Το ΔΝΤ έφτασε στα όριά του με την Ελλάδα
Με μια ατάκα του Clint Eastwood από την ταινία «Βρώμικο Χάρρυ», σχολιάζει η βρετανική εφημερίδα Guardian την απόφαση του ΔΝΤ να αποχωρήσει από τις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα. 
Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ πιστεύει ότι το χάσμα ανάμεσα στην Ελλάδα και τους δανειστές της παραμένει μεγάλο και δεν μπορούν να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες. 
«Πρέπει να αναρωτηθείς. «Νιώθω τυχερός; Νιώθεις τυχερός, αλητάκο;»
Αυτή είναι η ατάκα του διάσημου αμερικανού ηθοποιού, η οποία θύμισε στον αρθρογράφο της Guardian τη στάση του ΔΝΤ απέναντι στον Έλληνα πρωθυπουργό. 
Το μήνυμα του ΔΝΤ ήταν σύντομο και σκληρό, σύμφωνα με το δημοσίευμα. 
Οι διαφορές είναι μεγάλες και δεν υπάρχει πρόοδος. 
Είναι ξεκάθαρο ότι το ΔΝΤ έχει φτάσει στα όριά του, σημειώνει η βρετανική εφημερίδα και ότι η συμφωνία απέχει πολύ, παρά το γεγονός ότι στην αρχή της εβδομάδας είναι διαφανεί ότι βρίσκεται κοντά. 
Σύμφωνα με τoν Guardian η ομαδοποίηση των πληρωμών του Ιουνίου από την ελληνική κυβέρνηση εκνεύρισε το ΔΝΤ, όπως και η απροθυμία του Αλέξη Τσίπρα να εμμείνει στις κόκκινες γραμμές σε θέματα όπως οι συντάξεις και οι μεταρρυθμίσεις στα εργασιακά.
Πλέον το ΔΝΤ έχει βάλει το πιστόλι στον κρόταφο του Αλέξη Τσίπρα.
Πρόκειται για μια πολύ καθοριστική στιγμή όπου οι δανειστές προβάλλουν ένα τελεσίγραφο προς την Αθήνα και από την άλλη οι Έλληνες πρέπει να αποφασίσουν αν το ΔΝΤ το εννοεί».
Η Αθήνα θεωρούσε ότι οι δανειστές μπλοφάρουν καθώς εκτιμούσε ότι δεν θα αφήσουν την Ελλάδα να βγει από το ευρώ. 
Οι δανειστές ωστόσο υποστηρίζουν ότι η Ελλάδα δεν επιθυμεί πραγματικά να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις. 

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.