Αιχμές κατά της Ρωσίας αφήνει η Γερμανία με αφορμή τις δηλώσεις του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν για ενίσχυση του πυρηνικού οπλοστασίου της χώρας.


Ο υπουργός Εξωτερικών Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ, σε δηλώσεις του στο Der Spiegel δήλωσε ότι η ανακοίνωση του Πούτιν «είναι περιττή και βεβαίως δεν συμβάλλει στη σταθερότητα και στην άμβλυνση των εντάσεων στην Ευρώπη».

Κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης της Ρωσίας κατήγγειλαν το σχέδιο της Ουάσινγκτον να αναπτύξει άρματα μάχης και βαρέα όπλα σε κράτη-μέλη του NATO στην Ευρώπη, στα σύνορα της Ρωσίας ή κοντά σε αυτά, κάνοντας λόγο για την πιο επιθετική ενέργεια της Ουάσινγκτον μετά τον Ψυχρό Πόλεμο.

Ο Σταϊνμάγερ πρόσθεσε ότι ο κόσμος έχει αλλάξει μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου το 1989. «Αλλά τα παλιά αντανακλαστικά εκείνης της εποχής είναι προφανώς πιο ενεργά από όσο νομίζαμε μέχρι πέρυσι», σημείωσε και πρόσθεσε:

Μπορώ μόνο να προειδοποιήσω εναντίον του να ενδίδει κανείς σε τέτοια αντανακλαστικά και να εισέρχεται σε μια διαδικασία ταχείας κλιμάκωσης των λέξεων και κατόπιν των πράξεων.

Αλλά και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Γερμανίας επέκρινε επίσης τις ανακοινώσεις του Πούτιν.

«Δεν αποτελούν έναν χρήσιμο τρόπο να ξεπεραστούν οι παρούσες δυσκολίες οι οποίες υπάρχουν στη σχέση ανάμεσα στη Ρωσία και την Ευρώπη ή τη Ρωσία και τις ΗΠΑ», δήλωσε ο Στέφεν Ζάιμπερτ κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων στο Βερολίνο.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.