Πρωθυπουργική εμφάνιση από τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας στην ομιλία του στη ΔΕΘ
Το στίγμα της επόμενης ημέρας μετά τις εκλογές και του τι θα κάνει ως πρωθυπουργός έδωσε σήμερα κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη ΔΕΘ ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας με όσα είπε έθεσε ουσιαστικά το διακύβευμα για την επόμενη μέρα της χώρας. Παράλληλα κατέθεσε προτάσεις λογικές και εφαρμόσιμες ενώ στα θετικά της ομιλίας του προσμετράται η ειλικρίνεια απέναντι στις παραγωγικές τάξεις.
Η εμφάνιση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στη ΔΕΘ ενίσχυσε το πρωθυπουργικό του προφίλ το οποίο άλλωστε τον έχει παγιώσει και στην πρώτη θέση σε όλες τις δημοσκοπήσεις όσο αφορά τη δημοφιλία των πολιτικών αρχηγών. Στους άξονες που παρουσίασε ξεχωρίζουν εκτός από τις προτάσεις, η διάθεση συλλογικής διακυβέρνησης της χώρας με τους ικανότερους των Ελλήνων. κάτι που επαναλαμβάνει με κάθε ευκαιρία αλλά και η σύνθεση δυνάμεων.
Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση προς τον Αλέξη Τσίπρα κατηγορώντας τον ότι προκάλεσε χάος και τρόμο στη χώρα ενώ τον αποκάλεσε "πρωθυπουργό του εξηντάευρου".Ακόμη,ο κ. Μεϊμαράκης αναφέρθηκε στα προβλήματα που προκάλεσαν στην ελληνική οικονομία τα capital controls, τα οποία όπως ανέφερε, έκλεισαν επιχειρήσεις και έπνιξαν την οικονομία.
"Η χώρα δεν αντέχει άλλα πειράματα. Χρειάζεται νέο μοντέλο που να εγγυάται σταθερότητα, να φέρνει επενδύσεις, επιχειρήσεις, θέσεις εργασίας και να βελτιώνει την οικονομία. Πρέπει να βάλουμε πάνω απ όλα το εμείς κ όχι το εγώ", ανέφερε χαρακτηριστικά.
"Αντί να καταργήσουν το Μνημόνιο, έφεραν ένα χειρότερο" τόνισε στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΝΔ, αναφέροντας ότι, εξαιτίας αυτού του γεγονότος, η χώρα έχει πλέον φορτωθεί με νέα χρέη και με ένα νέο δάνειο, ύψους 90 δισ. ευρώ.
Απαντώντας στον πρώην πρωθυπουργό, ο οποίος είχε πει πρόσφατα ότι θα εγκαινιάζει τη ΔΕΘ τα επόμενα 80 χρόνια, ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι «είναι πολύ πιθανό, του χρόνου τα εγκαίνια στη ΔΕΘ να τα κάνω εγώ», ενώ ανέφερε ότι ο ίδιος θα δημιουργήσει και εθνική ομάδα διακυβέρνησης, εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης, αλλά και ομάδα εθνικού σχεδιασμού.
Όπως είπε, εάν στην πρώτη δεν θέλει να συμμετάσχει ο κ. Τσίπρας, επειδή θα έχει έρθει δεύτερος στις εκλογές, τότε θα πρέπει να συμμετάσχει στη δεύτερη, καθώς το τρίτο Μνημόνιο είναι δικό του έργο.
Μίλησε, δε, για την κατάθεση, από πλευράς της ΝΔ, αμέσως μόλις ορκιστεί κυβέρνηση, ενός "προϋπολογισμού δημοσιονομικά πειθαρχημένου», ενώ τόνισε ότι ο απώτερος στόχος της ΝΔ είναι ένας: "δουλειές, δουλειές, δουλειές", όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι η συμφωνία των Βρυξελλών, της 12ης Ιουλίου, αποκλείει ρητά το "κούρεμα" του ελληνικού χρέους, ενώ η συμφωνία που υπέγραψε το 2012 η τότε κυβέρνηση, ήταν διαφορετική.
Ο κ. Μειμαράκης τόνισε επίσης ότι για να υπάρξουν φοροελάφρυνση θα προχωρήσει η ΝΔ σε μείωση των δημοσίων δαπανών. Σχετικά με το σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης δευκρίνισε ότι "επενδύουμε στην καινοτομία, στην εκπαίδευση, στον τουρισμό, στην πρωτογενή παραγωγή, και στην μείωση της φορολογίας των αγροτών".
Για την αναμόρφωση του κράτους ο κ. Μειμαράκης ανέπτυξε τις προτάσεις του κόμματός του για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση. Ενιαίος αριθμός μητρώου για τις συναλλαγές στο Δημόσιο, ΚΕΠ σε όλα τα υπουργεία, επίσπευση και σωστή λειτουργία της δικαιοσύνης για να τονωθεί η ανάπτυξη. Συμμαχός μας οι δημόσιοι υπάλληλοι που παρότι μειώθηκαν οι μισθοί τους συνεχίζουν με δυσκολίες τις δουλειά τους, πρόσθεσε.
Εμείς αναγνωρίζουμε το έργο της Εκκλησίας, είπε και συνέχισε ο κ. Μειμαράκης επισημαίνοντας ότι εξορθολογίζουμε τις Δημόσιες δαπάνες στην Υγεία."Η υγεία έχει τεράστιες ελλείψεις κι εμείς θα κάνουμε ότι μπορούμε για να καλύψουμε αυτά τα κενά. Πρέπει να τελειώνουμε με τις οφειλές του δημοσίου προς τους παρώχους υγείας. Να συνεχίσουμε τη συνεργασία Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ και Αιγύπτου. Και να προστατέυουμε, να φυλάσσουμε τα θαλάσσια συνορά μας, τα οποία ο κ. Τσίπρας δεν ξέρει".
Στη συνέχεια ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επισήμανε την ανάγκη να δοθεί δικαίωμα ψήφου στον απόδημο ελληνισμό.
Αναφερόμενος στο μεταναστευτικό, ο κ. Μεϊμαράκης είπε ότι, αυτήν την στιγμή, στην Τουρκία υπάρχουν 2.000.000 πρόσφυγες και οικονομικοί μετανάστες, οι οποίοι περιμένουν να περάσουν στην Ευρώπη και τόνισε τη διεθνή διάσταση του προβλήματος.
Ωστόσο, επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου, η οποία δεν κατάφερε να δημιουργήσει τους μηχανισμούς εκείνους, οι οποίοι θα απορροφούσαν τα κοινοτικά κονδύλια για τη αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης, επειδή η αρμόδια υπουργός (σ.σ η κυρία Τασία Χριστοδουλοπούλου) "νόμιζε ότι οι μετανάστες λιάζονται", όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Μεϊμαράκης. Εστίασε, δε, στην ανάγκη η χώρα να δίνει το μήνυμα ότι δεν είναι "ξέφραγο αμπέλι".
"Θα κρατήσουμε τη θητεία της Βουλής 4 χρόνια"
Παράλληλα, αναφέρθηκε στο εκλογικό σύστημα και στάθηκε στην ανάγκη οι κυβερνήσεις να εξαντλούν την τετραετή θητεία τους ή να διασφαλίζεται μία μίνιμουν τριετής θητεία για τη Βουλή. "Εμείς λέμε δώστε μας εντολή για τέσσερα χρόνια" είπε χαρακτηριστικά.
"Στόχος μας να εισάγουμε και όχι να εξάγουμε φοιτητές"
Ακόμη, ο κ. Μειμαράκης διευκρίνισε ότι θα προχωρήσει στην αναθεώρηση του άρθρου 16 για τα Πανεπιστήμια, και στο άρθρο περί ευθύνης υπουργών. "Στόχος είναι να εισάγουμε και όχι να εξάγουμε φοιτητές", ανέφερε χαρακτηριστικά.
Καμμένος
«Δεν πρόκειται να ασχοληθώ με υπουργό Εθνικής Άμυνας που αποχώρησε, θα υλοποιήσουμε εμείς τις αποφάσεις τούυ Συμβουλίου της Επικρατείας για τους στρατιωτικούς», είπε για τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, Πάνο Καμμένο, ο πρόεδρος της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, από το βήμα της 80ης ΔΕΘ.
Κατηγόρησε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, λέγοντας ότι δεν κατάφερε να υλοποιήσει, τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας για τα οικονομικά των στρατιωτικών και δεσμεύτηκε για την επιχειρησιακή στήριξη των Ενόπλων Δυνάμεων.
Ο πρόεδρος της ΝΔ δεσμεύτηκε για την εφαρμογή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, τη στήριξη του εθνικού συστήματος Υγείας, την άμεση ενεργοποίηση του ΕΣΠΑ και την αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών».
Δημοσίευση σχολίου
Δημοσίευση σχολίου