Εφαρμογή του μνημονίου χωρίς «αριστερό άλλοθι» φέρνει η «ανίερη συμμαχία» ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-Έντονη δυσαρέσκεια και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ για τον «δεξιό» εταίρο της συγκυβέρνησης

 Δεν τελείωσε η υπόθεση «Καμμένου» για την κυβέρνηση καθώς ο πονοκέφαλος ακόμη και στον απόηχό της, αλλά και το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καλείται να συγκυβερνήσει με ένα κόμμα που φέρει στην ΚΟ των παραιτηθέντα υπουργό, προκαλεί έντονες αντιδράσεις.

Τόσο το εσωτερικό του κόμματος όσο και η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει την δυσαρέσκειά της καθώς πολλοί εκτιμούν ότι οι ΑΝΕΛ, αποδυναμώνουν το «αριστερό άλλοθι» το οποίο επικαλείται ο ΣΥΡΙΖΑ, για την εφαρμογή του Μνημονίου κάτι που θα έχει αντίκτυπο τόσο στην κοινωνία, όσο και στις επόμενες κρίσιμες συνεδριάσεις στην Βουλή και στις ψηφοφορίες που θα ακολουθήσουν.
Η Κουμουνδούρου μάλιστα, αλλά και πολλοί βουλευτές εκφράζουν επιφυλάξεις για το πώς και πόσο θα «περπατήσει» η συγκεκριμένη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ενώ σημειώνουν ότι δικαιώνεται πλήρως η ρητορική των κομμάτων της αντιπολίτευσης, περί «ανίερης συμμαχίας».
Η απάντηση στο ερώτημα για το αν η “αριστερή” κυβέρνηση θα συνεχίσει να βασίζεται στην ψήφο ενός βουλευτή που οι απόψεις του είναι ακροδεξιές και αγγίζουν τα όρια του φασιστικού, προβληματίζει τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος βρίσκεται ήδη εκτεθειμένος εξαιτίας του κυβερνητικού εταίρου, από τα πρώτα κιόλας βήματα της συγκυβέρνησης.
Άλλωστε το ότι ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ γνώριζε για τον βουλευτή του το βεβαιώνει και η Χριστίνα Ξουλίδου, η οποία παράλληλα διαμαρτύρεται για την μη υπουργοποίησή της και ζητά όπως και η κα. Χρυσοβελώνη θέση γενικής γραμματείας.
Παρομοίως γνώριζε και το επιτελείο του κ. Τσίπρα το οποίο άλλωστε ασχολείται με το tweet και το έχει αξιοποιήσει αποτελεσματικά κατά τις προεκλογικές περιόδους. Είναι λοιπόν προφανές ότι ανέχθηκαν την τοποθέτησή του για να διατηρήσουν την κοινοβουλευτική πλειοψηφία.
Θα χρειαστούν άραγε κι άλλες υποχωρήσεις και εκπτώσεις θέσεων και αρχών από τον Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να διατηρήσει την εξουσία με τους ΑΝΕΛ;

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.