«Δηλητήριο» φέρεται να έσταξε για την Ελλάδα ο Ζ-Κ Γιούνκερ κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τους ευρωπαίους επιτρόπους την Τρίτη.


Όπως δήλωσε πηγή από την ΕΕ στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ εξέφρασε την απροθυμία του να παραστεί σε αυτό το ραντεβού. Μιλώντας σε Επιτρόπους, ανέφερε ότι μία νέα συνάντηση με τον έλληνα πρωθυπουργό θα ήταν «χάσιμο χρόνου» και πρόσθεσε ότι «θα ήταν καλύτερα να συναντηθώ με τους Λατινοαμερικανούς».

Παράλληλα, σύμφωνα και με δημοσίευμα των Financial Times, αξιωματούχοι με γνώση της συνάντησης των 29 επιτρόπων στο Στρασβούργο ο Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ είπε ότι η Αθήνα «έχασε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή». «Δεν κατάφεραν να δουν ότι ο καλύτερος φίλος των μικρών και μεσαίων κρατών-μελών είναι η Κομισιόν» ανέφερε αξιωματούχος, εξιστορώντας τα σχόλια του κ. Γιουνκέρ στους επιτρόπους.

Νωρίτερα, σύμφωνα τα πρακτορεία Reuters και Bloomberg, αξιωματούχοι της Κομισιόν τόνιζαν ότι απερρίφθη η ελληνική πρόταση ως ανεπαρκής.

Ωστόσο, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς διέψευσε τα σχετικά δημοσιεύματα, υπογραμμίζονται ότι «εξετάζουμε ενδελεχώς την ελληνική πρόταση και άλλοι αξιωματούχοι της ΕΕ δεν ομιλούν εκ μέρους της Επιτροπής».

Την ίδια ώρα, η ελληνική κυβέρνηση εξακολουθεί να αναμένει την πρόταση της Κομισιόν.

Όπως έγραψε ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, στο Facebook: 

Ζητάμε γραπτή και σαφή απάντηση από την Κομισιόν. Καμία απάντηση δεν έχει λάβει η Αθήνα εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με τη νέα πρόταση που η ελληνική πλευρά έχει υποβάλει προς τους θεσμούς. Με διαρροές δεν ανοίγουμε διάλογο.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.