Η Κεντροδεξιά αναζητά ηγέτη



Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής της ΝΔ και αποφασίστηκε η έναρξη της εσωκομματικής προεκλογικής διαδικασίας. Από αύριο λοιπόν, μέχρι την επόμενη Παρασκευή 2 Οκτωβρίου, οι υποψήφιοι πρόεδροι θα μπορούν να θέσουν υποψηφιότητα, ενώ οι ενστάσεις θα εξεταστούν μέχρι την Δευτέρα 5 Οκτωβρίου.

Το καταστατικό σχετικά με τη συλλογή των υπογραφών θα τηρηθεί αυστηρά, δηλαδή κάθε υποψήφιος θα πρέπει να συγκεντρώσει 50 ακριβώς υπογραφές μελών της Πολιτικής Επιτροπής και καμία παραπάνω, ώστε να μη δημιουργούνται εντυπώσεις για την απήχηση της δυναμικής του στους κόλπους του στελεχιακού δυναμικού.

Μέλη της επιτροπής διέψευσαν ότι αποφασίστηκε αυτή τη φορά η οικονομική συμμετοχή όσων προσέλθουν στις κάλπες να ανέλθει στα 10 ευρώ, λέγοντας χαρακτηριστικά: "Μένουμε στα 2 ευρώ μέχρι νεωτέρας". 

Δεν αποκάλυψε ο Τζιτζικώστας

Απέφυγε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας να απαντήσει στις επίμονες ερωτήσεις δημοσιογράφων για το θέμα της εκλογής προέδρου στη Νέα Δημοκρατία. Στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε σχετικά με κοινωνική δράση που διοργανώνει η Περιφέρεια, ο κ. Τζιτζικώστας κλήθηκε να σχολιάσει τα σενάρια περί υποψηφιότητάς του για την προεδρία του κόμματος.

"Είμαστε στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Παρουσιάσαμε μια πολύ σημαντική δράση που θέλουμε οι πολίτες να την αγκαλιάσουν. Μην το επισκιάσουμε αυτό" είπε και πρόσθεσε: "επειδή παρουσιάσαμε μια πολύ σημαντική κοινωνική δράση για την Περιφέρειά μας, θέλουμε να περάσει ένα μήνυμα ότι εδώ στην Περιφέρεια ασχολούμαστε με τη δουλειά μας. Δεν νομίζετε ότι θα πρέπει καλύτερα να σας απαντήσουν επί της δράσης οι συνάδελφοι αντιπεριφερειάρχες; Και αυτά έχουμε χρόνο και χώρο να τα πούμε".

8 βουλευτές υπέρ Μεϊμαράκη

 Ομάδα  8 βουλευτών αποτελούμενη από τους  Γιώργο Βλάχο,  Κώστα  Γκιουλέκα,  Κώστα  Τσιάρα,  Κώστα  Χατζηδάκη,  Γιώργο  Κουμουτσάκο ,  Απόστολο Βεσυρόπουλο , Μάνο  Κόνσολα θέλουν να συναντηθούν με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη.  Οι βουλευτές θα του ζητήσουν να κατέβει υποψήφιος ενώ παράλληλα διακινείται σχετικό κείμενο προς υπογραφή  μεταξύ των μελών της   Πολιτικής  Επιτροπής. Επίσης ανάλογη πρωτοβουλία υπέρ του κ.  Μεϊμαράκη  έχει αναλάβει  ο βουλευτής  Επικρατείας  Βασίλης Οικονόμου. 

Συνάντηση Σαμαρά - Βορίδη στην Κηφισιά

Στο σπίτι του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στην Κηφισιά, βρέθηκε χθες το απόγευμα σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές του Parapolitika.gr ο βουλευτής της ΝΔ Μάκης Βοριδης, παρά τις διαψεύσεις από τον Αντώνη Σαμαρά. Το timing της συνάντησης των δύο ανδρών, προκαλεί συζητήσεις και σχόλια που σχετίζονται με τις εξελίξεις στο εσωτερικό της γαλάζιας παράταξης. Ως γνωστόν ο κ. Βοριδης, δείχνει να επιθυμεί την στήριξη του κ. Σαμάρα στην περίπτωση που θα ειναι υποψήφιος για την αρχηγία του κόμματος.

Άλλωστε οι περισσότεροι απο τους συνεργάτες του τελευταίου έχουν ήδη στοιχηθεί στο πλευρό του πρώην υπουργού. Ωστόσο το ερώτημα που προκύπτει έχει να κάνει με το αν θα είναι τελικά υποψήφιος ο Μάκης Βοριδης.

Οι γνωρίζοντες το παρασκήνιο αναφέρουν οτι από χθες το απόγευμα -με τις ευλογίες Σαμάρα- ξεκίνησε να συλλέγει υπογραφές για την υποψηφιότητα του 

Ντόρα εναντίον Κυριάκου

Παράλληλα η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Κυριάκου Μητσοτάκη για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας ίσως ξάφνιασε τους περισσότερους αλλά μόνο ξαφνική δεν ήταν για τους παροικούντες την "γαλάζια" Ιερουσαλήμ. Ο πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας εκτός από τους αντιπάλους του για την προεδρία του κόμματος αιφνιδίασε και την Ντόρα Μπακογιάννη οι προθέσεις της οποίας δεν είχαν ακόμα ξεκαθαριστεί.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την ενέργειά του πρόλαβε λοιπόν την Ντόρα Μπακογιάννη και της αφαίρεσε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ντόρα ήταν από τα πρώτα πρωτοκλασάτα στελέχη που την νύχτα της ήττας στήριξε με την παρουσία της στα γραφεία του κόμματος τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.