Η σύνοδος κορυφής θα βάλει τέλος στις ψευδαισθήσεις ότι υπάρχει μαγική λύση δηλώνει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντ. Τούσκ.


«Η Σύνοδος κορυφής θα βάλει τέλος στις ψευδαισθήσεις ότι υπάρχει μαγική λύση δηλώνει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου  Ντ. Τούσκ και διαμηνύει αυστηρά στην Αθήνα πως δεν υπάρχει χρόνος για παιχνίδια. Από την  άλλη όμως τονίσει ότι η σύνοδος δεν είναι το τελευταίο βήμα.

Εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να συγκαλέσει τη Σύνοδο Κορυφής για την Ελλάδα ο κ. Τούσκ ανέφερε πως ύστερα από τέσσερις μήνες διαπραγμάτευσης δεν υπήρξε  ο απαραίτητος συμβιβασμός και απομένουν μόλις έντεκα ημέρες για τη λήξη του προγράμματος.


« Το παιχνίδι του δειλού πρέπει να τελειώσει, όπως επίσης και το παιχνίδι της επίρριψης ευθυνών γιατί δεν είναι παιχνίδι και δεν υπάρχει χρόνος για κανένα παιχνίδι. Είναι η πραγματικότητα και θα έχει συνέπειες πρώτα απ’ όλα για τον ελληνικό λαό» ανέφερε.

Όπως τονίζει στόχος της Συνόδου Κορυφής είναι «να βεβαιωθούμε ότι ο ένας καταλαβαίνει τις θέσεις του άλλου και τις συνέπειες των πράξεων μας. Να φύγουν οι ψευδαισθήσεις ότι θα υπάρξει μαγική λύση»

Αν και ανέφερε πως Σύνοδος Κορυφής δεν θα είναι το τελευταίο βήμα αφού δεν θα υπάρξει λεπτομερής τεχνική διαπραγμάτευση καθώς αυτό είναι δουλειά των υπουργών οικονομικών, τονίζει.

«Είμαστε κοντά στο σημείο που η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να διαλέξει μεταξύ που αυτού που εγώ πιστεύω ότι είναι μια καλή συμφωνία για την παροχή στήριξης ή να βαδίσει προς την πτώχευση».

Στο τέλος της μέρας αυτό μπορεί να είναι μόνο ελληνική απόφαση και ευθύνη. Υπάρχει χρόνος, αλλά μόνο μερικές ημέρες. Ας τις αξιοποιήσουμε σωστά.

Όπως ανέφερε μέσω twitter το απόγευμα της Παρασκευής, ο κ. Τουσκ είχε συνομιλίες με τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζ-Κ. Γιούνκερ και τον επικεφαλής του Eurogroup Γ. Ντάισελμπλουμ, προκειμένου να προετοιμαστεί η Σύνοδος Κορυφής της Δευτέρας. 

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.