Εκτός του πολυνομοσχεδίου που θα τεθεί προς ψήφιση την Τετάρτη στη Βουλή μένουν προς το παρόν οι ρυθμίσεις για τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις καθώς και οι τυχόν ρυθμίσεις για την φορολόγηση των αγροτών.


Όπως αναφέρουν πηγές του Μαξίμου η συζήτηση-ψηφοφορία στην Βουλή θα αφορά τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, ο οποίος αποτελεί μείζονα αναμόρφωση των διαδικασιών και ρυθμίσεων για το σύστημα πολιτικής δικαιοσύνης και μπορεί να επιταχύνει σημαντικά τη δικαστική διαδικασία και να μειώσει τα κόστη.

Θα περιλαμβάνει επίσης την ενσωμάτωση της οδηγίας BRRD, που αφορά την ασφάλεια των καταθέσεων, καθώς και την εξυγίανση των πιστωτικών ιδρυμάτων και των επιχειρήσεων επενδύσεων.

Νωρίτερα, ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου είχε δηλώσει πως «είναι πολύ πιθανό να μην υπάρχει το φορολογικό των αγροτών στο νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί την Τετάρτη στη Βουλή»
το αρχικό νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα, εφόσον παραμένει ως έχει και με τις διατάξεις για τους αγρότες δημιουργεί τεράστια προβλήματα και στα κόμματα της αντιπολίτευσης, κυρίως στη ΝΔ πολλοί βουλευτές της οποίας έχουν διαμηνύσει ότι δεν προτίθενται να το υπερψηφίσουν.

«Είναι ένα ζήτημα που θα το δούμε σταδιακά μέχρι το 2017 και μέσα από προϋποθέσεις, από συζητήσεις που έχουν σχέση με το κατά κύριο επάγγελμα αγρότη να δούμε πως θα διαχειριστούμε φορολογικά τις ενισχύσεις του αγροτικού χώρου» σημειώνει ο κ. Αποστόλου, σε δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Kαι προσθέτει: «Δεν θέλω να σας πω περισσότερα, αλλά να ξέρουν οι αγρότες ότι θα δώσουμε τη μάχη και να μας έχουν εμπιστοσύνη όπως μέχρι σήμερα βλέπουν τι μάχες δίνονται και στην Ευρωπαϊκή Ένωση και εδώ, και δεν θα υπάρχουν αυτές οι επιπτώσεις που δημοσιοποιούνται. Να μην ανησυχούν, αλλά θα προσπαθήσουμε και νομίζω ότι αντιλαμβάνονται οι αγρότες ότι μπροστά στον γκρεμό που βρεθήκαμε και στον εκβιασμό ή υπογράφετε ή οδηγείστε σε χρεοκοπία, καταλαβαίνετε ότι ήταν μονόδρομος.

Όμως και σε αυτόν τον μονόδρομο θα υπερασπιστούμε έναν χώρο που είναι αυτός που μπορεί να βοηθήσει, μπορεί να σπρώξει αυτό που λέμε εμείς την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά, να μην ανησυχούν, επιπτώσεις τουλάχιστον ούτε την φετινή χρονιά ούτε την επόμενη επιπλέον αυτό που μέχρι σήμερα υπάρχουν ,δεν θα φανούν για τον αγροτικό χώρο? Έχουμε το χρόνο να τα δούμε με ψυχραιμία και κυρίως και με ισοδύναμα, εξετάζουμε όλες τις περιπτώσεις πως θα βοηθήσουμε τους αγρότες να μην επηρεαστούν. Δεν λέω ότι δεν θα υπάρχουν επιπτώσεις αλλά οπωσδήποτε όμως θα συνεχίσουμε όλοι μαζί μια διαδικασία και να κρατήσουμε ένα χώρο όσο το δυνατό λιγότερες επιπτώσεις να έχει από αυτή τη θύελλα που βιώνουμε».

Εκταμιεύθηκαν τα 7 δισ. ευρώ 

Σε συνέχεια της συμφωνίας της τελευταίας συνόδου κορυφής για την Ελλάδα ολοκληρώθηκαν οι ευρωπαϊκές και εθνικές διαδικασίες και πραγματοποιήθηκε η εκταμίευση του δανείου των 7,16 δισ. ευρώ.

Αυτό ανέφερε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς σήμερα από τις Βρυξέλλες σημειώνοντας παράλληλα ότι οι διαβουλεύσεις των θεσμικών εκπροσώπων των δανειστών με τις ελληνικές αρχές θα ξεκινήσουν σύντομα στην Αθήνα, όπως συμφωνήθηκε στη σύνοδο.

Ανέφερε επίσης πως σε ότι αφορά τις νομοθετικές ρυθμίσεις που με βάση τις αποφάσεις της συνόδου κορυφής θα πρέπει να ψηφίσει η Βουλή την Τετάρτη, οι κοινοτικές υπηρεσίες βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τις ελληνικές αρχές.

Στο μεταξύ, εντός της ημέρας αναμένεται να φθάσουν στην Αθήνα τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών με στόχο να γίνουν διαβουλεύσεις με τα υπουργεία στο πλαίσιο του τρίτου πακέτου διάσωσης.

Οι θεσμοί απαιτούν να έχουν πρόσβαση σε όλα τα στοιχεία των υπουργείων. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων εταίρων-ελληνικής κυβέρνησης, είχε εκφραστεί έντονη δυσαρέσκεια εκ μέρους των πρώτων, για το γεγονός, 'όπως ανέφεραν ότι οι εκπρόσωποί τους περιφέρονταν σε διάφορα ξενοδοχεία προκειμένου να συναντηθούν με εκπροσώπους των υπουργείων.

Υπενθυμίζεται ότι οι επικεφαλής της τρόικας είναι οι Ρίσι Γκογιάλ (ΔΝΤ) Ντέκλαν Κοστέλο (Κομισιόν) και Ράσμους Ρέφερ (ΕΚΤ).

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.