Συνάντηση με τον πρόεδρο της Κομισιόν είχε ο Αλέξης Τσίπρας στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής των ευρωπαίων ηγετών στις Βρυξέλλες. Οι δύο ηγέτες αντάλλαξαν απόψεις, αναλυτικά και σε εποικοδομητικό κλίμα. Θα συναντηθούν και την Πέμπτη.



«O Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής συναντήθηκε με τον Ζ. Κ.λ. Γιούνκερ», γνωστοποίησε το Μέγαρο Μαξίμου. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, «οι δύο ηγέτες αντάλλαξαν απόψεις, αναλυτικά και σε εποικοδομητικό κλίμα, ενώ συμφώνησαν να συναντηθούν και αύριο».

Υπενθυμίζεται, ότι σύμφωνα με δημοσιεύματα ο κ. Γιούνκερ είχε εκνευριστεί γιατί δεν είχε λάβει την περασμένη Παρασκευή τις νέες προτάσεις της Αθήνας και γι' αυτό δεν είχε μιλήσει με τον έλληνα πρωθυπουργό το σαββατοκύριακο. Με βάση το ρεπορτάζ των Financial Times ο πρόεδρος της Κομισιόν επιτέθηκε χθες στο Κολέγιο των Επιτρόπων στην ελληνική κυβέρνηση, λέγοντας ότι η Αθήνα έχασε «την Ευρωπαϊκή Επιτροπή».

Ορισμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά την απόρριψη της πρότασης της Αθήνας η κυβέρνηση αποδέχεται το στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα στο 1% του ΑΕΠ αντί για 0,75% που είχε εισηγηθεί στο κείμενο που απέστειλε τη Δευτέρα.

Εν τω μεταξύ πάντως καμία πλευρά δεν έχει επιβεβαιώσει το ραντεβού του Τσίπρα με την Αγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ, αν και νεώτερες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα πραγματοποιηθεί το βράδυ μετά το δείπνο των ηγετών.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.