Το "όχι" του κόμματος ανακοίνωσε στην Ολομέλεια ο Νίκος Μαυραγάνης. ΝΑΙ από Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ.



Οριστική είναι η ρήξη στο κυβερνητικό στρατόπεδο στο νομοσχέδιο για την ιθαγένεια με τον εισηγητή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Νίκο Μαυραγάνη να ανακοινώνει πριν από λίγο από του βήματος της Βουλής ότι οι ΑΝ.ΕΛ καταψηφίζουν οριστικά επί της αρχής το νομοσχέδιο έπειτα από την απόφαση της αρμόδιας Υπουργού Τασίας Χριστοδουλοπούλου να μην εισακούσει τις ενστάσεις τους.

Με εμφανή τη δυσαρέσκεια από την απαξιωτική στάση της κ. Χριστοδουλοπούλου στα αιτήματα των ΑΝ.ΕΛ ο κ. Μαυραγάνης έκανε λόγο για υποκρισία αλλά και περίεργη σπουδή του Υπουργείου να προβεί σε απόδοση ιθαγένειας στα παιδιά μεταναστών από την πρώτη δημοτικού και όχι με την ολοκλήρωση της υποχρεωτικής εκπαίδευσης. Επεσήμανε δε, για μια ακόμα φορά τον κίνδυνο της γκετοποίησης αμαθών και απαίδευτων ανθρώπων εκτιμώντας ότι παιδιά από χαμηλά κοινωνικά και οικονομικά στρώματα, έχοντας λάβει την ιθαγένεια θα εγκαταλείψουν νωρίς το σχολείο προκειμένου να εργαστούν.

«Αν το Υπουργείο έχει τη βεβαιότητα ότι η μεγάλη πλειονότητα θα παραμείνουν στην Ελλάδα και θα ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις γιατί σπεύδει να την δώσει από την ηλικία των έξι ετών;» είπε ο κ. Μαυραγάνης και τόνισε ότι είναι λάθος η επιχειρούμενη από την Υπουργό ταύτιση της απόδοσης ιθαγένειας με την υπηκοότητα. Το νομοσχέδιο πάντως φαίνεται ότι θα ψηφιστεί με ευρύτατη πλειοψηφία από τη Βουλή καθώς πέρα του ΣΥΡΙΖΑ επί της αρχής θα υπερψηφίσουν και το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.