Επαιξε με τον Βέγγο, τον Σταυρίδη έως και τη Βέμπο. Εφυγε από τη ζωή ένας από τους καρατερίστες της μεγάλης γενιάς των Ελλήνων ηθοποιών, ο Γ. Βελέντζας.


 Ηταν ένας από τους σπουδαιότερους καρατερίστες της μεγάλης γενιάς των Ελλήνων ηθοποιών. Επαιξε σε περισσότερες από 209 ταινίες στο πλευρό μεγάλων ηθοποιών όπως ο  Χατζηχρήστος και οΘανάσης Βέγγος. Ο Γιώργος Βελέντζας έφυγε από τη ζωή χθες, Δευτέρα, σε ηλικία 88 ετών, έχοντας στο πλευρό του το μονάκριβο γιο του, Θανάση.

Από τον θίασο της Βέμπο έως τον Θανάση Βέγγο


  Γεννημένος στην Αθήνα στις 4 Δεκεμβρίου 1927, σπούδασε στηΔραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών. Το 1948 με την ταινία«Οχυρό 27» έκανε την πρώτη του εμφάνιση στον κινηματογράφο. Στο θέαττρο πρωτοεμφανίστηκε το 1948  με το έργο «Η απαγωγή της Σμαράγδως» (Θίασος Β. Αργυρόπουλου).

Σκηνή από την ταινία «Ευτυχώς που τρελάθηκα»
Σκηνή από την ταινία «Ευτυχώς που τρελάθηκα»

  Επίσης, συνεργάστηκε με τους θιάσους των Βέμπο, Αυλωνίτη - Βασιλειάδου - Ρίζου, Βουτσά κ.ά. Χαρακτηριστικός είναι ο ρόλος του στην ταινία «Από πού πάνε για τη χαβούζα;», όπου έκανε τον αδερφό της αξέχαστης Άννας Μαντζουράνη, ενώ στην ταινία «Ο τσαρλατάνος» με τον Θανάση Βέγγο να κάνει τον Θανάση, τη Θανάσω και τον πατέρα του τον μπαρμπα - Λευτέρη, ο Γιώργος Βελέντζας υποδύθηκε τον αυστηρό διοικητή του αστυνομικού τμήματος.
Σκηνή από την ταινία «Η Μεσόγειος φλέγεται»
Σκηνή από την ταινία «Η Μεσόγειος φλέγεται»

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.