Ένας χρόνος μετά - Απολογιστικό Σημείωμα


Έχοντας περάσει ένας χρόνος από τις αυτοδιοικητικές εκλογές και 9 μήνες από την ανάληψη του Δημαρχιακού αξιώματος από τον κ. Αναστάσιο Μαυρίδη είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να γνωρίσουμε όλοι την μέχρι στιγμής πορεία όλων των ζητημάτων που διαχειρίζεται ο Δήμαρχος εδώ και ένα χρόνο τώρα. Αυτό το ενημερωτικό απολογιστικό σημείωμα, ο κ. Μαυρίδης δεσμεύεται ότι θα το δημοσιεύει προς όλα τα μέσα, κάθε χρόνο για να ενημερώνονται εμπεριστατωμένα και άμεσα από τον ίδιο οι δημότες αλλά και κάθε ένας απλός πολίτης που επιζητεί την αντικειμενική ενημέρωση.
Στη ουσία, ο Δήμαρχος επιλέγει να κάνει πράξη ένα νέο τρόπο αντιμετώπισης των πραγμάτων, να βρίσκει λύσεις σε σύνθετα προβλήματα, αλλά και να σχεδιάζει το μέλλον, και τη θέση του Δήμου μας σε αυτό. Ένα σύγχρονο μοντέλο αυτοδιοίκησης, οργανωμένο  και δομημένο με σεβασμό στον κάθε πολίτη  ξεχωριστά.
Ας δούμε όλα τα ζητήματα ξεχωριστά:

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

                                    Η αναχρηματοδότηση των Δανειακών Υποχρεώσεων του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, η οποία τελικά, μετά από πολλές συμπληγάδες, εγκρίθηκε από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων (ΤΠΔ), αποτελούσε ίσως τον μεγαλύτερο βραχνά  που εμπόδιζε τη Λειτουργική και  Οικονομική Βιωσιμότητα του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης αλλά αποτέλεσε και το προσωπικό στοίχημα του κ. Μαυρίδη, το οποίο τελικά κέρδισε.
                                    Ακόμα και προ της ανάληψης των καθηκόντων του ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης- Πεύκης κ. Μαυρίδης  είχε πολύ σημαντικές συναντήσεις, παρουσία και του πρώην Δημάρχου κ. Φωκιανού, με τον πρώην Αν. Υπουργό Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρα αλλά και τον πρώην Υπουργό Εσωτερικών κ. Αργύρη Ντινόπουλο.
                                    Και για τις δυο συναντήσεις κατατέθηκε ώριμο προσχέδιο μελέτης για την αναγκαία και επιβεβλημένη Νομοθετική Ρύθμιση. Με τον κ. Ντινόπουλο πραγματοποιήθηκε και δεύτερη συνάντηση ώστε να διευθετηθεί η προετοιμασία από υπηρεσιακούς παράγοντες για την σχετική Νομοθετική Ρύθμιση για την Αναχρηματοδότηση των δανείων από το Τ.Π&Δ, ενώ ακολούθησε συνάντηση και με τον Γ.Γ. του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Γιάννη Ιωαννίδη.        Ακολούθησαν ραντεβού με την ΚΕΔΕ και με αρκετούς Δημάρχους οι οποίοι επιζητούσαν και αυτοί την αναγκαία σχετική  Νομοθετική Ρύθμιση. Ακολούθησε συνάντηση του κ. Μαυρίδη και με το νέο Πρόεδρο της ΚΕΔΕ  και Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλη, η συμβολή του οποίου υπήρξε καθοριστική για τις μετέπειτα εξελίξεις. Στο πλαίσιο αυτών των συναντήσεων τοποθετήθηκαν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς με σημαντικές παρατηρήσεις  ώστε πέρα από το τεχνοκρατικό ζήτημα της Νομοθετικής Ρύθμισης να ξεκινήσουν και συναντήσεις εργασίας διαφόρων υπηρεσιακών παραγόντων και άλλων Δημόσιων φορέων, όπως το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους καθώς επίσης και του Τ.Π.&Δ. Ο Δήμαρχος κ. Μαυρίδης, πιστός σε όλες τις προεκλογικές του δεσμεύσεις, συναντήθηκε  και με τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Τ.Π.Δ.  και τον Διευθυντή χορήγησης δανείων με σκοπό να ζητήσει  μικρότερο επιτόκιο και επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής κάτι το οποίο θα έδινε μια σημαντική ανάσα στο ταμείο του Δήμου και θα σήμαινε την μείωση των ετήσιων τοκοχρεολύσιων υποχρεώσεων του.
                                    Το οικονομικό αυτό πλεόνασμα, το οποίο σχεδόν επιτεύχθει, θα εξασφαλίσει ένα αρκετά μεγάλο ποσό στο Δήμο Λυκόβρυσης- Πεύκης το οποίο έχει ιδιαίτερα μεγάλη ανάγκη για τις υποχρεώσεις του και θα αποδοθεί σε δομές του Δήμου όπως στην πρόνοια, στην καθαριότητα, στις σχολικές μονάδες και σε υπόλοιπες κοινωνικές υπηρεσίες καθιστώντας τον απόλυτα βιώσιμο.
Συνοψίζοντας:
1.      Εγκρίθηκε από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων (ΤΠΔ) η αναχρηματοδότηση των Δανειακών Υποχρεώσεων του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, ύψους περίπου 7.000.000€ .
2.      Ακολούθησε η αποδοχή των όρων αναχρηματοδότησης των Δανείων από το Δημοτικό Συμβούλιο.
3.      Έπεται ο προσυμβατικός έλεγχος του Ελεγκτικού Συνεδρίου και υπογραφή της σύμβασης .

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
(πρώην ΥΠΕΚΑ [Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής])

Συνάντηση του Δημάρχου με τον αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κο Νικόλαο Ταγαρά, στις 7/11/2014, οπότε και του επιδόθηκε το ακόλουθο :
  1. Το με αριθ. πρωτ. 12861/06-11-2014 έγγραφο με θέμα «Εκκρεμείς υποθέσεις του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης και ένταξη μελετών και έργων προς χρηματοδότηση»
που αφορά σε :
α) οριοθέτηση ρέματος Πύρνας από την οδό Λύρας έως Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Λαμίας και παραρεμάτια περιοχή
β) πολεοδομική μελέτη Βιομηχανικού – Βιοτεχνικού Πάρκου περιοχής Λυκόβρυσης – Μεταμόρφωσης
γ) άδεια ίδρυσης και λειτουργίας υπόγειου χώρου στάθμευσης στο ΟΤ 25Α  στην κεντρική πλατεία Δημοτικής Κοινότητας Πεύκης
δ) Τροποποίηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου στη Δημοτική Κοινότητα Λυκόβρυσης – Περιβαλλοντικό προέλεγχο για την υποβολή σε Σ.Π.Ε. του έργου «Τροποποίηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου στη Δημοτική Κοινότητα Λυκόβρυσης» λόγω αρμοδιότητας της ΕΥΠΕ του ΥΠΕΚΑ – Προκαταρκτική μελέτη γεωλογικής καταλληλότητας στο πλαίσιο της ως άνω τροποποίησης.
ε) Παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας σε υφιστάμενα δημοτικά κτήρια και υποδομές στη Δημοτική Κοινότητα Λυκόβρυσης (ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΙΙ)
στ) Τροποποίηση και κατάργηση εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου σε τμήμα του δάσους Μορέλλα Πεύκης (ΟΤ 440-441)
ζ) Υποβολή πρότασης στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου «Απόκτηση και Διαμόρφωση ελεύθερων χώρων στις πόλεις.

  1. Το με αριθ. πρωτ. 1405/05-02-2015 έγγραφο σχετικά με «Υλοποίηση της πράξης ‘’Εξοικονόμηση Ενέργειας Πεύκης’’ σε συνέχεια του σχεδίου εξυγίανσης του προγράμματος ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ», με το οποίο ζητάμε, επειδή μηδενίστηκε ο προϋπολογισμός του υποέργου 4 που αφορούσε σε δράσεις εξοικονόμησης ενέργειας στο δημοτικό οδοφωτισμό, να εγκριθεί η συνέχιση του έργου στην τρέχουσα προγραμματική περίοδο ή η ένταξή του στην επόμενη.

Ζητήθηκε νέα συνάντηση του Δημάρχου με τον νυν Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος, κο Τσιρώνη Ιωάννη, με το ακόλουθο έγγραφο :
1. Το με αριθ. πρωτ. 2274/27-02-2015 έγγραφο με θέμα «Εκκρεμείς υποθέσεις του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης και ένταξη μελετών και έργων προς χρηματοδότηση» που αφορά στα εξής :

α) Ρέμα Πύρνας από τη οδό Λύρας έως Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Λαμίας και παραρεμάτια περιοχή.
Έχουμε υποβάλει, σε συνεργασία με τους Δήμους Κηφισιάς και Μεταμόρφωσης, μελέτη οριοθέτησης τμήματος του ρέματος Πύρνας (παραπόταμος του Κηφισού) από τη οδό Λύρας έως Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Λαμίας. Το θεωρημένο, ως προς τις ισχύουσες Ρ.Γ. και Ο.Γ. διάγραμμα έχει αποσταλεί από την Περιφέρεια Αττικής με το υπ’ αριθ. πρωτ. 65155/31-3-2014 έγγραφό της στο ΥΠΕΚΑ για την προώθηση του Π. Διατάγματος επικύρωσης των οριογραμμών. Παρακαλούμε για την επίσπευση του θέματος, ώστε στη συνέχεια ο Δήμος μας να προβεί στην ανάπλαση και προστασία της ρεματιάς, μεταξύ των ορίων των δύο Δήμων, μίας περιοχής ιδιαίτερης αισθητικής ποιότητας και φυσικού κάλλους, που αποτελεί πνεύμονα ζωής για την περιοχή.  Η προστασία αυτή αποτελεί σημαντική συμβολή στην προσπάθεια διάσωσης, προστασίας και αξιοποίησης του πρασίνου της Αττικής. Το έργο θα αφορά τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος στις εκατέρωθεν περιοχές του ρέματος, με δημιουργία συνθηκών περιπάτου και αναψυχής, με τρόπο περιβαλλοντικά ήπιο και τον απαιτούμενο ηλεκτροφωτισμό και άρδευση.

β) Πολεοδομική μελέτη Βιομηχανικού Πάρκου-Βιοτεχνικού Πάρκου περιοχής Μεταμόρφωσης-Λυκόβρυσης.
Η Διεύθυνση Πολεοδομικού Σχεδιασμού του ΥΠΕΧΩΔΕ, από το έτος 1990, έχει συντάξει πρόταση πολεοδομικής μελέτης ΒΙΠΑ-ΒΙΟΠΑ περιοχής Μεταμόρφωσης-Αχαρνών, τμήμα της οποίας βρίσκεται στα διοικητικά όρια του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης στην εκτός εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου περιοχή. Έχει ολοκληρωθεί η Γ’ φάση ανάρτησης των σχεδίων, η κατάθεση και εξέταση των ενστάσεων από τους θιγόμενους και αναμένουμε την ολοκλήρωση της διαδικασίας και την ένταξη της περιοχής, ώστε να διανοιχτούν οι οδοί που θα εξυπηρετούν την κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων που διέρχονται από την Εθνική οδό μέσα από τη βιομηχανική ζώνη και όχι από την οικιστική περιοχή. Επιπλέον, στην περιοχή υπάρχει το Κλειστό Γήπεδο Λυκόβρυσης, ένα έργο ημιτελές που είναι στις άμεσες προτεραιότητες του Δήμου να ολοκληρώσει, ωστόσο η λειτουργία του εμποδίζεται από την μη ολοκλήρωση των διαδικασιών πολεοδόμησης της περιοχής. Ήδη, από την υπόψη μελέτη έχει εγκριθεί η πολεοδόμηση του μεγαλύτερου τμήματος στα όρια του Δήμου Μεταμόρφωσης.
 Γι’ αυτούς τους λόγους αιτούμεθα :
·         Την ολοκλήρωση της διαδικασίας για την ένταξη της προαναφερόμενης περιοχής στο σχέδιο πόλης με όσο το δυνατόν περισσότερες ζώνες από κοινόχρηστους χώρους και χώρους πρασίνου στα σημεία εκείνα που γειτνιάζει με την οικιστική περιοχή.
·         Τη χρηματοδότηση για τη σύνταξη πράξης εφαρμογής και πολεοδόμηση της προαναφερόμενης περιοχής και τη διάνοιξη των οδών για την ανακούφιση της οικιστικής περιοχής από τα φορτηγά οχήματα που εξυπηρετούν τη βιομηχανική περιοχή.
γ) Άδεια ίδρυσης και λειτουργίας υπόγειου χώρου στάθμευσης, στο Ο.Τ. 25Α, στην κεντρική πλατεία της Δημοτικής Κοινότητας Πεύκης.
Ο Δήμος Λυκόβρυσης-Πεύκης, με το με αριθ. πρωτ. 1850/18-2-2014 έγγραφό του,  ζήτησε από τον ΟΡΣΑ την έγκριση  χωροθέτησης  υπόγειου χώρου στάθμευσης οχημάτων, συνολικής χωρητικότητας 153 θέσεων Ι.Χ. δημόσιας χρήσης, στην κεντρική πλατεία Πεύκης στο Ο.Τ. 25Α και η οποία εγκρίθηκε με το αρ. πρωτ. 733/12-6-2014 έγγραφο του ΟΡΣΑ.
Στη συνέχεια, με το με αριθμ. πρωτ. 9627/7-8-2014 έγγραφό μας προς τη Δ/νση Πολεοδομικού Σχεδιασμού του ΥΠΕΚΑ, ζητήσαμε  την άδεια ίδρυσης και λειτουργίας του προαναφερόμενου υπόγειου χώρου στάθμευσης.
Υπάρχει η βούληση  της Διοίκησης του Δήμου, ώστε να συμπληρωθεί η χρήση της Κεντρικής Πλατείας της Πεύκης, στο Ο.Τ. 25Α, με τη χρήση του χώρου «Υπόγειος χώρος στάθμευσης». Κι’ αυτό γιατί τα έργα που  κατασκευάζονται θα πρέπει να είναι λειτουργικά και βιώσιμα με πρόβλεψη  σαράντα ετών. Ήδη, η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. μας είχε ενημερώσει ότι  στο Σχέδιο Ανάπτυξης Μελλοντικών Γραμμών ΜΕΤΡΟ, στη Γραμμή Γ4, υπάρχει χωροθέτηση σταθμού στο κέντρο της Πεύκης και ότι θα ήταν σκόπιμο ο Δήμος να έχει βρει χώρο μετεπιβίβασης αυτοκινήτων.
Για τη θεσμοθέτηση του χώρου για τη κατασκευή υπόγειου parking στη πλατεία Πέρρου Ο.Τ. 25Α) έχει εκπονηθεί Μελέτη Περιβαλλοντικών επιπτώσεων, Εδαφοτεχνική Μελέτη, Αρχιτεκτονική, Στατική και Ηλεκτρομηχανολογική Μελέτη, δηλαδή το έργο είναι ώριμο προς χρηματοδότηση. Ζητούμε, την επίσπευση των διαδικασιών της έγκρισης χωροθέτησης, ώστε στη συνέχεια να προβούμε στην υλοποίησή του.
δ)
·    Τροποποίηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης, στη Δημοτική Κοινότητα Λυκόβρυσης.
·         Περιβαλλοντικός προέλεγχος για την υποβολή σε Σ.Π.Ε. του έργου «Τροποποίηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης, στη Δημοτική Κοινότητα Λυκόβρυσης» λόγω αρμοδιότητας της ΕΥΠΕ του ΥΠΕΚΑ.
·         Προκαταρκτική μελέτη Γεωλογικής καταλληλότητας στα πλαίσια Τροποποίησης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης, στη Δημοτική Κοινότητα Λυκόβρυσης.

Το ισχύον Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Δημοτικής Κοινότητας Λυκόβρυσης που δημοσιεύτηκε το έτος 1992 προβλέπει την οργάνωση της περιοχής, προτείνοντας χρήση αμιγούς κατοικίας για όλη την περιοχή του Δήμου και γενικής κατοικίας στο μέτωπο των οικοδομικών τετραγώνων προς το βασικό οδικό δίκτυο  και νομοθετεί χρήσεις γης στην εκτός σχεδίου περιοχή.
Επίσης, για την αναβάθμιση και προστασία της περιοχής, ο Δήμος προέβη στη διαδικασία σύνταξης μελέτης τροποποίησης Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου.
Ο Δήμος με το με αριθ. πρωτ. 3901/29-7-2010 έγγραφό του απέστειλε την πρόταση στον ΟΡΣΑ.  Σήμερα, ο φάκελος, λόγω κατάργησης του ΟΡΣΑ, βρίσκεται στη Διεύθυνση Πολεοδομικού Σχεδιασμού του ΥΠΕΚΑ και όπως ενημερωθήκαμε από τον χειριστή του φακέλου αναμένουμε τη συγκρότηση της νέας Μητροπολιτικής Επιτροπής για την εξέτασή του.
Επειδή, η υπόθεση εκκρεμεί αρκετά χρόνια και δεν έχει ολοκληρωθεί η μελέτη τροποποίησης, βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να ανεχόμαστε την αλόγιστη ανοικοδόμηση κτιρίων και εκμετάλλευση οικοπέδων με χρήσεις τέτοιες που έρχονται σε αντίθεση με την πρόταση τροποποίησης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Λυκόβρυσης.
Γι’ αυτό το λόγο ζητούμε την επίσπευση και ολοκλήρωση των διαδικασιών, ώστε να προστατευτεί το προάστιο.
Πρόσθετα, στα πλαίσια της πρότασης Τροποποίησης ΓΠΣ του Δήμου, συντάχθηκε Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, που από τη Διεύθυνση ΠΕΧΩ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, στάλθηκε διαμέσω του Δήμου και του ΟΡΣΑ στον αρμόδιο Φορέα έγκρισης ΕΥΠΕ του ΥΠΕΚΑ και παρακαλούμε για την επίσπευση του θέματος.
Επίσης, έχει κατατεθεί στη Διεύθυνση Ο.Κ.Κ., Τμήμα Γ. του ΥΠΕΚΑ, Προκαταρκτική Μελέτη Γεωλογικής καταλληλότητας στα πλαίσια της εν λόγω τροποποίησης και αναμένουμε την έκδοση σχετικής απόφασης.

ε) Τροποποίηση και κατάργηση του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου σε τμήμα του «Δάσους Μορέλλα» Πεύκης - ΟΤ 440 και 441.
Το Κεντρικό Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΚΕ.ΣΥ.ΠΟ.Θ.Α. πρώην Κ.Σ.ΧΟΠ) με την υπ. αριθμ. 60/7η Συν./26-04-2012 γνωμοδότησή του, γνωμοδότησε  ομόφωνα υπέρ της εισήγησης της Δ/νσης Πολεοδομικού Σχεδιασμού, που με τη σειρά της, πρότεινε την κατάργηση του κοινόχρηστου χώρου πρασίνου που καταλαμβάνεται από τα πρώην ΟΤ 440 και 441 καθώς και την κατάργηση τμήματος του ΟΤ 440α.
 Το Δημοτικό Συμβούλιο με την υπ. αριθμ. 62/2013 Απόφασή του εξέτασε και απέρριψε τις ενστάσεις κατά της συγκεκριμένης γνωμοδότησης και με την υπ. αριθμ. 109/2013 μεταγενέστερη απόφασή του ενέκρινε την υπ. αριθμ. 60/7η Συν./26-04-2012 γνωμοδότηση του ΚΕ.ΣΥ.ΠΟ.Θ.Α.
Στη συνέχεια, το ΚΕ.ΣΥ.ΠΟ.Θ.Α  ζήτησε να αποσταλεί στη Δ/νση  Προστασίας Δασών, η εισήγηση  της Δ/νσης Πολεοδομικού Σχεδιασμού και τα υποβληθέντα υπομνήματα, προκειμένου να γνωμοδοτήσει επί των υπομνημάτων και των στοιχείων που υποβλήθηκαν κατά την τελευταία συνεδρία του ΚΕ.ΣΥ.ΠΟ.Θ.Α  από ενδιαφερόμενου ιδιώτες, αναφορικά με τον χαρακτήρα της εξεταζόμενης περιοχής, η οποία με τη σειρά της απάντησε με το με αριθμ. πρωτ. 27966/1959/4-9-2012 έγγραφο. Με βάση τα παραπάνω, παρακαλούμε για την επιτάχυνση της διαδικασίας ολοκλήρωσης της υπόθεσης.
Να σημειωθεί ότι ο Δήμος έχει στα χέρια του και εισήγηση από την Γενική Δ/σης Πολεοδομίας, Δ/νση Πολ/κου Σχεδιασμού και Τράπεζα γης προς το ΚΕ.ΣΥ.ΠΟ.ΘΑ.

στ) Πορεία χρηματοδότησης της πρότασής μας για «Εφαρμογή Προγράμματος Οικιακής Κομποστοποίησης στο Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης»
Ο Δήμος με το με αριθ. πρωτ. 10735/25-10-2013 έγγραφό του  κατέθεσε πρόταση  ένταξης στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα του ΕΠΕΡΑΑ, στα πλαίσια της πρόσκλησης 4.10, προϋπολογισμού 145.950,00€ αλλά δεν έλαβε ενημέρωση για την πορεία της καθώς οι διαδικασίες αξιολόγησης διακόπηκαν στα πλαίσια του σχεδίου εξυγίανσης.

ζ) Υποβολή πρότασης στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου «Απόκτηση και Διαμόρφωση ελεύθερων χώρων στις πόλεις».
Ο Δήμος με το με αριθ. πρωτ. 5908/18-7-2012 έγγραφό του  κατέθεσε πρόταση  ένταξης στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου για διάφορα ακίνητα, στα πλαίσια του προγράμματος «Απόκτηση και διαμόρφωση ελευθέρων χώρων στις πόλεις».
Ενημερωθήκαμε ότι εγκρίθηκε η χρηματοδότηση για τους εξής χώρους:

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΕΥΚΗΣ
·         Παιδική χαρά επί των οδών Πασχαλιάς-Υακίνθου-Ε.Αντίστασης-Ορτανσίας εμβαδού 1450τ.μ στο Ο.Τ. 468Α . (πράξη 29/1996)
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ
·         Παιδική Χαρά επί των οδών Ν.Πλαστήρα-Τήνου-Λευκωσίας στο Ο.Τ. 87 εμβαδού 1.322τ.μ (πράξη 12/2010)
ε) Χρηματοδότηση του υποέργου 4 «Παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας στον δημοτικό οδοφωτισμό» στα πλαίσια της εγκεκριμένης πράξης «Εξοικονόμηση ενέργειας Πεύκης» (Κωδ. ΟΠΣ 373712)
Στα πλαίσια της εφαρμογής του σχεδίου εξυγίανσης, ο Δήμος ενημερώθηκε πρόσφατα από τον ΕΦΔ ΚΑΠΕ ότι ο προϋπολογισμός του συγκεκριμένου υποέργου μηδενίστηκε, ωστόσο το έργο, προϋπολογισμού 210.000€ είναι πλήρως ώριμο προς υλοποίηση και επειδή στοχεύει στην εξοικονόμηση ενέργειας στον δημοτικό οδοφωτισμό η υλοποίησή του είναι απολύτως απαραίτητη.
θ)  Χρηματοδότηση του έργου  «Βιοκλιματική αναβάθμιση κοινοχρήστων χώρων του Δήμου»
Στα πλαίσια της πρόσκλησης με αρ. πρωτ. 3 / 29.7.2011 όπως τροποποιήθηκε με το αρ. πρωτ. 25 / 30.9.2011 του ΕΦΔ ΚΑΠΕ, ο Δήμος υπέβαλλε πρόταση  η προϋπολογισμού 3.702.300€, η οποία αξιολογήθηκε θετικά, ωστόσο εξέλειψαν τα κονδύλια χρηματοδότησής της. Ο φάκελος είναι απολύτως ώριμος για χρηματοδότηση στην επόμενη προγραμματική περίοδο ενδεχομένως με εφαρμογή της εγκυκλίου 51020/ΔΥΘΥ1153/2014.

ΥΠΕΚΑ > ΥΠΟΘΕΣΗ ΔΑΣΟΥΣ ΜΟΡΕΛΛΑ

Έχει ζητηθεί εκ νέου ραντεβού με τον νέο Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος, κο Τσιρώνη Ιωάννη, με το υπ’ αριθ. πρωτ. 5318/19-05-2015 έγγραφο με θέμα «Δάσος Πεύκης – Τροποποίηση για την κατάργηση του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου σε τμήμα του ‘’Δάσους Μορέλλα΄΄»

Το νότιο τμήμα του Δάσους Μορέλλα (πρώην 440, 441 και 440α)  εντάχθηκε στο σχέδιο αρχικά με το ΦΕΚ 119/Δ/23-8-1960. Στη συνέχεια  τροποποιήθηκε με την αρχική χάραξη της λεωφ.  Κύμης  ΦΕΚ 317/Δ/4-9-1976, (ρυμοτόμηση Ο.Τ. 440 και 441) για να καταλήξει τελικά όλο το νότιο τμήμα  ΟΤ 440 και 441 να χαρακτηριστεί ως χώρος πρασίνου (ΦΕΚ 317/Δ/76, 569/Δ/82,1402/Δ/92 - Απόφαση Νομάρχη), εκτός από το ΟΤ 440α το οποίο χαρακτηρίστηκε ως οικοδομήσιμο με την από 1992 απόφαση Νομάρχη. Κατόπιν η προαναφερόμενη απόφαση Νομάρχη ακυρώθηκε με την με αρ. 569/1999 απόφαση ΣΤΕ κατά  το μέρος της με το οποίο δημιουργήθηκε το ΟΤ 440α ,συνεπώς για ολόκληρο το νότιο τμήμα του δάσους Μορέλλα ισχύει ο προηγούμενος χαρακτηρισμός δηλαδή αυτός  ως χώρος πρασίνου (εκτός ορίων ΓΠΣ ΦΕΚ 586/Δ/1993)
 Η απόφαση ΣΤΕ αποφάσισε ότι είναι απαραίτητο η υπόθεση να αναπεμφθεί στη διοίκηση προκειμένου να αποφασίσει οριστικός για τον πολεοδομικό χαρακτηρισμό του χώρου αφού συνεκτιμήσει όλα τα δεδομένα όπως τη μετατόπιση της λεωφ, Κύμης, νεότερα ή οριστικά στοιχεία του Υπουργείου Γεωργίας για τον χαρακτήρα των δύο ακινήτων το ΓΠΣ της περιοχής καθώς επίσης και την οικονομική δυνατότητα του Δήμου.
Με το με αρ. πρωτ. 100031/3966/14-11-2008 έγγραφο της Δ/νσης Προστασίας Δασών και Φυσικού Περιβάλλοντος που στηρίχτηκε στην με αρ. πρωτ. 443/22-1-2003  κοινή εισήγηση των δασολόγων Α. Ρήγα και Μ. Παρδάλη αναφέρεται  ότι το Δάσος Μορέλλα που ορίζεται από τις οδούς Ρήγα Φεραίου, Κορίνθου, Ελ. Βενιζέλου, Σωκράτους και Καλύμνου ήταν και είναι δάσος και περιλαμβάνεται στα όρια της αναδασωτέας έκτασης η οποία κηρύχθηκε με την αρ. 108424/13-9-34 απόφαση Υπ. Γεωργίας.
Επίσης με την αρ. 838/2002 απόφαση ΣΤΕ δεν μπορεί να εκδοθεί πράξη χαρακτηρισμού στην περίπτωση που η εξεταζόμενη έκταση έχει κηρυχθεί ως αναδασωτέα.
Η Τεχνική Υπηρεσία με το 1098/20-2-09 έγγραφό της ενημέρωσε το ΥΠΕΧΩΔΕ  για το θέμα.
Η Δ/νση Πολ/κού Σχεδιασμού του ΥΠΕΧΩΔΕ  αφού έλαβε υπόψη της τα σχετικά έγγραφα κατέθεσε εισήγηση (23-1-2009) προς το ΣΧΟΠ  σύμφωνα με την οποία εισηγείται την κατάργηση του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου σε τμήμα του «Δάσους Μορέλλα» και  τον χαρακτηρισμό του ως Δάσος εκτός σχεδίου.
 Το  Κ. ΣΧΟΠ συνεδρίασε  και λόγω της σοβαρότητας του θέματος ζήτησε συμπληρωματικά στοιχεία  τα οποία αναφέρονται  στην από (10-12-2010 εισήγηση της Δ/νσης Πολ/κού Σχεδιασμού του ΥΠΕΧΩΔΕ .Κατόπιν με το με αρ. πρωτ. 20177/5-5-2011  η Δ/νση Πολ/κου Σχεδιασμού του ΥΠΕΧΩΔΕ ζήτησε απόψεις από το Νομικό Συμβούλιο του ΥΠΕΚΑ.  Το Νομικό Συμβούλιο του ΥΠΕΚΑ με το με αρ. 5040/1-6-2011 απεφάνθη λαμβάνοντας υπόψη τα με αρ. πρωτ. 100031/3966/14-11-2008 έγγραφο της Δ/νσης Προστασίας Δασών προς το ΥΠΕΧΩΔΕ και το με αρ. πρωτ. 136182/47/12-1-82 έγγραφο της Δ/νσης Δασοπονίας  που απαντάει για την τροποποίηση  του ρυμοτομικού σχεδίου Πεύκης.
Ο Δήμος μας με τα με αρ. πρωτ. 10196/17-10-2011 έγγραφό προς το ΥΠΕΚΑ ζήτησε την προώθηση του θέματος.
Το Κεντρικό Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΚΕ.ΣΥ.ΠΟ.Θ.Α. πρώην Κ.Σ.ΧΟΠ) με την υπ. αριθμ. 60/26-04-2012 του γνωμοδότησε  ομόφωνα υπέρ της εισήγησης της Δ/νσης Πολεοδομικού Σχεδιασμού η οποία πρότεινε την κατάργηση του κοινόχρηστου χώρου πρασίνου που καταλαμβάνεται από τα πρώην ΟΤ 440 και 441 καθώς και την κατάργηση τμήματος του ΟΤ 440α.
Στης 30-5-2012 αναρτήθηκε στο δήμο μας η 60/29-4-2012 γνωμοδότηση του ΚΕΣΥΠΟΘΑ.
Κατόπιν πρωτοκολλήθηκαν οι με αρ. 4915/16-6-2012, 4890/13-6-2012 ενστάσεις προς το Δήμο Πεύκης.
Ο Δήμος με την υπ. αριθ. 62/2013 Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου εξέτασε και απέρριψε τις ενστάσεις κατά της συγκεκριμένης γνωμοδότησης την οποία έστειλε στο ΥΠΕΚΑ με το με αρ. 3930/17-4-2013 πρωτόκολλο.
Με τη με αρ. 13/2013 Απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και με τη με αρ. 109/2013 Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου εγκρίθηκε η 60/26-4-2012 γνωμοδότηση του ΚΕΣΥΠΟΘΑ. Με το με αρ. πρωτ. 6503/25-6-2013 έγγραφο της Δ/νσης Περιβάλλοντος προς ΥΠΕΚΚΑ  στάλθηκαν οι αποφάσεις. Να σημειωθεί ότι ο Δήμος έχει στα χέρια του και εισήγηση από την Γενική Δ/σης Πολεοδομίας, Δ/νση Πολ/κου Σχεδιασμού και Τράπεζα γης προς το ΚΕ.ΣΥ.ΠΟ.ΘΑ.
Από τα ανωτέρω προκύπτει ότι η υπόθεση είναι ώριμη να εισαχθεί προς συζήτηση στο ΚΕ.ΣΥ.ΠΟ.ΘΑ αφού δεν υπάρχει καμία αμφισβήτηση περί του δασικού χαρακτήρα των εκτάσεων του θέματος. Επειδή έχει παρέλθει μακρό χρονικό διάστημα από την εκκίνηση της διαδικασίας και εκκρεμούν δίκες σχετικά με την αποζημίωση των εν λόγω εκτάσεων, καθίσταται άμεση και επιτακτική η ανάγκη για την ολοκλήρωση της διαδικασίας κατάργησης του ρυμοτομικού σχεδίου.
Σας υπενθυμίζουμε ότι το Ελληνικό Δημόσιο διεκδικεί δικαστικά την κυριότητα των εκτάσεων του θέματος (Πολυμελούς Πρωτοδικείο Αθηνών – δικάσιμος 10-11-2015 – κλήσεις 52194/906/2015 και 52196/905/2015).

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης- Πεύκης έχει συνεχείς επαφές και αλληλογραφία και με την Περιφερειάρχη Αττικής κ. Δούρου αλλά και τον Αντιπεριφερειάρχη Βορείου τομέα κ. Καραμέρο. Ο Δήμαρχος κ. Μαυρίδης  ήταν επίσης παρόν στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου (19-02-15) κατά την διάρκεια του οποίου με  τοποθέτηση του, εισηγήθηκε για όλα τα ζητήματα του Δήμου, με άμεση προτεραιότητα το ζήτημα της ανάπλασης του Ο.Τ.9 όπου και προβλέπει την κατασκευή δυο κολυμβητικών δεξαμενών, ενός ανοιχτού θεάτρου, ενός αναψυκτηρίου και της πλατείας της Δημοτικής Ενότητας της Λυκόβρυσης με την ανάληψη της χρηματοδότησης του έργου στο σύνολό του από την Περιφέρεια Αττικής.
Επιστολή επί τούτου (τα έγγραφα έχουν αρ. Πρωτ. 13085/11-11-2014, 14702/ 16-12-14, 61845/17-02-2015, 6002/14-05-14)  απέστειλε και σε όλους τους Περιφερειακούς Συμβούλους συνοδευόμενη από σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του  Δήμου Λυκόβρυσης- Πεύκης με αρ. αποφ.:47/2015.
Επίσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο αναφέρθηκε και στο θέμα της  ανακατασκευής του κλειστού γηπέδου μπάσκετ και του γηπέδου ποδοσφαίρου στη Δημοτική Ενότητα Πεύκης. Το εν λόγω θέμα αφορά την έγκριση σύναψης και όρων της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης για το έργο «Βελτίωση Υποδομών στο Κλειστό Γήπεδο Καλαθοσφαίρισης της Δημοτικής Κοινότητας Πεύκης», συνολικού προϋπολογισμού 335.000,00 ευρώ. Μετά τη μελέτη από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης το εν λόγω έργο θα δημοπρατηθεί άμεσα για την υλοποίησή του.
  

Τα σχετικά ζητήματα με την Περιφέρεια Αττικής ήταν τα κάτωθι:

  1. Το με αριθ. πρωτ. 13085/11-11-2014 έγγραφο «Έγκριση τροποποίησης όρων και παράταση Προγραμματικής Σύμβασης για το έργο με τίτλο «ΑΝΑΠΛΑΣΗ Ο.Τ. 9 Δήμου Λυκόβρυσης» σχετικά με απαλοιφή του όρου του 30%.

  1. Το με αριθ. πρωτ. 13331/17-11-2014 έγγραφο «Αξιοποίηση Κτήματος και Ακινήτου 98 στρεμμάτων στη Δημοτική Κοινότητα Λυκόβρυσης – ΑΒΚ 218» σχετικά με υποστήριξη της Περιφέρειας στην πρόταση του Δήμου για απένταξη του κτήματος από τα προς πώληση ακίνητα του ΤΑΙΠΕΔ.

  1. Το με αριθ. πρωτ. 14702/16-12-2014 έγγραφο για «Έγκριση τροποποίησης όρων και παράταση Προγραμματικής Σύμβασης για το έργο με τίτλο «ΑΝΑΠΛΑΣΗ Ο.Τ. 9 Δήμου Λυκόβρυσης» με σύντομο ιστορικό της υπόθεσης και αίτημα απαλοιφής του όρου του 30%.

  1. Το με αριθ. πρωτ. 1845/17-02-2015 έγγραφο για «Έγκριση τροποποίησης όρων και παράταση Προγραμματικής Σύμβασης για το έργο με τίτλο «ΑΝΑΠΛΑΣΗ Ο.Τ. 9 Δήμου Λυκόβρυσης» με σύντομο ιστορικό της υπόθεσης και αίτημα απαλοιφής του όρου του 30%.

  1. Το με αριθ. πρωτ. 2346/02-03-2015 έγγραφο για συνάντηση του Δημάρχου με την Περιφερειάρχη κα Δούρου σχετικά με την πορεία του έργου «Ανάπλαση ΟΤ9» και την ανάληψη της χρηματοδότησης του έργου στο σύνολό του από την Περιφέρεια Αττικής.

  1. Το με αριθ. πρωτ. 2709/10-03-2015 έγγραφο σχετικά με ολοκλήρωση των νόμιμων διαδικασιών για τη σύνταξη του σχεδίου της Προγραμματικής Σύμβασης για το έργο με τίτλο «Εξωραϊσμός Δημοτικού Σταδίου Πεύκης» προϋπολογισμού 500.000,00€ και προώθηση και έγκριση της εν λόγω Προγραμματικής από το Περιφερειακό Συμβούλιο.

  1. Το με αριθ. πρωτ. 4177/20-04-2015 έγγραφο με θέμα «Τροποποίηση όρων Προγραμματικής Σύμβασης για το έργο με τίτλο ‘’Ανάπλαση ΟΤ9’’» με συνημμένη την 47/2015 ΑΔΣ για τροποποίηση των άρθρων 3 και 5 της από 31/12/2010 Προγραμματικής Σύμβασης, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί το σύνολο του έργου από ιδίους πόρους της Περιφέρειας Αττικής.

  1. Το με αριθ. πρωτ. 2561/06-03-2015 έγγραφο με θέμα «Υποβολή  στοιχείων σχετικά με τα δίκτυα όμβριων υδάτων στο Δήμο Λυκόβρυσης- Πεύκης» με αριθ. πρωτ της Περιφέρειας 49745/09-03-2015. Να σημειωθεί ότι ο Δήμος Λυκόβρυσης- Πεύκης ήταν από τους πρώτους Δήμους που ανταποκρίθηκε άμεσα και κατέθεσε ώριμη πρόταση σχετικά με το έργο «δίκτυο όμβριων υδάτων».

  1. Το με αριθ. πρωτ. 5562/26-05-2015 έγγραφο με θέμα την κατασκευή του έργου «Συντήρηση οδοστρωμάτων του Δήμου Λυκόβρυσης- Πεύκης»

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

·               Επιστολή (αριθ. Πρωτ. 6154/10-06-2015, αριθ. Κατάθεσης στο Υπουργείο 26425/3338/11-06-15) προς τον Υπουργό Εργασίας κο Σκουρλέτη, σχετικά με «Παράταση της λειτουργίας της Κοινωνικής Δομής του Δημοτικού Λαχανόκηπου στο πλαίσιο υλοποίησης της πράξης ‘’Επιστημονική Εταιρεία για την Κοινωνική Συνοχή και Ανάπτυξη – Δίκτυο Δομών Κοινωνικής Αλληλεγγύης στους Δήμους Μεταμόρφωσης, Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος, Ηρακλείου Αττικής και Λυκόβρυσης- Πεύκης»

ΕΠ.Ε.Κ.Σ.Α.
Επιστημονική Εταιρεία για την Κοινωνική Συνοχή και Ανάπτυξη

Επιστολή προς τον Πρόεδρο/ Διαχειριστή της ΕΠ.Ε.Κ.Σ.Α. (Αριθ. Πρωτ. : 59-03/06/2015)

O Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης ως συμπράττων φορέας συμμετέχει στην Πράξη «Επιστημονική Εταιρεία για την Κοινωνική Συνοχή και Ανάπτυξη – Δίκτυο Δομών Κοινωνικής Αλληλεγγύης στους Δήμους Μεταμόρφωσης, Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος, Ηρακλείου Αττικής και Λυκόβρυσης-Πεύκης» με κωδικό ΟΠΣ 377119 του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» με αναθέτοντα οργανισμό την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. της Γενικής Γραμματείας Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων του Υπουργείου Εργασίας.
Στο πλαίσιο υλοποίησης της ως άνω Πράξης δημιουργήθηκαν το Φεβρουάριο του 2013 σε κάθε δήμο που συμμετέχει, Δομές Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Ωφελούμενοι των δομών είναι κάτοικοι των Δήμων – Συμπραττόντων Φορέων, οι οποίοι βρίσκονται κάτω από τα όρια της φτώχειας (μακροχρόνια άνεργοι, άποροι, άστεγοι, ανασφάλιστοι), καθώς και άτομα επαπειλούμενα από τη φτώχεια (πολυμελείς οικογένειες, μονογονεϊκές κ.ά.)
Στο Δήμο Λυκόβρυσης-Πεύκης, και συγκεκριμένα σε έκταση, την οποία έχει παραχωρήσει ο Δήμος, επιφάνειας περίπου έξι στρεμμάτων στη Δημοτική Κοινότητα Λυκόβρυσης, λειτουργεί ο Δημοτικός Λαχανόκηπος με τρία (3) άτομα των ακόλουθων ειδικοτήτων ως προσωπικό : έναν (1) Γεωπόνο, έναν (1) Κοινωνικό Λειτουργό και έναν (1) Επιστάτη. Οι ωφελούμενοι που έχουν εξυπηρετηθεί έως σήμερα από τη Δομή του Κοινωνικού Λαχανόκηπου ανέρχονται στα 170 άτομα, ενώ ποσοστό 10% της συνολικής παραγωγής προωθείται υποχρεωτικά στη Δομή του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Ηρακλείου που λειτουργεί στο πλαίσιο του έργου στο Δήμο Ν. Ηρακλείου.
            Με την από 17/12/2014 Τροποποίηση του Μνημονίου/Συμφωνίας Συνεργασίας μεταξύ των συμβαλλομένων, παρατάθηκε η ημερομηνία λήξης του σχεδίου δράσης στις 30/06/2015. Ενόψει της λήξης του Προγράμματος και δεδομένου ότι λειτουργεί προς όφελος ευπαθών κοινωνικών ομάδων, θα προτείναμε την παράταση της λειτουργίας του προγράμματος έως τις 31/12/2015.

·               Το με αριθ. πρωτ. 3818/06-04-2015 έγγραφο του Δήμου με το οποίο ζητείται συνάντηση του Δημάρχου με τον Υπουργό, κο Σκουρλέτη, σχετικά με τα θέματα του Ηλιακού Χωριού.

Ο.Α.Ε.Δ.
Έχει προηγηθεί συνάντηση του Δημάρχου με τον πρώην Διοικητή του Ο.Α.Ε.Δ., κο Θεόδωρο Αμπατζόγλου, στις 11/09/2014, στον οποίο απευθύνονται οι κάτωθι επιστολές:

  1. Το με αριθ. πρωτ. 10705/17-09-2014 έγγραφο «Ενέργειες αποκατάστασης προβλημάτων Ηλιακού Χωριού» που αφορά σε :
      α) αντικατάσταση των μπαταριών των θερμιδομετρητών των Ενεργειακών Συστημάτων
       β) αποκατάσταση μικροβλαβών στα συστήματα θέρμανσης και ζεστού νερού.

  1. Το με αριθ. πρωτ. 13383/18-11-2014 έγγραφο με θέμα «Παραχώρηση γραφείων Ενεργειακού Κέντρου Ηλιακού Χωριού» προς ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ και ΟΑΕΔ ενόψει της οριστικής διάθεσης των παραχωρητηρίων στους δικαιούχους των κατοικιών του Ηλιακού Χωριού Πεύκης.

  1. Το με αριθ. πρωτ. 1400/04-02-2015 έγγραφο σχετικά με «Παραχώρηση οικοπέδου ιδιοκτησίας ΟΕΚ (Ηλιακό Χωριό) στο Δήμο Λυκόβρυσης –Πεύκης» που αφορά σε οικόπεδο επί των οδών Δάσους & Ελ.Βενιζέλου για ήπιας μορφής διαμόρφωση (σχετική η 245/2014 ΑΔΣ).


Συνάντηση του Δημάρχου με τη νέα Διοικήτρια του Ο.Α.Ε.Δ., κα Καραμεσίνη Μαρία, στις 07/04/2015, οπότε και επιδόθηκε το παρακάτω : 

  1. Το με αριθ. πρωτ. 3817/06-04-2015 έγγραφο προς τη νέα Διοικήτρια του ΟΑΕΔ, κα Καραμεσίνη, με θέμα «Ενέργειες αποκατάστασης προβλημάτων του Ηλιακού Χωριού», που αφορά σε :
α) Εργασίες επισκευής και συντήρησης Ενεργειακών Συστημάτων Ηλιακού Χωριού (αντικατάσταση θερμιδομετρητών κλπ)
β) Αποκατάσταση μικροβλαβών στα συστήματα θέρμανσης και ζεστού νερού
γ) Παραχώρηση γραφείων του ισογείου του Ενεργειακού Κέντρου Ηλιακού Χωριού, ενόψει της οριστικής διάθεσης των παραχωρητηρίων στους δικαιούχους των κατοικιών του Ηλιακού Χωριού, προκειμένου να εξευρεθούν χώροι για την εγκατάσταση των κοινωνικών δομών του Δήμου μας και την εξυπηρέτηση των ευπαθών κοινωνικών ομάδων
δ) Αποκατάσταση του δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων, με συνημμένη την αλληλογραφία της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου με την ΕΥΔΑΠ και τον ΟΑΕΔ, καθώς και σχετική επιστολή του Συλλόγου Κατοίκων του Ηλιακού Χωριού.


ΔΕΠΑ (Δημόσια Επιχείρηση Αερίου Α.Ε.)

Κατατέθηκε έγγραφο για επέκταση δικτύου παροχής φυσικού αερίου στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Λυκόβρυσης - Πεύκης (Ηλιακό χωριό, Δημοτική ενότητα Πεύκης) με αριθ. Πρωτ. 14887/22-12-2014

ΚΤΥΠ Κτηριακές Υποδομές Α.Ε. (πρώην Ο.Σ.Κ.)

Συναντήσεις του Δημάρχου με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΣΚ, κο Ηρακλή Δρούλια, (Σεπτέμβριο 2014 και 4/5/2015) στον οποίο επιδόθηκαν οι κάτωθι επιστολές :

  1. Το με αριθ. πρωτ. 11092/25-09-2014 έγγραφο «Συνεργασία Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης με Κτηριακές Υποδομές Α.Ε. για θέματα σχολικών κτηρίων» που αφορά σε :
α) επέκταση σχολικών κτηρίων 3ου Δημοτικού Σχολείου και 5ου Νηπιαγωγείου Πεύκης (Κορίνθου & Καλύμνου), ανέγερση Νηπιαγωγείου και Δημοτικού στο ΟΤ17 του Ηλιακού Χωριού, ανέγερση 6ου Νηπιαγωγείου Πεύκης στην οδό Σωκράτους, αλλαγή κουφωμάτων στο Γυμνάσιο Λυκόβρυσης,
β) θέματα επισκευών σχολικών κτηρίων (μονώσεις δωμάτων – αποκατάσταση αλεξικέραυνων)
γ) ενεργειακή αναβάθμιση σχολικών κτηρίων

  1. Το με αριθ. πρωτ. 4680/04-05-2015 έγγραφο με θέμα «Συνεργασία Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης με Κτηριακές Υποδομές Α.Ε. για θέματα σχολικών κτηρίων» » που αφορά σε :
α) επέκταση σχολικών κτηρίων 3ου Δημοτικού Σχολείου και 5ου Νηπιαγωγείου Πεύκης (Κορίνθου & Καλύμνου), ανέγερση Νηπιαγωγείου και Δημοτικού στο ΟΤ17 του Ηλιακού Χωριού, ανέγερση 6ου Νηπιαγωγείου Πεύκης στην οδό Σωκράτους, αλλαγή κουφωμάτων στο Γυμνάσιο Λυκόβρυσης,
β) θέματα επισκευών σχολικών κτηρίων (αναδιαρρύθμιση 5ου Νηπιαγωγείου Πεύκης – μονώσεις δωμάτων – αλεξικέραυνα σχολικών κτηρίων)
γ) Κατασκευή Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου

  1. Το με αριθ. πρωτ. 4772/06-05-2015 έγγραφο με θέμα «Κατασκευή Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου στο Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης» με συνημμένα όλα τα έγγραφα που αφορούν στην κατασκευή του Κέντρου Υγείας.

Για το θέμα της κατασκευής Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου στο Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης έγινε και συνάντηση του Δημάρχου με τον Υπουργό Υγείας, κο Κουρουμπλή Παναγιώτη, στις 6/4/2015.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
(πρώην Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη)

Συνάντηση του Δημάρχου με τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, κο Βασίλη Κικίλια, τον Σεπτέμβριο του 2014, για συζήτηση διαφόρων θεμάτων σχετικά με το Α.Τ. Πεύκης.

  1. Το με αριθ. πρωτ. 14519/11-12-2014 έγγραφο σχετικά με επάνδρωση και ενίσχυση του Α.Τ. Πεύκης.

Ζητήθηκε νέα συνάντηση του Δημάρχου με τον νυν Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κο Πανούση Γιάννη, με το ακόλουθο έγγραφο :
  1. Το με αριθ. πρωτ. /28-05-2015 έγγραφο με θέμα το «Α.Τ. Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης», στο οποίο γίνεται λόγος για τα εξής:
«…πληροφορηθήκαμε ότι το Αστυνομικό Τμήμα που εδρεύει στην πόλη μας και συγκεκριμένα στη Δημοτική Κοινότητα Πεύκης, πρόκειται να καταργηθεί σε ένα ευρύτερο σχεδιασμό του Υπουργείου.
Επειδή στην πόλη μας έχουν σημειωθεί εγκληματικά και παραβατικά γεγονότα, η παρουσία του Αστυνομικού Τμήματος έχει συντελέσει σημαντικά στην ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των κατοίκων και στην τήρηση της τάξης στην πόλη. Εύλογα λοιπόν προκαλείται η έντονη ανησυχία στους κατοίκους και τη δημοτική αρχή ότι τυχόν κατάργηση του Α.Τ. Πεύκης, σε έναν ενιαίο καλλικρατικό δήμο, όπως ο Δήμος Λυκόβρυσης - Πεύκης, με πραγματικό πληθυσμό άνω των 50.000 κατοίκων, επιφυλάσσει μόνο κινδύνους και εντείνει το αίσθημα ανασφάλειας των πολιτών.
Στο πλαίσιο αυτό επιθυμούμε μία συνάντηση μαζί σας, ώστε να εκθέσουμε αναλυτικά τις απόψεις μας επί του κρίσιμου αυτού θέματος.
Παρακαλούμε όπως λάβετε σοβαρά υπόψη τη σημασία αστυνόμευσης της περιοχής μας για την προστασία των κατοίκων και την εύρυθμη λειτουργία της πόλης, που συντελείται σαφώς πιο αποτελεσματικά όταν το Αστυνομικό Τμήμα εδρεύει στην πόλη που εποπτεύει.


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ

Το με αριθ. πρωτ. 4132/16-04-2015 έγγραφο με θέμα «Προσλήψεις προσωπικού στο Δήμο και τα ΝΠΔΔ» προς τον Υπουργό, κο Βούτση, με συνημμένη την 48/2015 ΑΔΣ.


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ

Το με αριθ. πρωτ. 13636/24-11-2014 έγγραφο για «Κυκλοφοριακό Πρόγραμμα στην οδό Βύρωνος στη Δημοτική Κοινότητα Πεύκης»


Ο.Α.Σ.Α.

Το με αριθ. πρωτ. 301/12-01-2015 έγγραφο σχετικά με «Επαναφορά του προηγούμενου δικτύου των λεωφορειακών γραμμών 501 και 527 του ΟΑΣΑ».






Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.