"Δεν θεωρώ ότι μου χαρίστηκε κάτι ιδιαίτερο λόγω του ονόματός μου"



"Έχουμε μια πολύ στενή προσωπική σχέση, αλλά δεν συμφωνούμε σε όλα πολιτικά" δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ερωτηθείς για τη στάση που θα κρατήσει η Ντόρα Μπακογιάννη στη διαδικασία εκλογής προέδρου της ΝΔ.
"Δεν θα μετατρέψω τις όποιες οικογενειακές διαφωνίες σε δημόσια πολιτική αντιπαράθεση. 
Όταν ρωτήσετε τη Ντ. Μπακογιάννη φαντάζομαι ότι θα μπορεί να αιτιολογήσει την επιλογή της", εξήγησε ο Κυρ. Μητσοτάκης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Mega. 
"Θέτω υποψηφιότητα επειδή πρέπει να αλλάξουν πολλά πράγματα στο κόμμα μας. 
Το κόμμα χρειάζεται ένα δραστικό reboot και πιστεύω ότι έχω το σχέδιο και τη θέληση να το πραγματοποιήσω" σημείωσε ο βουλευτής της ΝΔ, εκτιμώντας ότι η ΝΔ από αυτή τη διαδικασία θα βγει ισχυρότερη και πιο δυνατή. Επίσης, ανέφερε ότι εάν γίνει debate μεταξύ των υποψηφίων για την προεδρία της ΝΔ θα ανταποκριθεί άμεσα.
"Προβληματίστηκα πολύ αν έπρεπε να θέσω υποψηφιότητα λόγω του ονόματός μου. 
Αποφάσισα να θέσω υποψηφιότητα επειδή πιστεύω ότι μετά από 11 χρόνια πολιτικής διαδρομής έχω αποδείξει πια ότι έχω πια τα εχέγγυα για να διεκδικήσω αυτή την κρίσιμη θέση. 
Ζητώ από τους πολίτες να δουν τον Κυριάκο πέρα από το όνομα Μητσοτάκης, έχω μια πολιτική διαδρομή.
Δεν έχω καμία αμφιβολία οτι θα υπάρχουν πολίτες που δεν θα με επιλέξουν λόγω του ονόματός μου. 
Καταλαβαίνω αυτή την αντίδραση. 
Πιστεύω όμως ότι υπάρχουν και πολλοίπου θα σκεφτούν εάν το όνομα και μόνο πρέπει να είναι λόγος απόρριψης ενός υποψηφίου a priori. Ζητώ να κριθώ για τη διαδρομή μου κι όχι για το όνομά μου" τόνισε. 
Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι στην αρχή το όνομα αποτέλεσε πλεονέκτημα όμως στην πορεία αγωνίστηκε δύο φορές πιο πολύ για να αποδείξει ότι πραγματικά αξίζει. 
"Δεν θεωρώ ότι μου χαρίστηκε κάτι ιδιαίτερο λόγω του ονόματός μου".

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.