Η Πρόεδρος της Βουλής επέστρεψε ως απαράδεκτο το στικάκι χαρακτήρισε απαράδεκτη την παρέμβαση του Γιάννη Στουρνάρα.



Την πρωτοφανή ενέργεια της προέδρου της Βουλής να επιστρέψει ως «απαράδεκτη» την έκθεση που παρέδωσε ως όφειλε στο κοινοβούλιο ο διοικητής της ΤτΕ  Γιάννης Στουρνάρας αλλά και τις βολές κατά Γιούνκερ και ευρωπαίων ηγετών, στηλιτεύουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης καλώντας τον πρωθυπουργό να λάβει επιτέλους θέση και να διαχωρίσει τη θέση του. 

ΝΔ: Ως πότε ο Τσίπρας θα παρατηρεί άφωνος και άβουλος την κ. Κωνσταντοπούλου   

Ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ έκανε λόγο για «παραλήρημα» της Ζωής Κωνσταντοπούλου και διερωτήθηκε μέχρι πότε θα ανέχεται την πρόεδρο της Βουλής στην πιο κρίσιμη φάση της διαπραγμάτευσης να κατηγορεί με εμπάθεια τον πρόεδρο της Κομισιόν και να προσβάλει με πρωτοφανή τρόπο τον Διοικητή της ΤτΕ.
«Ως πότε θα παρατηρεί άφωνος και άβουλος ο κ. Τσίπρας το παραλήρημα της κας Κωνσταντοπούλου; Ως πότε θα ανέχεται στην πιο κρίσιμη στιγμή των διαπραγματεύσεων την πρόεδρο της Βουλής να κατηγορεί με εμπάθεια τον πρόεδρο της Κομισιόν και να προσβάλλει με πρωτοφανή τρόπο τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος;» ανέφερε ο Κ. Καραγκούνη και πρόσθεσε «ως πότε ο κ. Τσίπρας θα σιωπά στον ευτελισμό του Κοινοβουλίου και στο διασυρμό των θεσμών από την κα Κωνσταντοπούλου που ακόμα και υπουργοί του, την έχουν από καιρό αποδοκιμάσει;»

Ποτάμι: Οι προειδοποιήσεις Στουρνάρα είναι πολύ σοβαρές για να κρυφτούν πίσω από τον ορυμαγδό ενός καυγά    

Οι προειδοποιήσεις Στουρνάρα είναι πολύ σοβαρές για να κρυφτούν από τον ορυμαγδό ενός καυγά που έστησε η κ.Κωνσταντοπούλου αναφέρει το Ποτάμι στηλιτεύοντας το « νέο παραληρηματικό show» και εγκαλώντας την Πρόεδρο για τις επιθέσεις σε Γιούνκερ και των ευρωπαίων ηγετών.  
«Η χωρίς προηγούμενο ενέργεια να επιστρέψει ως απαράδεκτη την έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδας και η πρωτοφανής επίθεση κατά του Διοικητή της είναι τα νέα κατορθώματα της κυρίας Κωνσταντοπούλου, αναφέρει σε ανακοίνωση το Ποτάμι.
Στο ενδιάμεσο η Πρόεδρος της Βουλής πρόλαβε να επιτεθεί προσωπικά κατά του Ζ.Κ.Γιούνκερ και των ευρωπαίων ηγετών που συναντά ο κ.Τσίπρας, ο οποίος παρακολούθησε μάλιστα το νέο παραληρηματικό show της κυρίας Κωνσταντοπούλου.
Το παιχνίδι της εξεύρεσης «εσωτερικών εχθρών» και «διεθνών συνωμοσιών» είναι το αγαπημένο σπορ στελεχών των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ οι οποίοι αντιγράφουν πρακτικές του σκοτεινού παρελθόντος.
Σε αυτές τις κρίσιμες ώρες, ο κ.Τσίπρας θα έπρεπε να βρει το θάρρος να υποδείξει στους «δικούς του ανθρώπους» ότι η χώρα έχει ανάγκη από συμμάχους και εθνική συνεννόηση.
Οι προειδοποιήσεις πάντως του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας για το ενδεχόμενο να βρεθεί η χώρα εκτός του ευρώ είναι πολύ σοβαρές για να χαθούν στον ορυμαγδό ενός καυγά, από αυτούς που καθημερινά στήνει η κυρία Κωνσταντοπούλου και η κυβέρνηση πρέπει να προσπαθήσει να δει το δάσος και όχι το δέντρο ή μάλλον το δάκτυλο της κυρίας Κωνσταντοπούλου, τονίζει το Ποτάμι.

ΠΑΣΟΚ: Ο Τσίπρας οφείλει να διαχωρίσει τη θέση του

Η Πρόεδρος της Βουλής όπως  αποδεικνύεται από τις σημερινές της δηλώσεις  στη συνεδρίαση της  «επιτροπής για το χρέος», ξεχνά για άλλη μια φορά τον θεσμικό της ρόλο.  
Η συμπεριφορά της δεν έχει καμία σχέση με τα καθήκοντά της και το σεβασμό που οφείλει να έχει στο αξίωμά της.
Ο κ. Τσίπρας, οφείλει να διαχωρίσει τη θέση του και να μην  καλύπτει την απαράδεκτη συμπεριφορά της, η οποία κάνει μεγάλη ζημιά στη χώρα σε μια κρίσιμη περίοδο για το μέλλον της.

Tι προηγήθηκε στη Βουλή  

Τίποτα και κανέναν δεν άφησε στο απυρόβλητο η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου εξαπολύοντας μύδρους κατά των Βρυξελλών , του Βερολίνου, του Παρισιού και της Τράπεζας της Ελλάδας.
Η αρχή έγινε κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Αλήθειας για το Χρέος όταν η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατηγόρησε τον πρόεδρο τη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ ότι « αξιώνει την υποταγή του λαού» και «παρασιωπά ότι επί πρωθυπουργίας του συγκροτήθηκε ένα σκανδαλώδες πλαίσιο φοροδιαφυγής που προσφάτως αποκαλύφθηκε με τα Luxleaks και επέτρεψε σε εκατοντάδες επιχειρήσεις -πολλές δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα- να φοροδιαφεύγουν. Αποτέλεσμα, η απώλεια εκατοντάδων εκατομμυρίων για το Ελληνικό Δημόσιο». 
Στην ίδια λογική και το δεξί της χέρι στην διερεύνηση του χρέους Ερίκ Τουσέ  κατηγόρησε τις πολιτικές ηγεσίες σε Βερολίνο και Παρίσι ότι σε συνεργασία με Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου δημιούργησαν ένα πλαίσιο ενεργειών και υποχρέωσαν την Ελλάδα να υπογράψει το δάνειο για να διασφαλίσουν τις γαλλογερμανικές τράπεζες.
Το βαρύ οπλισμό της όμως η κ.Κωνσταντοπούλου κράτησε για τον διοικητή της Τραπέζας της Ελλάδας ο οποίος παρέδωσε ως όφειλε στη Βουλή την έκθεση της ΤτΕ για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.   

Πρωτοφανής επίθεση στον Στουρνάρα 

«Στικάκια δεν παραλαμβάνει το κοινοβούλιο. Στικάκια άλλοι διακινούσαν στις τσέπες και στα συρτάρια τους».
Με τη φράση αυτή ολοκλήρωσε την δριμύτατη επίθεση κατά τουΓιάννη Στουρνάρα, η Ζωή Κωνσαντοπούλου, χαρακτηρίζοντας απαράδεκτη ενέργεια που στόχο είχε να τορπιλίσει το έργο της επιτροπής για το χρέος, το στικάκι με την έκθεση για την Έκθεση Νομισματικής Πολιτικής που απέστειλε ο Πρόεδρος της Τράπεζας της Ελλάδας σήμερα στο Κοινοβούλιο.
Η Πρόεδρος της Βουλής επέστρεψε ως απαράδεκτο το στικάκι μίλησε για «παρέμβαση» και τόνισε ότι οι διαρροές του περί προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί στην οικονομία επηρεάζουν «αναντίρρητα τα τεκταινόμενα», εννοώντας εμμέσως πλην σαφώς τις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης.
Η κυρία Κωνσταντοπούλου χρησιμοποίησε βαρύτατες εκφράσεις κατά του κεντρικού τραπεζίτη. Χαρακτήρισε αντιθεσμική την παρέμβαση του και του καταλόγισε ότι «σπεύδει στα κλεφτά να αποστείλει ένα διαβιβαστικό, στα γρήγορα για να παρέμβει απαραδέκτως στην διαδικασία».
Και δεν σταμάτησε εδώ. Κατήγγειλε τον Γιάννη Στουρνάρα ότι δεν παρέδωσε στη επιτροπή για το λογιστικό χρέος στοιχεία για τους λογαριασμούς του ελληνικού δημοσίου από τους οποίους πέρασαν και τα χρήματα που δόθηκαν ως βοήθεια προς την Ελλάδα και υποστήριξε, ότι ο ίδιος μεταξύ των άλλων, έκανε ωμή παρέμβαση κατά την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας προκαλώντας κλίμα ανασφάλειας.
Επέμεινε τέλος ότι οι ενέργείες του αυτές καθιστούν αναγκαία την παρουσία του στη επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας που διερευνά εκ νέου το σκάνδαλο για την SIEMENS.

Τι απαντά η ΤτΕ

Χαμηλούς τόνους διατηρεί η Τράπεζα της Ελλάδας για το θέμα. Σύμφωνα με την τηλεόραση της ΕΡΤ, υψηλόβαθμα στελέχη της ΤτΕ υπογραμμίζαν ότι ο Γιάννης Στουρνάρας δεν σκοπεύει να κάνει κάποιο σχόλιο για την απόφαση της προέδρου της Βουλής Ζ. Κωνσταντοπούλου.
Όπως τόνιζαν οι ίδιες πηγές, ο διοικητής της ΤτΕ  έστειλε την έκθεση όπως ορίζει το καταστατικό, πρώτα στην πρόεδρο της Βουλής και μετά τη δημοσιοποίησε στην ιστοσελίδα της ΤτΕ.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Στουρνάρας βρίσκεται σήμερα στη Φρανκφούρτη, όπου συνεδριάζει το διοικητικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

πηγη thetoc

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.