Εναν διάλογο σε δραματικούς τόνους είχαν σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με πρόεδρο του Ευρωπαίκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τούσκ


Εναν διάλογο σε δραματικούς τόνους είχαν σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τούσκ κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Τουσκ είπε χαρακτηριστικά στον έλληνα πρωθυπουργό «the game is over» με τον Αλέξη Τσίπρα να απαντά: «Η Ελλάδα έχει 1,5 εκατ ανέργους, 3 εκατ. φτωχούς και χιλιάδες οικογένειες που ζουν χωρίς εισόδημα μόνο με τη σύνταξη των παππούδων, αυτό δεν είναι παιχνίδι»

Ο κ. Τσίπρας τόνισε επίσης στον Ντόναλντ Τουσκ ότι δεν πρέπει να υποτιμά μέχρι που μπορεί να φτάσει ένας λαός όταν αισθανθεί ταπεινωμένος. Υπενθύμισε στον πολωνό πρόεδρο του Συμβουλίου ότι στην Ελλάδα έγιναν πρόσφατα εκλογές και παρατήρησε ότι «η Ελλάδα έχει πια άλλες προτεραιότητες».  Τόνισε ότι έχει καταθέσει προτάσεις και συνέχισε: «Οι προτάσεις των Θεσμών δυστυχώς αντανακλούν τις πιο ακραίες θέσεις που εκφράζονται από το ΔΝΤ, το κείμενο δεν διαφέρει καθόλου από το προηγούμενο πρόγραμμα». Ο πρωθυπουργός διερωτήθηκε, πως γίνεται τα ισοδύναμα μέτρα που προτείνει η Αθήνα να μην γίνονται δεκτά σε αντίθεση με όσα συνέβησαν στις αντίστοιχες διαπραγματεύσεις της Πορτογαλίας και της Ιρλανδίας. 

Ο κ.Τσίπρας είπε στους υπόλοιπους ηγέτες ότι η Ελλάδα και η ΕΕ έχουν συμφωνήσει ότι το Σάββατο θα πρέπει να υπάρξει μια βιώσιμη συμφωνία και επανέλαβε ότι συγκεκριμένοι κύκλοι δεν επιθυμούν να υπάρξει αυτή η συμφωνία, 

Είμαι αποφασισμένος", συνέχισε ο πρωθυπουργός, "για μεταρρυθμίσεις σε ασφαλιστικό, κατάργηση πρόωρων συνταξιοδοτήσεων και ενοποίηση των ταμείων". Ο Αλέξης Τσίπρας δεσμεύτηκε για ριζική μεταρρύθμιση τον Οκτώβριο και κατέληξε:  "Ο ιστορικός του μέλλοντος, μετά την πρότασή μας, δεν πρόκειται να κατανοήσει γιατί δεν ήρθαμε σε συμφωνία".

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.