Δύο

Δυο νεκροί, ένας βοσκός και μια ηλικιωμένη γυναίκα, αλλά και τέσσερις ελαφρά τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός του κύματος κακοκαιρίας σήμερα στην χώρα.
Συγκεκριμένα, θύμα της κακοκαιρίας έπεσε σήμερα το πρωί ένας 52χρονος βοσκός στο Ξηροκάμπι Κυνουρίας όταν χτυπήθηκε από κεραυνό και έχασε τη ζωή του. Ο 52χρονος είναι το δεύτερο θύμα της κακοκαιρίας σήμερα μαζί με την άτυχη ηλικιωμένη που πέθανε στην Σαλαμίνα.
Ο άτυχος βοσκός είχε βγει το πρωί με τα πρόβατά του προσπάθησε να προφυλαχθεί από τη βροχή κάτω από ένα δέντρο, το οποίο όμως χτυπήθηκε από τον κεραυνό.
Στη Σαλαμίνα, μια ηλικιωμένη γυναίκα βρέθηκε στη μέση του δρόμου χωρίς τις αισθήσεις της από άνδρες της Πυροσβεστικής και διακομίσθηκε στο Κέντρο Υγείας όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της. 
Όπως δήλωσε η δήμαρχος Σαλαμίνας, κυρία Ισιδώρα Νάννου - Παπαθανασίου, «ενημερώθηκα πριν από λίγο ότι μια ηλικιωμένη χτυπήθηκε από κεραυνό στην Κακιά Βίγλα και είναι νεκρή». Ωστόσο, η νεκροψία αναμένεται να δώσει φως στο θάνατο της άτυχης γυναίκας καθώς υπάρχουν ενδείξεις για καρδιακό επεισόδιο.
«Η βροχόπτωση στην περιοχή μας είναι σφοδρή σήμερα και κάνουμε ό,τι μπορούμε, τόσο οι δημοτικές αρχές, η Αστυνομία και η Πυροσβεστική. Απεγκλωβίστηκαν ήδη δεκάδες αυτοκίνητα» τόνισε και πρόσθεσε ότι η εικόνα στην περιοχή είναι καλύτερη από το πρωί και ομαλοποιείται η κατάσταση.
Την ίδια ώρα, ένας άντρας αγνοείται στη Σαλαμίνα και αναζητείται από το λιμενικό.

Καταστροφές και πλυμμήρες σε σπίτια

Η κακοκαιρία άφησε πίσω της πλημμύρες σε υπόγεια, προβλήματα στη κυκλοφορία των οχημάτων και καταστροφές σε ΙΧ και σπίτια τόσο στον νομό της Πελοποννήσου, όσο και στην Αττική. 
Ήδη από τις καταιγίδες στην Αθήνα έχουν γίνει πάνω από 130 κλήσεις στην Πυροσβεστική για πτώση δέντρων και άντληση υδάτων, ενώ με σοβαρά προβλήματα είναι τα Μέγαρα, Λιόσια, Σπατα, Κορωπί Σεπόλια, Σαλαμίνα. Κυκλοφοριακό κομφούζιο σημειώθηκε στην Αθήνα λόγω της βροχόπτωσης στα δυτικά και βόρεια προάστια, ενώ προβλήματα υπήρξαν και στην Αττική Οδό όπου «μπλόκαραν» οι μπάρες στα διόδια νωρίτερα.
Ανυπολόγιστες καταστροφές προκάλεσε ο ανεμοστρόβιλος στην περιφερειακά της Καλαμάτας, χωρίς μέχρι στιγμής ν' αναφερθούν τραυματισμοί πολιτών. Στη Νέα Είσοδο της πόλης και στην περιοχή Ασπροχώματος, όπου επικεντρώθηκε η καταστρεπτική μανία του ανεμοστρόβιλου, οι ζημιές σε σπίτια, καταστήματα, βιοτεχνίες και κτήματα είναι τεράστιες, ενώ ο ανεμοστρόβιλος «ξεθεμέλιωσε» ακόμη και τα μνήματα του κοιμητηρίου Ασπροχώματος.
Αυτός ο ανεμοστρόβιλος «ήταν ένας πραγματικός πρωινός διάβολος. Στο πέρασμά του παρέσερνε νταλίκες, αυτοκίνητα, σκεπές εργοστασίων, στύλους της ΔΕΗ, έσπαγε τζαμαρίες καταστημάτων, ξερίζωνε δέντρα, ακόμη και βαριά μηχανήματα εκσφενδόνιζε» δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο δήμαρχος της πόλης Παναγιώτης Νίκας.

πηγη newpost

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.