O διχασμός ανάμεσα στους 'Ελληνες, ο φόβος για το αύριο του δημοψηφίσματος, αλλά και ο θυμός της Μέρκελ με τον Τσίπρα, για τον οποίο φέρεται να είπε ότι οδήγησε την χώρα σε τοίχο βρίσκονται στις πρώτες σελίδες των γερμανικών εφημερίδων που και σήμερα αφιερώνουν πολύ χώρο για το ελληνικό ζήτημα. 
Στο εξώφυλλο της ηλεκτρονικής έκδοσης της Bild, η ελληνίδα δημοσιογράφος Λιάνα Σπυροπούλου που καλύπτει το ρεπορτάζ για την ελληνική κρίση από το Δεκέμβριο του 2014, γράφει ένα προσωπικό κείμενο, στο οποίο αναφέρει ότι «πονάει να βλέπει την χώρα διχασμένη», καθώς δεν μπορεί να αντέξει την «χωρισμένη» πλέον Ελλάδα, την Ελλάδα του «ναι» και του «όχι». 
Μάλιστα, το κείμενο της δημοσιογράφου είναι και στα γερμανικά, αλλά και στα ελληνικά. 
Όπως τονίζει η δημοσιογράφος:
Προσωπικά δεν με νοιάζει η ισοτιμία και το εάν τα ΑΤΜ αύριο θα έχουν ευρώ, δραχμές, δολλάρια ή τίποτα. Δεν πρόκειται για τα λεφτά πλέον. Πρόκειται για ένα έθνος χωρισμένο στα δύο, για τον αδελφό που δεν μιλάει στην αδελφή του γιατί θα ψηφίσουν διαφορετικά σήμερα. Πρόκειται για αδελφικούς φίλους που διέλυσαν τη φιλία τους γιατί πήγαν σε διαφορετικές διαδηλώσεις.
H die Welt αναφέρει ότι η προεκλογική εκστρατεία του ΣΥΡΙΖΑ για το «όχι» έκρυβε την αλήθεια των αριθμών, καθώς τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν αύξηση στις αυτοκτονίες, στην ανεργία και την φτώχεια. 
«Έτσι θα συνεχίσει με την Ελλάδα» αναφέρει στο εξώφυλλό της η Suddeutsche Zeitung, η οποία τονίζει ότι το δημοψήφισμα θα δώσει ένα μήνυμα από έναν λαό που έχει δεχθεί πολλές περικοπές
«Τώρα η Ελλάδα καλείται να αποφασίσει: Να δεχτεί ή να απορρίψει» αναφέρει η ιστοσελίδα. η οποία επισημαίνει ότι ο χρόνος εξαντλείται για την χώρα και τώρα εναπόκειται στην ΕΚΤ να αποφασίσει τι θα γίνει με τις πληρωμές της Αθηνας. 
«Ο φόβος έρχεται σιγά σιγά» εκτιμά σε σημερινό άρθρό της η γερμανική οικονομική εφημερίδα FAZ η οποία τονίζει ότι για μια χώρα που βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού εδώ και μια εβδομάδα, όλα λειτούργησαν πολύ καλά
«Ωστόσο αυτό αρχίζει σιγα σιγά να αλλάζει» τονίζει η εφημερίδα, η οποία λέει ότι αν οι έλληνες αποφασίσουν υπέρ του «ναι», οι υπόλοιπες χώρες θα συνεχίσουν να τείνουν το χέρι βοήθειας, ενώ ένα μέρος της ελληνικής ηγεσίας θα μπορούσε να μπορούσε να παραιτηθεί, όπως ο Γιάνης Βαρουφάκης και ο Αλέξης Τσίπρας. 
Το άρθρο τονίζει ότι ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, οι Έλληνες ετοιμάζονται για την επόμενη εβδομάδα και υπάρχουν ηδη σημάδια ότι αγχώνονται και φοβούνται πλέον λίγο περισσότερο
Το πιο επιθετικό, ίσως, δημοσίευμα για σήμερα είναι αυτό του Der Spiegel, που αναφέρεται σε ενόχληση της 'Ανγκελα Μέρκελ για τον Αλέξη Τσίπρα, με τον καγκελάριο να τονίζει ότι η Ελλάδα δεν θέλει να τηρήσει τις αρχές της Ευρώπης. 
Το δημοσίευμα αναφέρει ότι το θέμα της Ελλάδας είναι κυρίαρχο τον τελευταίο καιρό στις συνεδριάσεις του κόμματος της Μέρκελ, η οποία είναι πολύ απογοητευμένη από τον Αλέξη Τσίπρα και δεν το κρυβει ούτε μπροστά σε συναδέλφους της. 
Η 'Ανγκελα Μέρκελ φέρεται να τόνισε ότι η διακυβέρνηση του Τσίπρα είναι «σκληρή και ιδεολογική» και ότι άφησε εν γνώσει του την χώρα να χτυπήσει σε τοίχο». 
«Η καγκελάριος δεν μπορεί να φανταστεί ότι ένας αρχηγός κυβέρνησης παίζει ρώσικη ρουλέτα με μια ολόκληρη χώρα» υπογραμμίζει το δημοσίευμα και γιαυτό αντιδρά τόσο αδιάφορα στο δημοψήφισμα. 

πηγη newpost

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.