Η επιστροφή του Βαγγέλη Μεϊμαράκη από τις Βρυξέλλες, αλλά και η απόφαση της ΚΕΦΕ για κατάθεση των υποψηφιοτήτων για την προεδρία της ΝΔ έως την ερχόμενη Παρασκευή 2/10 δημιουργούν μια de facto αίσθηση προσμονής για τα εσωκομματικά της ΝΔ, μιας και ο πρόεδρος του κόμματος πρέπει να ξεκαθαρίσει τι πρόκειται να κάνει σχετικά με την ενδεχόμενη υποψηφιότητά του. Υπό αυτό το πρίσμα, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης αναμένεται να έχει συνάντηση με τον Κώστα Καραμανλή, ενώ δεν θα πρέπει να προκαλεί έκπληξη και η ενεργοποίηση των σαμαρικών της ΝΔ, οι οποίοι αναπτύσσουν έντονη δραστηριότητα, προεξάρχοντος του πρώην πρωθυπουργού.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης εξακολουθεί να τηρεί σιγή ιχθύος αναφορικά με τις προθέσεις του, πλην όμως η συνάντηση που θα έχει με τον Κώστα Καραμανλή αναμένεται να είναι κομβικής σημασίας, προκειμένου να ξεκαθαρίσει το σκηνικό.
Παράλληλα, ο κύριος Μείμαράκης δέχεται πιέσεις από γαλάζια στελέχη και βουλευτές, τα οποία δεν αποκλείεται να κάνουν και επισκέψεις φιλίας στη λεωφόρο Συγγρού (π.χ. Γιώργος Βλάχος, Κώστας Γκιουλέκας, Απόστολος Βεσυρόπουλος, Κωστής Χατζηδάκης, Γιώργος Κουμουτσάκος, Μάνος Κόνσολας, Κώστας Τσιάρας), αρχής γενομένης από σήμερα.
Συν τοις άλλοις, έχουν ήδη αρχίσει τα πρώτα τραπέζια, αλλά και οι καφέδες, με αρκετούς βουλευτές της ΝΔ θα συναντιούνται σε διαφορετικά τραπέζια το μεσημέρι της Πέμπτης σε γνωστό καφέ της πλατείας Κολωνακίου, ενώ ήδη έχουν λάβει χώρα και τα πρώτα…τραπεζώματα.
Όπως έχει επισημάνει το KoolNews.gr, η απόφαση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη θα είναι αυτή που θα καθορίσει τις επόμενες εξελίξεις στο εσωτερικό της ΝΔ, αλλά και τον αριθμό των υποψηφιοτήτων που θα κατατεθούν. Άλλωστε, η ΚΕΦΕ με την απόφασή της για κατάθεση υποψηφιοτήτων έως τις 2/10 θέτει ένα αυστηρό χρονικό πλαίσιο.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο κύριος Μεϊμαράκης θα σταθμίσει μεν όλα τα δεδομένα, πλην όμως δεν πρόκειται να περιμένει έως τη δωδεκάτη ώρα προκειμένου να ανακοινώσει την τελική του απόφαση, όποια και αν είναι αυτή. Ενδεχόμενη κάθοδος του νυν προέδρου της ΝΔ θα…μπλοκάρει πολλούς μνηστήρες, ενώ αντίστοιχα τυχόν μη κάθοδος θα απελευθερώσει αρκετούς.
Όπως και να έχει στο εσωτερικό της ΝΔ κάνουν λόγο για maximum 3-4 υποψηφιότητες στο τέλος της διαδικασίας, χωρίς να είναι όμως ακόμα γνωστό ποιο από τα ονόματα που έχουν ακουστεί ή δεν έχουν ακουστεί εν τέλει θα παραταχθούν στη γαλάζια αφετηρία.
Το σαμαρικό ηφαίστειο ξυπνά
Παράλληλα με όλες τις προαναφερθείσες εξελίξεις, τις τελευταίες μέρες έχει αρχίσει να ξυπνά για τα καλά και το σαμαρικό ηφαίστειο, καθώς παρατηρείται έντονη ενεργοποίηση ανθρώπων που έχουν αναφορά στον πρώην πρωθυπουργού, αλλά και του ίδιου του Αντώνη Σαμαρά.
Αίσθηση προκάλεσε η πληροφορία περί συνάντησης του Αντώνη Σαμαρά με τον Μάκη Βορίδη στο σπίτι του πρώτου στην Κηφισιά, το βράδυ της Τετάρτης. Ο πρώην πρωθυπουργός έσπευσε να διαψεύσει αμέσως την πληροφορία που μεταδόθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης, με συνεργάτες του να μιλούν για ανυπόστατες πληροφορίες.

Από την άλλη, η πλευρά του Μάκη Βορίδη δεν επιβεβαιώνει τη συνάντηση. Πλην όμως, σύμφωνα με τα όσα είναι σε θέση να γνωρίζει το KoolNews.gr, οι δύο άνδρες τω όντι συναντήθηκαν, χωρίς όμως περισσότερα να έχουν γίνει γνωστά για το περιεχόμενο της συζήτησης.
Η αλήθεια είναι πάντως πως ο Μάκης Βορίδης φέρεται σχεδόν έτοιμος να καταθέσει την υποψηφιότητά του, πλην όμως θα είναι δύσκολο να αποσπάσει άμεση στήριξη από τον Αντώνη Σαμαρά, μιας και συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού επισημαίνουν μονότονα πως δεν πρόκειται να εμπλακεί στον προεκλογικό αγώνα και πως θα εξακολουθήσει να τηρεί στάση ουδετερότητας, παρά το ότι έχει πλήρη εικόνα για τα όσα διαμείβονται στο παρασκήνιο.
Σύμφωνα με ανθρώπου που γνωρίζουν καλά τη γαλάζια ανθρωπογεωγραφία, μια τυχόν υποψηφιότητα Βορίδη δύσκολα θα μπορούσε να είναι νικηφόρα, αν και στη βάση ενός κόμματος όλα μπορούν να συμβούν, πλην όμως η ρητορική περί ιδεολογικής καθαρότητας της ΝΔ θα μπορούσε να βρει ευήκοα ώτα σε ένα σημαντικό μέρος της γαλάζιας βάσης. Έτσι, ακόμα κα αν δεν εκλεγόταν, ο κύριος Βορίδης θα μπορούσε να εκφράσει τη λεγόμενη «δεξιά συνιστώσα» της ΝΔ και να έχει αναβαθμισμένο ρόλο την επόμενη μέρα.
Αξίζει βεβαίως να σημειωθεί το άρθρο του διευθυντή του γραφείου Τύπου της ΚΟ της ΝΔ και στενού συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά Νικου Τσούτσια στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Πρώτο Θέμα με τίτλο «ΝΔ: Αναθεώρηση τώρα», το οποίο προκάλεσε αίσθηση. Σε μια αναφορά με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ο κύριος Τσιούτσιας σημειώνει πως «τα πολιτικά κόμματα δεν υπάγονται σε Ε9 κανενός!

Δεν υπάρχουν ιδιοκτήτες και μέτοχοι, ενοικιαστές ή καταληψίες, βαρόνοι και κόμηδες, φαμίλιες και τζάκια. Είναι συστήματα ιδεών τα οποία υπηρετούν όσοι εκεί ετάχθησαν. Σε πρώτες αλλά και δεύτερες θέσεις. Οπωσδήποτε υπάρχουν οι πρωταγωνιστές, οι πρωτοπόροι των ιδεών αλλά και οι επιτυχώς ασκήσαντες πολιτική.
Όπως υπάρχουν οι μέτριοι ή οι κακοί, οι αποτυχόντες. Κριτής για τους μεν ο λαός, για τους δε η αποτελεσματική ή μη άσκηση των καθηκόντων τους. Ετσι θα έπρεπε να είναι», ενώ υπογραμμίζει ακόμα την ανάγκη για πλήρη αναθεώρηση της λειτουργίας της ΝΔ, υπό την αίρεση της ενότητας φυσικά. Είναι σαφές πως το εν λόγω άρθρο προκάλεσε ιδιαίτερο ενδιαφέρον, τόσο λόγω του συντάκτη του όσο και λόγω του περιεχομένου του.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.