Παρά τη χθεσινή ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Βουλής, η οποία προανήγγειλε την παρουσία του ΠτΔ στην επιτροπή για το χρέος, ο κ. Παυλόπουλος δεν θα παραστεί.


Με μία ηχηρή απουσία ξεκινούν σήμερα οι εργασίες της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους στη Βουλή. Αυτή του ανώτατου πολιτειακού παράγοντα της χώρας, του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

Κι αυτό παρά τη χθεσινή ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Βουλής, το οποίο μάλιστα αναρτήθηκε στο site της Βουλής, το οποίο προανήγγειλε την παρουσία του ΠτΔ.

Κατόπιν τούτου προκύπτει ευθαρσώς το ερώτημα αν πρόκειται για ασυνεννοησία μεταξύ των συνεργατών των δύο κορυφαίων ελληνικών θεσμών ή για κάτι παραπάνω, ενδεχομένως ακόμη και για ρήξη στις έως τώρα καλές σχέσεις τους.

Συνεργάτες του Προέδρου της Δημοκρατίας έσπευσαν να γνωστοποιήσουν ότι ο λόγος της απουσίας του κ. Παυλόπουλου είναι η συνάντησή του με τον Αυστριακό καγκελάριο Βέρνερ Φάιμαν.

Ωστόσο προκαλεί απορίες το γεγονός ότι ενώ η Βουλή και το γραφείο της κας Κωνσταντοπούλου είχαν ενημερωθεί από χθες το πρωί για την απουσία του κ. Παυλόπουλου, το δελτίο τύπου της Βουλής που βγήκε το απόγευμα ανέφερε πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και θα παραστεί και θα μιλήσει! Στο ίδιο μάλιστα δελτίο σημειώνεται ότι στη συνεδρίαση θα παραστεί και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Σημειώνεται ότι ο κ. Παυλόπουλος είχε παραβρεθεί στην πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Αλήθειας για το χρέος, προκαλώντας μάλιστα την έντονη αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης που τον κατηγόρησαν ότι συμμετέχει σε κομματικές συνελεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ και της κυρίας Κωνσταντοπούλου.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.