Καυστικός αλλά και με επιχειρήματα εμφανίστηκε στο ΔΣ του Δήμου Ιλίου ο επικεφαλής της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΙΣΟΠΟΛΙΤΕΙΑΣ κ Μπάμπης Καούκης.. Ας δούμε τί δήλωσε..



Πράγματι ο Δήμος Ιλίου διαθέτει ένα καλό δημογραφικό σύστημα και καλούς υπαλλήλους που κάνουν καλά τη δουλειά τους.
 Το οποίο όμως έχει κάποιες ελλείψεις. Όπως π.χ. δεν έχει αναλυτικά καθολικά προμηθευτών πελατών και σε αρκετές περιπτώσεις δεν γίνεται η έγκαιρη βεβαίωση και είσπραξη των εσόδων  Και διάφορα άλλα.
Η ελεγκτική εταιρεία μαζί με τους ορκωτούς της λογιστές, έκαναν έλεγχο για τη σωστή μεταφορά των δεδομένων και Ναι τα βρήκαν εντάξει. Δεν μπορούν όμως να μπουν σε κάθε συναλλαγή και σε κάθε έργο χωριστά. Γιατί έγινε το κάθε έργο, ποιοι το παρέλαβαν και με ποια κριτήρια. Δηλαδή δεν υπεισέρχεται στη σκοπιμότητα των πράξεων.
Η εργασία της ελεγκτικής εταιρείας, έχει βασιστεί σε δειγματοληπτική βάση και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί μέσο εντοπισμού διαχειριστικών ατασθαλιών και φορολογικών παραβάσεων.
Μάλιστα και κάποιοι προμηθευτές, δεν απάντησαν στις επιστολές που έστειλαν οι ορκωτοί εάν συμφωνούν ή όχι με την οικονομική συναλλαγή που έχουν ως προς τον Δήμο.
Βρήκαν ότι έχουμε  και Ταμειακά διαθέσιμα και αυτό είναι ευχάριστο.
ΝΑΙ, αλλά έχουμε μακροπρόθεσμες και βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις πάνω από 3,5 εκατομμύρια ευρώ. Επίσης υπάρχουν σε εκκρεμότητα αγωγές κατά του Δήμου από υπαλλήλους και τρίτους για αποζημιώσεις 4,8 εκατομμύρια  ευρώ. ΑΡΑ, ΤΕΛΙΚΑ ΜΙΑ Η ΑΛΛΗ. Και είμαστε και μέσα, εάν όλα αυτά γίνουν αύριο απαιτητά.
Σας τα είπα και πέρυσι, σας τα λέω και εφέτος.
Εμείς δεν θέλουμε μόνο μια Διοίκηση, η οποία να κάνει σωστά τις λογιστικές εγγραφές.
Θέλουμε μια Διοίκηση, η οποία να μπαίνει μπροστά και να υπερασπίζεται την Ευρωπαϊκή παρουσία και πορεία του Δήμου.
Μια Διοίκηση η οποία θα υπερασπίζεται τα έργα και τις δράσεις του Δήμου τα οποία έγιναν και γίνονται με ευρωπαϊκά προγράμματα.
Μια Διοίκηση η οποία, θα αλλάζει συνεχώς και θα είναι πιστή στις εξαγγελίες της για καλές και ασφαλείς παιδικές χαρές, για αναμόρφωση και κατασκευή νέων πεζοδρομίων εκεί που ακόμα δεν υπάρχουν, για νέες ασφαλτοστρώσεις, για διάνοιξη κεντρικών οδών, για δημιουργία Δημοτικού Κολυμβητηρίου, για δημιουργία νέου Δημοτικού Κοιμητηρίου, για ανανέωση εξοπλισμού της υπηρεσίας καθαριότητας και περιβάλλοντος. Για δημιουργία οργανωμένων και σύγχρονων χώρων στάθμευσης.
Θα μπορούσα να μιλάω αρκετή ώρα. 
Αλλά για να μην μακρηγορώ, όπως καταλαβαίνεται δεν μπορούμε να ψηφίσουμε ΤΟΝ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ 2014. Και θα απέχουμε.
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ…

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.