Δέκα λεπτά μετά τις 10 το πρωί ξεκίνησε στο προεδρικό Μέγαρο, υπό τον Προκόπη Παυλόπουλο η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που ζήτησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.Παρόντες, ο προσωρινός πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, ο γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος και η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά. Απουσιάζει η Χρυσή Αυγή καθώς ο Νίκος Μιχαλολιάκος βρίσκεται σε κατ΄οίκον περιορισμό.

Πρόκειται για μια κρίσιμη συνεδρίαση, στη σκιά του θριαμβευτικού ΟΧΙ στο δημοψήφισμα, στη διάρκεια της οποίας αναμένεται να ζητηθεί για πρώτη φορά την τελευταία πενταετία κοινή διαπραγματευτική γραμμή στην προσπάθεια της κυβέρνησης να πετύχει συμφωνία με τους δανειστές.

Η νυχτερινή δήλωση Παυλόπουλου

Εξαιρετική σημασία έχει η δήλωση του προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου που υποδεχόμενος μετά τα μεσάνυχτα τον πρωθυπουργό είπε:

«Σήμερα ο λαός εξέφρασε την ετυμηγορία του, η οποία ερμηνεύεται μόνο με βάση του όρους που διεξήχθη το δημοψήφισμα».

«Αυτή η απόφαση σημαίνει ότι ο λαός είναι αποφασισμένος να θωρακίσει την πορεία της Ελλάδας εντός Ευρώπης, εντός Ευρωζώνης και εξουσιοδοτεί την κυβέρνηση να επιτύχει μια συμφωνία που θα σημαίνει ότι ο λαός σέβεται τις υποχρεώσεις του, αλλά μια συμφωνία που θα εξασφαλίσει τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας»

Το αίτημά σας για Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών των κομμάτων που εκπροσωπούνται στη Βουλή θα βοηθήσει σημαντικά. Η Ελλάδα ήταν είναι και θα παραμείνει αναπόσπαστο μέλλον της Ε.Ε. και της Ευρωζώνης»

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.