Ο νέος χάρτης των αποδοχών στο Δημόσιο από το 2016. Μειώσεις αποδοχών για 320.000 υπαλλήλους. «Τσεκούρι» σε επιδόματα και προσωπική διαφορά. Οι μεγάλοι χαμένοι.
Νέος χάρτης αποδοχών διαμορφώνεται στο Δημόσιο με το νέο Μισθολόγιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση σε συνεννόηση με τους εταίρους στο πλαίσιο το Μνημονίου που έχει υπογραφεί μεταξύ των δύο πλευρών. Η ελληνική κυβέρνηση επεξεργάζεται σχέδιο για αναμόρφωση των μισθολογικών αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων που προβλέπει περικοπές περίπου για τους μισούς εργαζόμενους στο Δημόσιο καθώς θα αναμορφωθούν όλα τα ειδικά μισθολόγια που αφορούν 250.000 υπαλλήλους και παράλληλα θα μειωθεί προσωπική διαφορά σε 70.000 εργαζόμενους που εργάζονται στα υπουργεία Οικονομικών και Υποδομών. Από τα κονδύλια που θα εξοικονομηθούν και από άλλες περικοπές μη μισθολογικών κοστών όπως είναι η κατάργηση των ασφαλιστηρίων συμβολαίων που χορηγούνται σε εργαζομένους κυρίως σε ΔΕΚΟ, ή η κατάργηση παροχών όπως παιδικές κατασκηνώσεις και περιορισμός των οδοιπορικών, θα κατευθυνθούν για αυξήσεις των επιδομάτων θέσεων ευθύνης και στην εξασφάλιση των ποσών για την καταβολή μπόνους απόδοσης.
Τα ειδικά μισθολόγια αφορούν περίπου 250.000 υπαλλήλους μεταξύ των οποίων είναι δικαστικοί λειτουργοί, γιατροί του ΕΣΥ, μόνιμα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού και του Λιμενικού Σώματος, διπλωματικοί υπάλληλοι, μέλη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, ιατροδικαστές, μέλη ΔΕΠ σε ΑΕΙ και μέλη ΕΠ σε ΤΕΙ, ερευνητές, ειδικοί λειτουργοί επιστήμονες, επιστημονικό ερευνητικό προσωπικό ΚΕΠΕ, προσωπικό Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, αρχιερείς όλων των δογμάτων, μουσικοί και καθηγητές Εθνικής Σχολής Υγείας.
Οι υπάλληλοι που αμείβονται με ειδικά μισθολόγια λαμβάνουν ένα σημαντικό τμήμα των αποδοχών τους ως επιδόματα. Συγκεκριμένα καταβάλλονται ακόμα επιδόματα «εξομάλυνσης μισθολογικών διαφορών» που λαμβάνουν οι στρατιωτικοί, οι αστυνομικοί, οι λιμενικοί και οι πυροσβέστες, «ειδικής απασχόλησης» που παίρνουν όλοι οι ένστολοι, «επίδομα ταχύτερης και αποτελεσματικότερης διεκπεραίωσης υποθέσεων των δικαστικών λειτουργών», δημιουργίας και ενημέρωσης βιβλιοθήκης» των δικαστικών λειτουργών και του κύριου προσωπικού του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, «ειδικά ερευνητικά επιδόματα» των μελών του Διδακτικού και Επιστημονικού προσωπικού (ΔΕΠ) των ΤΕΙ και επίσης «πάγια αποζημίωση για δημιουργία και ενημέρωση βιβλιοθήκης και για συμμετοχή σε συνέδρια» την οποία λαμβάνει το Διδακτικό και Επιστημονικό Προσωπικό των ΑΕΙ κα.
Δημοσίευση σχολίου
Δημοσίευση σχολίου