Η Βραζιλιάνικη δικαιοσύνη διέταξε το «πάγωμα» των τραπεζικών λογαριασμών του άσου της Μπαρτσελόνα στους οποίους βρίσκονται κατατεθεμένα περίπου 42 εκατομμύρια ευρώ.



Μετά τον Λιονέλ Μέσι, προβλήματα με τις φορολογικές αρχές αντιμετωπίζει τώρα ένας ακόμη παίκτης της Μπαρτσελόνα.
Ο Νεϊμάρ κατηγορείται από την δικαιοσύνης της Βραζιλίας για φοροδιαφυγή και δικαστήριο της χώρας προχώρησε στο «πάγωμα» των τραπεζικών του λογαριασμών στους οποίους βρίσκονται κατατεθειμένα 188 εκατομμύρια ρεάλ, περίπου 42 εκατομμύρια ευρώ.

Αδήλωτα εκατομμύρια

Στο στόχαστρο των φορολογικών αρχών της Βραζιλίας βρίσκεται ο Neymar. 
Ο 23χρονος βραζιλιάνος άσος από το 2011 έως και το 2013 δεν έιχε δηλώσει έσοδα ύψους 14,3 εκατομμυρών ευρώ και οι φορολογικές αρχες του επέβαλαν πρόστιμο 150% επί των ποσόν που απέκρυψε.
Συγκεκριμένα, στο τέλος του 2013 ο Νεϊμαρ δήλωσε 4,4 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που όπως αποδείχθηκε αντιστοιχεί στο 8,05% των συνολικών εσόδων του.
Οι γονείς του που εμφανίζονται ως διαχειριστές της περιουσίας του παίκτη, περιορίστηκαν αν δηλώσουν ότι το παιδί τους δεν έχει διαπράξει κάτι παράνομο.

Το σκάνδαλο φοροδιαφυγής δεν είναι το πρώτο που απασχολεί την οικογένεια του παίκτη. Η μεταγραφή του το 2013 από την Σάντος στην Μπαρτσελόνα ειχε χαρακτηριστεί ως «η πιο βρώμικη στην ιστορία του ποδοσφαίρου» με δεδηλωμένο κόστος στα 57 εκατομμύρια ευρώ και με την ισπανική δικαιοσύνη να θεωρεί ότι το τελικό ποσό ξεπερνά τα 83 εκατομμύρια. Σε εξέλιξη βρίσκεται εισαγγελική έρευνα εκ μέρους των Ισπανικών αρχών γι' αυτήν την υπόθεση.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.