Στη συνάντηση που έχει οριστεί για σήμερα Τετάρτη 10/6 ο Τσίπρας θα παρουσιάσει στους δανειστές την αναθεωρημένη ελληνική πρόταση

Στις Βρυξέλλες μεταφέρεται εκ νέου ο παλμός της διαπραγμάτευσης, καθώς μετρά αντίστροφα ο χρόνος, με στόχο την επίτευξη πολιτικής συμφωνίας για την Ελλάδα, σήμερα Τετάρτη 10 Ιουνίου, κατά τη διάρκεια της κρίσιμης συνάντησης του πρωθυπουργού, Αλ. Τσίπρα με τη Γερμανίδα Καγκελάριο, A. Merkel και τον Γάλλο πρόεδρο, Fr. Hollande.
Καθώς ο χρόνος πιέζει, το Μέγαρο Μαξίμου καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να ολοκληρώσει επιτυχώς τη διαπραγμάτευση.
Ο Αλ. Τσίπρας στοχεύει σε μια πρώτη θετική αποτίμηση των προτάσεων που απέστειλε στους δανειστές η κυβέρνηση.
Αφού λάβει αυτή τη θετική απάντηση, τότε σχεδιάζει να παρουσιάσει τις αναθεωρημένες προτάσεις της ελληνικής πλευράς στη Γερμανίδα Καγκελάριο και τον Γάλλο πρόεδρο.
Ωστόσο δεν χωρά καμία αμφιβολία ότι η κυβέρνηση θα κληθεί να πάρει μια σειρά από μέτρα, πολλά από τα οποία θα απέχουν από το προεκλογικό πρόγραμμα της ΔΕΘ και θα βάζουν φρένο σε μεγάλο μέρος των προγραμματικών δεσμεύσεων. 

To παρασκήνιο της Τρίτης
Την κρίσιμη συνάντηση Merkel, Tσίπρα, Ηοllande επιβεβαίωσαν το απόγευμα της Τρίτης 9/6 Βερολίνο και Αθήνα, στον απόηχο της αποστολής των αναθεωρημένων προτάσεων της ελληνικής κυβέρνησης προς τους δανειστές. 
Ειδικότερα, Έλληνες και Γερμανοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν πως η Angela Merkel και ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθούν στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Τετάρτη, στις Βρυξέλλες. 
Στην κατ’ ιδίαν συνάντηση αναμένεται να δώσει το παρών και ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Francois Hollande.
Αξίζει να σημειωθεί πως η επιβεβαίωση της τριμερούς συνάντησης επήλθε κατόπιν της αποστολής της νέας ελληνικής πρότασης προς τους δανειστές.
Οι Ευρωπαίοι είχαν καταστήσει σαφές πως εάν δεν υπήρχε γραπτή πρόταση της Αθήνας, δεν θα επρόκειτο να υπάρξει καμία έκτακτη συνάντηση για το φλέγον ελληνικό ζήτημα.
Ενδεικτικές ήταν οι δηλώσεις του προέδρου του Eurogroup, Jereon Dijsselbloem, ο οποίος χαρακτήριζε μέχρι αργά το απόγευμα της Τρίτης αβέβαιη τη συνάντηση μεταξύ του Έλληνα Πρωθυπουργού, της Γερμανίδας Καγκελαρίου και του Γάλλου Προέδρου στις Βρυξέλλες, την Τετάρτη.

Επιβεβαιώνει το Μαξίμου τη συνάντηση Τσίπρα, Merkel, Ηοllande την Τετάρτη, στις Βρυξέλλες 
Τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με την Angela Merkel και τον Francois Hollande επιβεβαίωσε το Μέγαρο Μαξίμου.
Ειδικότερα, το Μαξίμου επιβεβαίωσε πως ο Πρωθυπουργός θα έχει συναντήσεις στο περιθώριο της Συνόδου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με την Καγκελάριο της Γερμανίας και τον Πρόεδρο της Γαλλίας.
Ας σημειωθεί πως η Σύνοδος θα διεξαχθεί σήμερα Τετάρτη 10/6 και αύριο Πέμπτη 11/6 στις Βρυξέλλες.
Επίσης, ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί με την Πρόεδρο της Χιλής, Michelle Bachelet, την Πρόεδρο της Βραζιλίας Dilma Rousseff, τον Πρόεδρο της Βολιβίας, Evo Morales, τον Πρόεδρο του Ισημερινού Rafael Correa, τον Αντιπρόεδρο της Κούβας, Miguel Diaz – Canel και τον Υπουργό Εξωτερικών της Αργεντινής, Hector Timerman.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.