Άν και το ευ Αγωνίζεσθαι χαρακτηρίζει προφανώς όλους όσους συμμετέχουν σε αθλητικές διοργανώσεις ή χρησιμοποιούν τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δημοτικού Σταδίου Πεύκης δεν συμβαίνει το ίδιο δυστυχώς και με όσους εχουν κληθεί να υπηρετούν τους δημότες μας από θέσεις πολιτικής ευθύνης.
Σε αυτούς κυριαρχεί μόνο το προσωπικό όφελος και το μικροπολιτικό συμφέρον.
Για να μην υπάρχουν διπλές αναγνώσεις, και να ενημερωθούν σωστά και αντικειμενικά οι πολίτες, ο καθ' ύλην αρμόδιος, ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης- Πεύκης κ. Μαυρίδης αναφέρει, εν συντομία, τα βασικά ζητούμενα που αφορούν το Δημοτικό Στάδιο Πεύκης.
Αρχικά:
1) Το γηπεδο αυτο παραδόθηκε ως έργο με την ανακατασκευή του αγωνιστικού χώρου αλλά και του περιβάλλοντα χώρου, το 2006. Μέχρι και σήμερα, η χρήση του γηπέδου και των αγωνιστικών χώρων, τόσο από αθλητικούς συλλόγους όσο και από κατοίκους είναι πολύ μεγάλη άρα, όπως είναι φυσικό, αυτό έχει οδηγήσει σε φυσιολογική φθορά.
2) Η Περιφέρεια επί θητείας κ. Σγουρού είχε εντάξει, αλλά με λάθος διαδικασία, την ανακατασκευή του Σταδίου με προυπολογισμό 850.000 ευρώ μαζί όμως με την ανακατασκευή του κλειστού γηπέδου μπάσκετ του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, κάτι το οποίο δημιούργησε καθυστερήσεις στην έναρξη των διαδικασιών αφού έπρεπε να δημοπρατηθούν δυο ξεχωριστά έργα. Άρα, αυτό σημαίνει δυο ιδιοκτήτες με δυο ξεχωριστές συμβάσεις. Ακόμη, ειναι σημαντικό να αναφερθεί ότι το γήπεδο της Πεύκης είναι ιδιοκτησίας του Ν.Π.Δ.Δ. ΠΕ.Α.Π. ενώ το κλειστό γήπεδο μπάσκετ είναι ιδιοκτησίας του Δήμου Λυκόβρυσης - Πεύκης.
3) Ο Δήμαρχος κ. Μαυρίδης έχει ασχοληθεί πολλάκις, με το εν λόγω θέμα είτε με την παρουσία του στο Περιφερειακό Συμβούλιο (υπάρχει διαθέσιμη συνέντευξη που έχει δώσει σε ειδησεογραφικό site αλλά και σε τοπικές εφημερίδες) αλλά και με επανειλημμένες επαφές και συναντήσεις που είχε, σε πολύ καλό κλίμα, με τον Αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα κ. Καραμέρο. Επιπλέον, έχει παραστεί σε συσκέψεις στην Περιφέρεια όπου έχει συζητηθεί το ζήτημα αλλά έχουν αποσταλεί και σχετικά έγγραφα.
4) Στο ίδιο μήκος πλεύσης για την διεκδίκηση του αθλητικού χώρου, έχει αναφερθεί και έχει ενημερώσει επί τούτου και την Περιφέρεια, και ο Πρόεδρος του Αθλητικού Ομίλου Πεύκης κ. Σταύρος Μονεμβασιώτης.
5) Είναι σημαντικό να αναφερθεί επίσης, ότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να μην εξασφαλιστεί ἐως τις 31 Οκτωβρίου η άδεια λειτουργίας του συγκεκριμένου αυτού αθλητικού χώρου, αν προηγουμένως δεν έχουν γίνει κάποιες σημαντικές εργασίες συντήρησης και επισκευής. Αν οι εργασίες δεν έχουν γίνει έως τις 31 Οκτωβρίου, σύμφωνα με τις υποδείξεις της Αποκεντρωμένης Διοίκησης η οποία έχει και την ευθύνη αδειοδότησης του αθλητικού χώρου, το Στάδιο δεν παίρνει άδεια και κλείνει υποχρεωτικά, ανεξάρτητα από το έργο που προγραμματίζει η Περιφέρεια. Άρα πρέπει να επισπευσθούν οι διαδικασίες για να δοθεί η σχετική αδειοδότηση, επομένως και η όποια χρήση του Σταδίου.
6) Στον προϋπολογισμό της μελέτης κατασκευής του έργου το κονδύλι από την Περιφέρεια, που αφορά την μερική ανακατασκευή του ταρτάν, ανέρχεται στις 4.500 ευρώ, ενώ ο αντίστοιχος προϋπολογισμός του Δήμου, με την ανακατασκευή του μεγαλύτερου μέρους του ταρτάν, ειναι 40.000 ευρώ. Ακόμη, σύμφωνα με τη μελέτη της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Λυκόβρυσης - Πεύκης, για την συντήρηση των αποδυτηρίων πρέπει να διατεθεί ποσό προϋπολογισμού 10.000 ευρώ. Οι δυο μελέτες επισκευής και συντήρησης προϋπολογισμού 50.000 ευρώ, δεν θέτουν σε κίνδυνο το μεγάλο έργο που δρομολογεί η Περιφέρεια Αττικής.
7) Ακόμη να αναφερθεί ότι η διαδημοτική συνεργασία με το Δήμο Αμαρουσίου συνεχίζεται εδώ και πολλές δεκαετίες, ενώ είναι σε όλους γνωστό, ότι οι αθλητικοί σύλλογοι του Αμαρουσίου χρησιμοποιούν ήδη το Δημοτικό Στάδιο Πεύκης, ενώ τώρα με τα καινούργια δεδομένα μπαίνει σε μια βάση συνεργασίας, να γίνει επίσημα και να έχει ανταποδοτικά οφέλη και για τον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης, ειδικά σε μια εποχή που τα οικονομικά του Δήμου είναι περιορισμένα.
8) Η διαβεβαίωση από την Περιφέρεια και συγκεκριμένα από τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη κ. Καραμέρο είναι, ότι το έργο είναι προς έγκριση στο Ελεγκτικό Συνέδριο και σύντομα θα συζητηθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Αυτή η εξέλιξη είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και μας καθησυχάζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Γίνεται λοιπόν κατανοητό σε όλους, ότι η επίλυση σοβαρών ζητημάτων δεν μπορεί να γίνεται με κινήσεις εντυπωσιασμού.
Τα μεγάλα έργα απαιτούν σοβαρή, υπεύθυνη και σωστή διαχείριση και όχι επικοινωνιακές μικροπολιτικές στρατηγικές.
Δημοσίευση σχολίου
Δημοσίευση σχολίου