Το 1955 όταν οι δύο ομάδες βρέθηκαν ξανά αντιμέτωπες σε τελικό του Κόπα Αμέρικα στη Χιλή, η Αργεντινή είχε κερδίσει με 1-0 και το είχε κατακτήσει, το 2015 όμως η Χιλή των Βιδάλ, Σάντσες και Βάργκας κέρδισαν στα πέναλτι με 4-1 και κατέκτησαν το πολυπόθητο τρόπαιο...


Μοιρασμένος ήταν ο τελικός και στα δύο ημίχρονα, τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο. Η Αργεντινή πατούσε καλύτερα στο ματς, όμως ο Τάτα Μαρτίνο αναγκάστηκε από το ξεκίνημα να ξοδέψει μία από τις τρεις αλλαγές που δικαιούται αφού ο Άνχελ Ντι Μαρία τραυματίστηκε και ο Εζέκιελ Λαβέτσι πέρασε στην θέση του. Να θυμίσουμε πως ο ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχασε τον τελικό του Μουντιάλ 2014 λόγω τραυματισμού κόντρα στην Γερμανία στο Ρίο Ντε Τζανέιρο και ένα χρόνο αργότερα στο στάδιο «Νασιονάλ» της Χιλής, που στα μέσα της δεκαετία του 60' φιλοξένησε τον τελικό του Μουντιάλ, ο διεθνής Αργεντινός στάθηκε πάλι άτυχος και αποχώρησε νωρίς από τον τελικό του Κόπα Αμέρικα.

Οι πρώτες καλές στιγμές στον τελικό ανήκαν στους διοργανωτές, οι οποίοι ξεκίνησαν με πίεση ψηλά. Άλλωστε το 3-5-2 που επέλεξε ο Σαμπαόλι, επιτρέπει αυτές τις συνθήκες στο ματς. Η πρώτη καλή φάση ήταν στο 10' όταν ο Βάργκας βγήκε στην πλάτη της άμυνας έβαλε την μπάλα μπροστά, όμως το σουτ που έκανε ήταν αρκετά άστοχο. Ένα λεπτό αργότερα ο Βιδάλ έπιασε ένα σουτ πάνω στην κίνηση, όμως δεν κατάφερε να νικήσει τον Ρομέρο. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία από πλευράς Αλπισελέστε και η μεγαλύτερη στο ματς σπαταλήθηκε στο 20'. Ο Μέσι εκτέλεσε το φάουλ από τα δεξιά με το αριστερό, ο Αγκουέρο έπιασε την κεφαλιά και ο Μπράβο απέκρουσε ενστικτωδώς.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι δύο ομάδες είχαν κάποια καλά διαστήματα και το 0-0 έμενε, αφού οι άμυνες ήταν πάρα πολύ δύσκολο να ξεκλειδώσουν. Βέβαια η Αργεντινή θα μπορούσε στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων θα μπορούσαν να πάρουν το τρόπαιο με... buzzer beater, όταν ο Μέσι βγήκε στην κόντρα, άνοιξε στα αριστερά στον Λαβέτσι εκείνος μπήκε στην περιοχή άνοιξε στον Ιγκουαΐν και ο τελευταίος έστειλε την μπάλα άουτ.

Στην συνθήκη του 90λεπτου καμία εκ των δύο δεν μπόρεσε να βρει σκορ και ο τελικός οδηγήθηκε στην παράταση, εκεί όπου επικράτησε η... κούραση, λόγω ότι σημειώθηκε μόλις μια ευκαιρία. Συγκεκριμένα στο 106' ο Μασεράνο έκανε κακό υπολογισμό, η μπάλα πέρασε από εκείνον ο επιθετικός της Άρσεναλ, Αλέξις Σάντσες, ξεχύθηκε μπροστά με τη μπάλα στα πόδια, όμως το φινάλε δεν ήταν το ιδανικό.

Τελικώς το τρόπαιο θα κρίνονταν στην ψυχοφθόρο διαδικασία των πέναλτι, όπου οι διοργανωτές ήταν 100% εύστοχοι, οι αντίπαλοί τους ήταν άστοχοι (μόνο ο Μέσι ευστόχησε) και ο Αλέξις Σάντσες... σφράγισε την πρώτη κατάκτηση του Κόπα Αμέρικα της Χιλής.

Τα πέναλτι:

Χιλή: Φερνάντες - ΓΚΟΛ
Αργεντινή: Μέσι - ΓΚΟΛ
Χιλή: Βιδάλ - ΓΚΟΛ
Αργεντινή: Ιγκουαΐν - ΑΟΥΤ
Χιλή: Αρανγκίς - ΓΚΟΛ
Αργεντινή: Μπανέγα - ΑΠΟΚΡΟΥΣΗ
Χιλή: Σάντσες - ΓΚΟΛ
Οι συνθέσεις:

Χιλή: Μπράβο, Ίσλα, Μεδέλ, Φρανσίσκο Σίλβα, Μαρσέλο Ντίας, Μποσεζούρ, Αράνγκις, Βιδάλ, Βαλδίβια (75' Ματίας Φερνάντες), Αλέξις Σάντσες, Εντουάρντο Βάργκας (95' Άνχελο Ενρίκες).

Αργεντινή: Ρομέρο, Σαμπαλέτα, Ντεμιτσέλις, Οταμέντι, Ρόχο, Μαστσεράνο, Λούκας Μπίγλια, Παστόρε (81' Μπανέγα), Ντι Μαρία (29' Λαβέτσι), Μέσι, Αγκουέρο (74' Ιγκουαΐν).

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.