Δώδεκα από τους καλύτερους Freestyle Motocross αναβάτες του κόσμου έμειναν με το στόμα ανοιχτό όταν αντίκρυσαν την πίστα του Red Bull X-Fighters Αθήνας – μια πίστα που κόβει την ανάσα, φτιαγμένη σε τρία επίπεδα του λατομείου.


“Είναι πραγματικά εκπληκτική”, είπε ο Αυστραλός πρωταθλητής του 2014 Josh Sheehan για την πίστα που είδε στο κάτασπρο λατομείο. "Δεν έχει ξαναγίνει αγώνας με τόσο τεράστια άλματα, όπως τα διαφορετικά επίπεδα σ’ αυτό το λατομείο. Είναι πραγματικά μοναδική τοποθεσία και η μεγάλη πίστα είναι διασκεδαστική. Θα είναι δύσκολο να συνδυάσουμε όλα τα άλματα που διαθέτει. Ο καθένας θα έχει τη δική του προσέγγιση."

Η πίστα, που χρειάστηκε τρεις εβδομάδες να κατασκευαστεί σε τρία επίπεδα του λατομείου που έχουν μέχρι και 7 μέτρα ύψος, θα είναι μια από τις πιο εντυπωσιακές πίστες που κατασκευάστηκαν ποτέ, με απεριόριστες δυνατότητες για να βρει ο κάθε αναβάτης τα lines που του ταιριάζουν. Η πίστα της Ελλάδας διαθέτει ένα σετ-ρεκόρ με τρία Kickers,τρία Super Kickers, δύο Dirt Jumps και τρία Quarter Pipes. Περίπου 12.500 κυβικά μέτρα γης μετακινήθηκαν για φτιαστεί η πίστα βαθιά μέσα στο λατομείο που έχει διαστάσεις 230 επί 350 μέτρα και 80 μέτρα βάθος.

Ο Γάλλος David Rinaldo, είπε πως ανυπομονεί να δοκιμάσει τα νέα του flips στην επιβλητική πίστα της Αθήνας. “Η πίστα είναι super special,” είπε. “Δείχνει φανταστική. Δεν βλέπω την ώρα για το πρώτο practice πάνω της.”

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.