Ολοκληρώθηκε μετά από δύο περίπου ώρες η τριμερής συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με την Γερμανίδα καγκελάριο Angela Merkel  και τον Γάλλο πρωθυπουργό Francois Hollande στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.



Χωρίς δηλώσεις αποχώρησαν Merkel και Hollande.


Οι τρεις ηγέτες συμφώνησαν να  εντατικοποιήσουν τις διαπραγματεύσεις τις επόμενες ημέρες με στόχο την επίτευξη συμφωνίας, όπως μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο δηλώσεις εκπροσώπου της Γερμανίδας καγκελαρίου. "Αποφασίστηκε ομόφωνα να ενταθούν οι συζητήσεις μεταξύ Ελλάδας και θεσμών”, είπε, ενώ πρόσθεσε ότι οι τρεις ηγέτες αντάλλαξαν απόψεις σε "εποικοδομητικό κλίμα”.
Στο ίδιο μήκος κύματος οι πληροφορίες και από την ελληνική πλευρά, καθώς όπως δήλωσαν πηγές του Μαξίμου: "Οι τρεις ηγέτες συμφώνησαν να εντατικοποιηθεί η διαδικασία γεφύρωσης των διαφόρων που απομένουν με στόχο την έγκαιρη επίτευξη συμφωνίας που θα επιτρέπει στην Ελλάδα να επιστρέψει στην ανάπτυξη με κοινωνική συνοχή και βιώσιμο χρέος".
Α.Τσίπρας: Αποφασίσαμε να γεφυρώσουμε τις διαφορές

"Αποφασίσαμε να εντατικοποιηθούν οι συζητήσεις για να γεφυρωθούν οι διαφορές", δήλωσε ο πρωθυπουργός μετά την περίπου δίωρη συνάντησή του με την A. Merkel και τον F. Hollande.
 
Τσίπρας

"Η πολιτική ηγεσία της Ευρώπης αντιλαμβάνεται ότι πρέπει να δοθεί μία βιώσιμη λύση, ώστε η Ελλάδα να επιστρέψει με ασφάλεια στην ανάπτυξη, αλλά και με χρέος βιώσιμο", επεσήμανε στη δήλωσή του ο Πρωθυπουργός.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.