Τη γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ  υποδέχθηκε στο Μέγαρο των Ηλυσίων, ο γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, με το ζήτημα της Ελλάδας να κυριαρχεί στην ατζέντα τους.
«Σε αυτή την Ευρώπη υπάρχει χώρος για αλληλεγγύη, πρέπει να υπάρχει όμως και μια ισορροπία με την υπευθυνότητα» είπε ο γάλλος Πρόεδρος στις κοινές δηλώσεις μετά τη συνάντηση με τη γερμανίδα Καγκελάριο. 
Από την πλευρά της η κυρία Μέρκελ υπογράμμισε τον σεβασμό της στο αποτέλεσμα του ελληνικού δημοψηφίσματος, τονίζοντας ότι «πρόκειται για την ψήφο ενός δημοκρατικού και ανεξάρτητου κράτους». 
«Το θεμα είναι πώς το αντιμετωπίζουν οι άλλοι ηγέτες της ευρωζώνης» συμπλήρωσε η Καγκελάριος και τόνισε, όπως και ο κ. Ολάντ, ότι «η πόρτα θα μείνει ανοιχτή για συζητήσεις με την ελληνική κυβέρνηση». Σημείωσε, ωστόσο, ότι προϋπόθεση ο Αλέξης Τσίπρας να παρουσιάσει στην αυριανή Σύνοδο Κορυφής συγκεκριμένες προτάσεις στους ευρωπαίους εταίρους, ώστε να μπορέσουν να καταλήξουν σε ένα νέο πρόγραμμα με τον ESM. 
Η συνάντησή τους πραγματοποιήθηκε μία ημέρα μετά το δημοψήφισμα στην Ελλάδα και ένα 24ωρο πριν από την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της Ευρωζώνης.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.