Θερμά λόγια είχε ο Πούτιν να πει για την Ελλάδα στον Αλέξη Τσίπρα. Δεν συζήτησαν οικονομική βοήθεια δηλώνει ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.


ερμά λόγια για τη σημασία της συνεργασίας με την Ελλάδα και αστεϊσμοί για το ποιος έχει το πρόβλημα όταν χρωστάς από τον Βλαντιμίρ Πούτιν κατά τη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα το απόγευμα της Παρασκευής. Με την ολοκλήρωση της συνάντησης ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου διευκρίνισε πως δεν έγινε καμιά απολύτως συζήτηση για οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα.

Τι είπε ο Πούτιν για τους πιστωτές της Ελλάδας      

  « Όπως είπε πολύ σωστά ο κ. Τσίπρας το πρόβλημα της κρίσης δεν είναι ελληνικό, είναι ευρωπαϊκό, είπε ο ρώσος πρόεδρος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση και χαμογελώντας πρόσθεσε« το πρόβλημα το έχουν οι πιστωτές, και όχι η Ελλάδα»

Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας επισήμανε «υπάρχουν σημαντικοί σταθμοί στην ενίσχυση των δεσμών των δύο χωρών ένας από αυτούς το έτος Ελλάδας – Ρωσίας το 2016 και η δυνατότητα από τώρα έως τον Νοέμβριο να επεξεργαστούμε ένα μνημόνιο συνεργασίας» 

«Ζούμε σε εποχή γεμάτη προκλήσεις νομίζω ότι η συνεργασία των δύο χωρών μπορούν να βοηθήσουν να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικότερα τις προκλήσεις και να υπηρετήσουμε τον κοινό στόχο για ευημερία, οικονομική ανάπτυξη, διαμόρφωση σταθερού περιβάλλοντος στην περιοχή μας» πρόσθεσε. 

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν χαρακτήρισε την Ελλάδα σημαντικό εταίρο για τη Ρωσία στην Ευρώπη. «Υιοθετήθηκε ένα κοινό πρόγραμμα δράσεων τον Απρίλιο και είναι σημαντικό να το εφαρμόσουμε πρακτικά», σημείωσε ο Ρώσος πρόεδρος ενώ χαιρέτισε την πρωτοβουλία από την ελληνική πλευρά «για να ετοιμάσουμε ένα κοινό έγγραφο για την ενίσχυση της οικονομικής μας συνεργασίας», τόνισε. 


Καμιά συζήτηση για οικονομική βοήθεια στην Αθήνα

Μετά το τέλος της συνάντησης Τσίπρα - Πούτιν ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου ερωτηθείς αν έγινε συζήτηση για την παροχή οικονομικής βοήθειας στην Ελλάδα ήταν αρνητικός λέγοντας σύμφωνα με το Reuters «όχι,όχι, όχι».       

Η επίθεση Τσίπρα στην ευρωζώνη 

Κατά την ομιλία του νωρίτερα στο οικονομικό φόρουμ και έχοντας στο ακροατήριο τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν ο Αλέξης Τσίπρας υιοθέτησε επιθετικούς τόνους προς τους εταίρους επέμεινε πως το πρόβλημα δεν είναι της Ελλάδας αλλά της ευρωζώνης και τους συμβούλεψε να μην επιμείνουν σε προγράμματα που έχουν αποτύχει. 

 Λίγα 24ωρα πριν από την κρίσιμη σύνοδο της ευρωζώνης που λαμβάνει χαρακτήρα ύστατης ευκαιρίας για την Ελλάδα να πετύχει μια συμφωνία με τους πιστωτές της, ο πρωθυπουργός είπε « Το πρόβλημα δεν είναι ελληνικό αλλά της ευρωζώνης και αφορά τη δομή της».

« Η μεγάλη πρόκληση για την Ευρώπη είναι αν θα δώσει χώρο στην ανάπτυξη και την ελπίδα, επιστρέφοντας στις καταστατικές Αρχές της, αυτές της Δημοκρατίας, της Αλληλεγγύης, της κοινωνικής δικαιοσύνης.Το ερώτημα είναι εάν η ΕΕ θα δώσει χώρο σε πολιτικές αλληλεγγύης ή θα μείνει κολλημένη στις πολιτικές λιτότητας. Αν θα δώσει χώρο στην ανάπτυξη ή σε αδιέξοδα και αποτυχημένα προγράμματα.» ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

«Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στη μέση μεγάλης φουρτούνας, αλλά είμαστε λαός της θάλασσας και ξέρουμε να τις αποφεύγουμε, όπως ξέρουμε να ανοιγόμαστε σε μεγάλα πελάγη και να βρίσκουμε νέα ασφαλή λιμάνια», σημείωσε αμφίσημα ο πρωθυπουργός.

'Οσον αφορά στις διεθνείς εξελίξεις ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι είναι κακός οιωνός η κρίση στην Ουκρανία, ενώ πρόσθεσε ότι πρέπει να σταματήσει ο φαύλος κύκλος των κυρώσεων.

Νωρίτερα  μιλώντας σε έλληνες ομογενείς που βρέθηκαν στο μνημείο του  Ιωάννη Καποδίστρια  όπου κατέθεσε λουλούδια ο πρωθυπουργός ανέφερε πως «  στόχος της προσπάθειας της ελληνικής κυβέρνησης και του λαού είναι να ξανακάνουμε κυρίαρχη χώρα την πατρίδα μας και το λαό να έχει ψηλά το κεφάλι και να ζει με αξιοπρέπεια».



«Η Ελλάδα δίνει σπουδαία και γενναία μάχη αυτούς τους μήνες, περνά μεγάλη οικονομική κρίση και  οικονομικές δυσκολίες. Αλλά εσείς γνωρίζετε από δυσκολίες. Τις έχετε ξεπεράσει και έχετε σταθεί στα πόδια σας. Είναι βασικό χαρακτηριστικό του ελληνισμού, όταν έχουμε στόχο και αξίες, όταν έχουμε στοχοπροσήλωση ακόμη και τις μεγαλύτερες δυσκολίες να τις ξεπερνούμε» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Επισήμανε ότι «αντλεί κανείς δύναμη από το γεγονός ότι έχει δίκαιο» και τόνισε ότι «προσπάθεια όλου του ελληνισμού και ελληνικού λαού είναι να ξανακάνουμε κυρίαρχη χώρα την πατρίδα μας και ο λαός να ζει με αξιοπρέπεια. Να είστε περήφανοι που είστε Έλληνες».

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.