Τις πρώτες αντιδράσεις, με το φόβο να μετατραπούν σε διαρροές κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας τα μεσάνυχτα, καταγράφει η κυβερνητική πλειοψηφία. 

Αριστερή Πλατφόρμα και μεμονωμένοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων, εκφράζουν ανοιχτά την αντίθεσή τους στην κυβερντηική πρόταση. 

Καταψηφίζει η Ραχήλ - «Όλοι μαζί» λέει η Ζωή

Ήδη, με έναν πύρινο λόγο εναντίον των επιλογών της κυβέρνησης, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ραχήλ Μακρή, δήλωσε ότι θα καταψηφίσει την πρόταση που εστάλη στους θεσμούς. 

«Δεν θα σας δώσω έγκριση σε προτάσεις που στο 80% ταυτίζονται με αυτές του Γιουνκέρ» προειδοποίησε η βουλευτής, ενώ ήταν ακόμη πιο σκληρή με την πρόταση της κυβέρνηση, λέγοντας χαρακτηριστικά:

Όχι δεν είμαστε όλοι ίδιοι! Δεν θα σας επιτρέψω να βρείτε άλλοθι, με τη δική μου ψήφο.

Διαφωνεί με την πρόταση και η Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία αν και δηλώσε υπέρ του «όχι» στην ψήφιση της πρότασης, εξήγησε ότι θα «πρέπει να πάμε όλοι μαζί».

Κείμενο-παρέμβαση από την Αριστερή Πλατφόρμα

Είχε προηγηθεί ηχηρή παρέμβαση της Αριστερής Πλατφόρμας, η οποία με κείμενο που υπογράφουν οι βουλευτές Λεουτσάκος, Παπαδόγιαννη, Λαπαβίτσας και Πετράκος, ζητούν προετοιμασία σχεδίου για επιστροφή σε εθνικό νόμισμα και καλούν τον Πρωθυπουργό να απορρίψει τους εκβιασμούς των δανειστών.

Το κείμενο δεν υπογράφει ο επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος, δεν έχει δηλώσει τι θα κάνει στη ψηφοφορία, αν και -παρά τη διαφωνία του- τονίζει ότι στηρίζει την κυβέρνηση.

Επίφοβη η Κ.Ο. των Ανεξάρτητων Ελλήνων

Αναβρασμός επικρατεί και στο έτερο κυβερντηικό στρατόπεδο. Ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην υπερψηφίσουν τη συμφωνία αφήσαν στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, και βουλευτές των ΑΝΕΛ. 

Οι αντιδράσεις που υπήρξαν οδήγησαν τον Πάνο Καμμένο να διακόψει τη συνεδρίαση και να μεταβεί εκτάκτως στο Μαξίμου, προκειμένου να έχει συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα. Ενστάσεις έχουν εκφράσει μεταξύ άλλων, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Παύλος Χαϊκάλης και η Σταυρούλα Ξουλίδου.

 Ο πρόεδρος του κόμματος Πάνος Καμμένος και μετά την συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό στην βουλή τόνισε πως θα δώσει θετική ψήφο «Θα υπερψηφίσω την συμφωνία. Η συνείδηση μου δεν μου επιτρέπει να αφήσω την χώρα να καταστραφεί» φέρεται να είπε ο Πάνος Καμμένος. .

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.