Τα επόμενα βήματα του Τσίπρα μετά το εντυπωσιακό «Οχι»


'Εχοντας εισπράξει το συντριπτικό «Οχι» το οποίο ζήτησε από τους έλληνες πολίτες, προκειμένου όπως υποσχέθηκε να επιτύχει καλύτερη συμφωνία ,ο Αλέξης Τσίπρας, προετοιμάζει τα επόμενα βήματά στο εσωτερικό και  το εξωτερικό. Σύμφωνα με πληροφορίες θα προτείνει εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης και μετάβαση των πολιτικών αρχηγών από κοινού στις Βρυξέλλες.

Επιστρέφουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων 

 «' Εχω συνείδηση ότι δεν έχω εντολή για ρήξη, τόνισε ο πρωθυπουργός. Η Ελλάδα επιστρέφει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, θα υπηρετήσω την εντολή χωρίς χρονοτριβή. » ανέφερε αργά το βράδυ της Κυριακής σε διάγγελμά του ο πρωθυπουργός ο οποίος μετέβη  στο Προεδρικό Μέγαρο όπου ζήτησε την σύγκληση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών αμέσως προκειμένου όπως είπε ενημερώσει για τις κινήσεις της κυβέρνησης αλλά και να ακούσει τις προτάσεις τους.

Ο Αλέξης Τσίπρας  απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μίλησε για την ανάγκη αρραγούς και ισχυρού μετώπου για την αποκατάσταση της ομαλότητας στην οικονομία να σταματήσει ο στραγγαλισμός της οικονομίας και ότι είμαστε σε θέση να πάμε σε έναν έντιμο συμβιβασμό για το καλό της Ευρώπης.

Η Ελλάδα ήταν και θα μείνει αναπόσπαστο μέλος της Ενωμένης Ευρώπης σημείωσε από την πλευρά του και ο Πρ. Παυλόπουλος.

Πρώτος στόχος η ρευστότητα  

 Η απόλυτη προτεραιότητα της σημερινής μέρας όπως την προσδιόρισε ο κ.Τσίπρας είναι η αντιμετώπιση του τεράστιου προβλήματος της ρευστότητας των τραπεζών.

'Ηδη υπήρξε πρώτη επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι το βράδυ της Κυριακής καθώς σήμερα αναμένεται να συνεδριάσει το ΔΣ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. 

'Οπως αποκάλυψε μιλώντας στον Alpha ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ο πρωθυπουργός ζήτησε μια θετική χειρονομία από τον επικεφαλής της ΕΚΤ δηλαδή το άνοιγμα του ELA.

 Τηλεφώνημα Ολάντ σε Τσίπρα  

 Ο γάλλος πρόεδρος αμέσως μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος τηλεφώνησε στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πνεύμα της συζήτησης ήταν πολύ μακρυά από το Grexit, ενώ κατά τη διάρκεια της συνομιλίας των δύο ανδρών συζητήθηκε το νέο πλαίσιο που διαμορφώνεται από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

Την Τρίτη θα πραγματοποιηθεί όπως ήδη ανακοινώθηκε έκτακτη σύνοδος Κορυφής των χωρών της ευρωζώνης με αντικείμενο την Ελλάδα ενώ ο Ζ.Κλ. Γιούνκερ είπε αρχίζει κύκλο συζητήσεων με τους ηγέτες των 18 χωρών.

Τη Δευτέρα το πρωί, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Κομισιόν, θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη μεταξύ των κ. Γιούνκερ,Ντράγκι, Ντάισελμπλουμ και Τούσκ.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.