Η ερχόμενη Παρασκευή, 2 Οκτωβρίου, είναι η καταληκτική ημερομηνία για να κατατεθούν οι υποψηφιότητες για την αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας. Ο Απόστολος Τζιτζικώστας είναι ένας εκ των υποψηφίων – και μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ήδη μαζέψει ουκ ολίγες υπογραφές.
Συγκεκριμένα, όπως διαρρέεται από το περιβάλλον του,  ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας έχει μαζέψει περίπου 70 υπογραφές μελών της Πολιτικής Επιτροπής, δηλαδή 20 περισσότερες από αυτές που χρειάζεται, σύμφωνα με το καταστατικό της Νέας Δημοκρατίας, για να είναι υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος. Ανάμεσά τους πάντως, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν υπάρχουν γνωστοί καραμανλικοί, καθώς, o Kώστας Καραμανλής εμφανίζεται να μην το στηρίζει, τουλάχιστον φανερά, καθώς, όπως λένε άσπονδοι φίλοι του περιφερειάρχη, “επιθυμεί να εμφανίζεται ως αντισυστημικός”.
Ο κ. Τζιτζικώστας δεν έχει προχωρήσει ακόμα σε ανακοίνωση αυτών, διότι, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν θέλει να «φρενάρει το ρεύμα» το οποίο έχει, εκτιμώντας ότι θα υπάρξουν και άλλοι που θα υπογράψουν την υποψηφιότητά του.
Στην προσπάθεια εξέτασης στελεχών που περιμένει να τον στηρίξουν, βρίσκονται νέοι, έμπειροι από τις τάξεις της Νέας Δημοκρατίας, δήμαρχοι και συνδικαλιστές.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.