Την εκτίμησή του ότι θα έχουμε σήμερα συμφωνία εξέφρασε ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του mega.


Ο κ. Σταθάκης εξηγώντας τα μέτρα της ελληνικής πλευράς, σημείωσε ότι αμέσως μετά την συμφωνία θα ξεπαγώσουν πολλά θέματα ανάπτυξης, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα επιστρέψουν οι καταθέσεις των Ελλήνων στις τράπεζες.

«Αυτή τη στιγμή εάν υπάρχει εκροή χρημάτων δεν είναι προς το εξωτερικό, αλλά προς τα σεντούκια των Ελλήνων. Η εικόνα αυτή θα αλλάξει μέχρι να ολοκληρωθεί η συμφωνία».

Ο κ. Σταθάκης χαρακτήρισε την συμφωνία «ολοκληρωμένη» και εξέφρασε την ικανοποίησή του απέναντι στις προτάσεις της Ελλάδος και στις εξελίξεις των επόμενων ωρών.

«Εκτιμώ ότι η συμφωνία δεν είναι ολοκληρωμένη και απόλυτα ισορροπημένη. Έχουμε μείωση των πλεονασμάτων κι αυτό ανοίγει το δρόμο προς την ανάπτυξη που είναι και το ζητούμενο» και συμπλήρωσε: «Πετύχαμε την πιο ισορροπημένη συμφωνία υπό τις δεδομένες συνθήκες»

Τέλος, ο κ. Σταθάτης αναφερόμενος στα μέτρα σημείωσε πως: «Τα μέτρα δεν είναι σκληρά, αλλά ισορροπημένα. Η καλύτερη δυνατή σύνθεση που μπορούσε να γίνει. Δεν έχει τα στοιχεία του συμβιβασμού». 

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.