Ο καυτός διάλογος του Τσίπρα με την Κριστίν Λαγκάρντ όταν τον ρώτησε αν επιθυμεί να παραμείνει το ΔΝΤ on board!


Το γάντι στον Αλέξη Τσίπρα αν επιθυμεί την παρουσία και την συνεργασία με το ΔΝΤ έριξε σύμφωνα με πληροφορίες η Κριστίν Λαγκάρντ στον πρωθυπουργό κατά τη διάρκεια της εξαμερούς σύσκεψης που προηγήθηκε στις Βρυξέλλες.

«Μας θέλετε κι εμάς on board,  επιθυμείτε συνέχιση της συνεργασίας;» ρώτησε τον κ. Τσίπρα η διευθύντρια του ΔΝΤ.

Ο Αλέξης Τσίπρας σήκωσε το γάντι και απάντησε «σας θέλουμε και πρέπει να είστε και να σας πω ότι εκτιμώ την ειλικρινή σας στάση παρά το γεγονός ότι είναι σκληρή. Είστε οι μόνοι που έχετε κάνει κριτική π.χ. στο θέμα του πολλαπλασιαστή. Ομως θέλουμε όλες τις απόψεις σας και όχι  α λα καρτ να πείτε και για το χρέος, όχι μόνο για τα σκληρά μέτρα».

Η ... αρχιεγκληματίας Λαγκάρντ και το καρφί στον Βαρουφάκη  

Η διευθύντρια του ΔΝΤ έχει αποφασίσει ως φαίνεται να αφήσει στην άκρη την γαλλική διπλωματική της χάρη και φινέτσα και «καρφώνει» άγρια την ελληνική πλευρά.

Την περασμένη Πέμπτη στη συνεδρίαση του Eurogroup βλέποντας τον Γιάνη Βαρουφάκη να μπαίνει τον πλησίασε και του είπε ψιλοειρωνικά:  «Η αρχι-εγκληματίας έρχεται να χαιρετίσει».    

Η ειρωνεία ήταν προφανής απάντηση στα όσα είχε καταλογίσει ο Αλ. Τσίπρας για «εγκληματικές ευθύνες» στο ΔΝΤ, στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.