«Αν χρειαστεί θα έχουμε παράλληλη ρευστότητα και IOU τύπου Καλιφόρνιας σε ηλεκτρονική μορφή. Θα έπρεπε να το είχαμε κάνει πριν μία εβδομάδα» δηλώνει ο κ. Βαρουφάκης


«Αν χρειαστεί θα έχουμε παράλληλη ρευστότητα και IOU τύπου Καλιφόρνιας σε ηλεκτρονική μορφή. Θα έπρεπε να το είχαμε κάνει πριν μία εβδομάδα», δήλωσε ο υπουργός οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης,. σύμφωνα με τον απεσταλμένο της βρετανικης εφημερίδας Telegraph  Ambrose Evans-Pritchard. 

Η εφημερίδα αναφέρει επίσης ότι ανώτατοι αξιωματούχοι του κυβερνώντος κόμματος δήλωσαν ότι σκέφτονται δραστικά μέτρα για να τονώσουν τη ρευστότητα και το τραπεζικό σύστημα, αν η ΕΚΤ αρνηθεί να δώσει ανάσα στη χώρα.

Ο βρετανός δημοσιογράφος αναφέρει ότι η αμερικανική πολιτεία της Καλιφόρνιας είχε χρησιμοποιήσει «υποσχετικά πληρωμής» για να ξεπληρώσει υποχρεώσεις της σε εργολάβους όταν η ρευστότητα είχε περιοριστεί μετά την κρίση της Lehman Brothers το 2008. «Ο κ. Βαρουφάκης τονίζει ότι αυτό δεν ειναι το πρελούδιο της εξόδου από του ευρώ, αλλά μια νομική κίνηση μέσα στην απαράβατη ιερότητα της νομισματικής ένωσης.». 

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.