Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Κώστας Δαμαβολίτης ψηφίζει «ΝΑΙ» – Ένας ακόμη ζητάει ακύρωση του δημοψηφίσματος



Μια ηχηρή διαφοροποίηση εντός του κυβερνητικού στρατοπέδου ενόψει του δημοψηφίσματος της Κυριακής αποκάλυψε το Ράδιο 9,84, στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Στην εκπομπή του Γιώργου Σαχίνη ο βουλευτής Ηρακλείου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κώστας Δαμαβολίτης αποκάλυψε τη διαφοροποίησή του από την επίσημη γραμμή του κόμματός του, λέγοντας ότι πρόκειται να ψηφίσει «ναι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής.

Ο κ. Δαμαβολίτης τόνισε ότι η στάση του αυτή δε σημαίνει ότι νομιμοποιεί τα μνημόνια, τους εκβιασμούς των δανειστών ή την οικονομική πολιτική που επιβλήθηκε από την Τρόικα και οδήγησε στην καταστροφή των Ελλήνων.

Αλλά τονίζει ότι, παρ’ όλα αυτά, θεωρεί ότι το μέλλον της Ελλάδας βρίσκεται εντός της Ευρώπης και όχι εκτός και για το λόγο αυτό θα πάει «κόντρα» στην εκπεφρασμένη γραμμή που έχει δώσει ο πρόεδρος του κόμματος στο οποίο ανήκει.

«Η επιλογή είναι μεταξύ μιας συμφωνίας με μέτρα επώδυνα ή με ρήξη», τόνισε ο κ. Δαμαβολίτης, επισημαίνοντας ότι ο κόσμος, αντιλαμβανόμενος την κρισιμότητα της κατάστασης, δείχνει να είναι υπέρ της συμφωνίας.

«Το διά ταύτα, έτσι όπως αποτυπώνεται, κατά την προσωπική μου εκτίμηση, είναι ότι το δημοψήφισμα τελικά είναι ευρώ εναντίον δραχμής», επισήμανε, λέγοντας ότι αν τη Δευτέρα το πρωί πάρουμε «αυτό το περήφανο "όχι" και πάμε να διαπραγματευτούμε στην Ευρώπη και μάλιστα με τις αγορές να μην έχουν πάθει ζημιά... αν λοιπόν πάμε και μας ξαναπούνε "όχι", τι ακριβώς θα κάνουμε;», είπε ο κ. Δαμαβολίτης, εκφράζοντας την ανησυχία του για το μέλλον.

«Είμαι υπέρ του "ναι"», ξεκαθάρισε, επισημαίνοντας ότι «την Κυριακή καλώ τον κόσμο να ψηφίσει "ναι"».

Να ακυρώσει το δημοψήφισμα ο πρωθυπουργός

Να ακυρώσει το δημοψήφισμα κάλεσε τον πρωθυπουργό ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Βασίλης Κόκκαλης, μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1.

Όπως ανέφερε ο κ. Κόκκαλης, εάν το δημοψήφισμα πραγματοποιηθεί θα ψηφίσει υπέρ της Ευρώπης, τονίζοντας ότι δεν έχει εντολή από τους πολίτες για capital controls, ούτε για κούρεμα καταθέσεων. «Άκουσα τον κ. Σακελλαρίδη να διαβεβαιώνει ότι δεν θα γίνει capital control, γι'αυτό ψήφισα υπέρ του δημοψηφίσματος» σημείωσε.

Επίσης, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ κάλεσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να παρέμβει. «Κάνω έκκληση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να συγκαλέσει συμβούλιο πολιτικών αρχηγών και να ακυρώσει το δημοψήφισμα» είπε χαρακτηριστικά.

Να διορθώσουμε το λάθος

Την άποψή του ότι η απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε δημοψήφισμα ήταν ένα λάθος, εξέφρασε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Θανάσης Παπαχριστόπουλος.

Σε δηλώσεις του το βράδυ της Τρίτης στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο κ. Παπαχριστόπουλος είπε χαρακτηριστικά ότι η επιλογή του δημοψηφίσματος ήταν λάθος, υπογραμμίζοντας ότι είναι κάτι που η κυβέρνηση πρέπει να διορθώσει.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, λίγες μόνο ώρες προτού λήξει το ελληνικό πρόγραμμα και κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης των ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης την Τρίτη, ο Γιάνης Βαρουφάκης προσπάθησε να αποσπάσει τη συναίνεση των Ευρωπαίων για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους με αντάλλαγμα την ακύρωση του δημοψηφίσματος της Κυριακής από την κυβέρνηση Τσίπρα.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.