Αντιτίθενται στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και δεν μεταφέρουν τα διαθέσιμα στην Τράπεζα της Ελλάδα


Ένα μεγαλοπρεπέστατο όχι από τους δημάρχους που έχουν εκλεγεί με τη σημαία του ΚΚΕ εισέπραξε ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νίκος Βούτσης, καθώς αποφάσισαν να μην μεταφέρουν τα ταμειακά τους διαθέσιμα στην Τράπεζα της Ελλάδας, όπως προβλέπει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) της Κυβέρνησης.

Την απόφασή τους αυτή οι πέντε δήμαρχοι που έχουν εκλεγεί με τη σημαία του ΚΚΕ την κοινοποίησαν στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και φυσικά στον υπουργό Εσωτερικών. Πρόκειται για τους εκλεγμένους δημάρχους του ΚΚΕ με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Ικαρίας, Στέλιος Σταμούλος, Καισαριανής, Ηλίας Σταμέλος, Πάτρας, Κώστας Πελετίδης, Πετρούπολης, Βαγγέλης Σίμος και Χαϊδαρίου, Μιχάλης Σελέκος.

Στην επιστολή τους επισημαίνουν ότι δεν δίνουν τα ταμειακά τους αποθέματα:

* Γιατί υποχρεώνει τους δήμους μας να υπολειτουργούν και να παραμερίζουν τις ανάγκες των δημοτών μας.

* Γιατί μας επιβάλλει να επιβαρύνουμε με επιπρόσθετους φόρους και τέλη τους δημότες μας.

* Γιατί γνωρίζουμε από πρότερες αντίστοιχες ενέργειες των προηγούμενων κυβερνήσεων, όπως το PSI για τα ασφαλιστικά ταμεία, τα πανεπιστήμια, τα νοσοκομεία, ότι δρόμος επανάκτησης των απωλειών για το λαό σε διαπραγμάτευση τάχα με τους δανειστές δεν υπάρχει.

* Γιατί τα αιματηρά πλεονάσματα που προαναγγέλλει και η επικείμενη συμφωνία της κυβέρνησης θα τσακίσουν παραπέρα τις λαϊκές ανάγκες και θα μετατρέψουν ακόμα πιο γρήγορα τους δήμους σε μηχανισμούς φοροεπιδρομής.

* Γιατί είναι υποχρέωσή μας να συνδράμουμε τις ανάγκες και τις αγωνίες του λαού μας και όχι την αντιλαϊκή στρατηγική των ΕΕ - ΔΝΤ, κεφαλαίου.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.