και ο Νίκος Παππάς.

Τον «συναγερμό» στην κυβέρνηση επιβεβαιώνει και η «εντολή» προς τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά να επιστρέψει άμεσα από το Μαυροβούνιο όπου βρίσκεται για επίσημη επίσκεψη. 

Ο πρωθυπουργός αμέσως μετά την επιστροφή του αναμένεται να ενημερώσει σε βάθος τα μέλη της κυβέρνησης για το σημείο που έχουν φτάσει οι διαπραγματεύσεις που συγκλίνουν και που αποκλίνουν οι θέσεις. Και θα ζητήσει «εισηγήσεις» για το ποια θα πρέπει να είναι η τελική απάντηση στο τελεσίγραφο των δανειστών που έχουν θέσει και ως όριο να κλείσει η συμφωνία το αυριανό Eurogroup. 

 Στις Βρυξέλλες θα παραμείνουν οι κ. Βαρουφάκης και Τσακαλώτος ώστε να μετάσχουν και στην αυριανή συνεδρίαση του Eurogroup όπου θα κριθούν τα πάντα σύμφωνα με όσα έχουν διαμηνύσει όλοι οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι.


Το μεσημέρι της Παρασκευή ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ επέστησε εκ νέου την ανάγκη συμφωνίας αύριο η οποία όπως είπε «θα επιτρέψει στην Ελλάδα να χρηματοδοτηθεί και άρα να αποφύγει μια χρεοκοπία».

Σε διαφορετική περίπτωση ο χρόνος δεν επαρκεί για να εγκριθεί τυχόν συμφωνία από τα εθνικά κοινοβούλια.

«Πρέπει να βρούμε μια λύση αύριο για τον πολύ απλό λόγο ότι αυτή πρέπει να εγκριθεί από τα κοινοβούλια: πρώτα από το ελληνικό κοινοβούλιο και έπειτα από αυτά πολλών κρατών μελών».

«Τελικά, το μόνο πράγμα που χρειαζόμαστε είναι μια συμφωνία που θα επιτρέψει στην Ελλάδα να ανακάμψει και αυτό απαιτεί να γίνουν κινήσεις πολύ περισσότερο στον τομέα των μεταρρυθμίσεων απ' ό,τι στον τομέα των περικοπών», πρόσθεσε.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.