Με γκολ του Ιντέγιε στο 79' έβαλε γερές βάσεις για την πρόκριση στους "16"

 

Με έναν σούπερ Ιντέγιε ο Ολυμπιακός απέσπασε τη νίκη μέσα στο παγωμένο Ζάγκρεμπ, θέτοντας γερά θεμέλια για την πρόκριση της ομάδας στους "16" του Τσάμπιονς Λιγκ, στην ολοκλήρωση του πρώτου γύρου. Πλέον οι Πειραιώτες έχουν 6 βαθμούς στον όμιλό τους, όσους έχει και η Μπάγιερν έπειτα και από την ήττα της από την Άρσεναλ με 2-0 στο Λονδίνο. Εκεί όπου ο Θρύλος έκανε το μεγάλο διπλό στην προηγούμενη αγωνιστική με 3-2.

Οι Κροάτες μπήκαν δυναμικά στο ματς και εκδήλωσαν πολλές επιθέσεις, με την ελληνική ομάδα να μην παίρνει αρκετές πρωτοβουλίες. Στο πέρας των πρώτων 15 λεπτών όμως οι ερυθρόλευκοι κέρδιζαν μέτρα έναντι των αντιπάλων τους, προσπαθώντας να φτάσουν στο γκολ.
Από εκείνο το σημείο και μετά ο Εδουάρδο είχε πολύ δουλειά, καθώς Κασάμι, Φορτούνης και Μιλιβόγιεβιτς ήλεγχαν πλήρως τον άξονα και σε συνδυασμό με τις πλαγιοκοπήσεις από Σεμπά και Πάρντο πάτησαν περιοχή ουκ ολίγες φορές.
Στην επανάληψη, οι νταμπλούχοι Ελλάδος ανέβασαν την απόδοσή τους, ξεδιπλώνοντας όμορφες επιθετικές προσπάθειες οι οποίες "μύριζαν" γκολ. Τελικώς, το πολυπόθητο τέρμα για την ομάδα του Πειραιά ήρθε σε καίριο σημείο (79'), αφού είχαν χαθεί τρεις κλασσικές ευκαιρίες (δύο με Ιντέγιε, μία με Φορτούνη) και οι γηπεδούχοι στόχευσαν σε δύο φάσεις τα δοκάρια του Ρομπέρτο. 
Έπειτα από γέμισμα του Σιόβα, ο δέκτης της μπάλας Ιντέγιε, έτρεξε στον κενό χώρο πιο γρήγορα από τους αμυντικούς των Κροατών και με αριστερό πλασέ από κλειστή γωνία και λίγο πριν βγει άουτ, "τίναξε" τα δίχτυα του Εδουάρδο, διαμοργώνοντας το τελικό σκορ (0-1). Το γκολ αυτό ήταν το παρθενικό του σε φάση ομίλων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Η "ακτινογραφία" του Ιντέγιε Μπράουν

Όπως αναφέραμε και μετά το 4-0 επί της Α.Ε.Κ. το προηγούμενο Σάββατο, αυτό που φαίνεται να δικαιώνει τη διοίκηση του Ολυμπιακού, είναι τα 5 εκατ. ευρώ που δαπανήθηκαν στην εκπνοή της θερινής μετεγγραφικής περιόδου, για την απόκτηση του Ιντέγιε από την Γουεστ Μπρομ. Ο Νιγηριανός έχει βρει τα πατήματά του και σκοράρει "κατά ριπάς".
Ο 26χρονος επιθετικός, που προερχόταν από τις καταπληκτικές του εμφανίσεις και τα δύο του γκολ στους θριάμβους απέναντι σε Π.Α.Ο.Κ. (0-2) και Α.Ε.Κ.(4-0), σκόραρε για τρίτο διαδοχικό ματς, βάζοντας το όνομά του και στον πίνακα των σκόρερ του "Μάξιμιρ".
Ένας αξιόπιστος φορ, που δίχνει να μπορεί να σηκώσει το βάρος της ευθύνης του γκολτζή με τον δαφνοστεφανομένο έφηβο στο στήθος.

Η στρατηγική του Σίλβα

Ο Πορτογάλος τεχνικός μπορεί να μην κατέβασε την εντεκάδα του Ολυμπιακού με μεγάλες εκπλήξεις, αλλά με βάση την "ανίχνευση" που κάνει στον αντίπαλο προπονητή, ξέρει πώς να διαχειρίζεται το υλικό του. Με τον Καμπιάσσο εκτός αποστολής, ο Μάρκο Σίλβα πέτυχε διάνα με την τριάδα Κασάμι, Φορτούνη, Μιλιβόγιεβιτς στον άξονα, ενώ μετά το γκολ οι κινήσεις του να περάσει τον Σαλίνο αντί του Πάρντο και τον Ντα Κόστα αντί του Σεμπά, κατάφερε να "αδρανοποιήσει" τα μετόπισθεν και να επιστρέψει στον Πειραιά με το "διπλό" στη βαλίτσα του.

Το φιλμ του αγώνα
Αφιερωμένο και στον κόσμο του!
27′: Μακρινό σουτ του Κασάμι, η μπάλα περνάει λίγο άουτ από την αριστερή συμβολή των δοκαριών.
32′: Νέο μακρινό σουτ, αυτή τη φορά από τον Μαζουακού, που αναγκάζει σε δύσκολη επέμβαση στην αριστερή γωνία τον πορτιέρο της Ντινάμο.
52′: Δοκάρι για την Ντινάμο. Ο Άντολιτς βρίσκεται απέναντι από τον Ρομπέρτο, ωστόσο το δεξί πλασέ του σταματάει στο δεξί
δοκάρι.

53′: Τεράστια ευκαιρία για τον Ολυμπιακό με τον Ιντέγιε. Ο Πάρντο σεντράρει από δεξιά παράλληλα προς την εστία για να πεταχτεί ο Νιγηριανός στο 2ο δοκάρι αλλά η προβολή του να περάσει ελάχιστα άουτ κι ενώ το γκολ έδειχνε βέβαιο.
58′: Σουτ του Φορτούνη εκτός περιοχής, η μπάλα περνάει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
77′: Νέο δοκάρι για την Ντιναμό. Ο Ρογκ κάνει σουτ από τη μικρή περιοχή με το αριστερό, η μπάλα κοντράρει στο σώμα του Μποτία, που πέφτει για να κόψει και ξεγελάει τον Ρομπέρτο. Ευτυχώς καταλήγει βασανιστικά στη ρίζα του δοκαριού και κόρνερ.
79′: ΓΚΟΛ 0-1 για τον Ολυμπιακό με τον Ιντέγιε. Απίθανο γκολ του Νιγηριανού που δέχθηκε γέμισμα του Σιόβα και από απίστευτα κλειστή γωνία (σ.σ.: λίγο πριν βγει άουτ από αριστερά) με αριστερό πλασέ έστειλε τη μπάλα μεταξύ δοκαριού και Εδουάρδο στα δίχτυα.

86′: Εξαιρετική στιγμή για τον Ολυμπιακό με τον Σεμπά να κάνει διαγώνιο αριστερό σουτ και ο Εδουάρδο να μπλοκάρει.
89′: Επικίνδυνη κεφαλιά του Ενρίκεζ, η μπάλα περνάει λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι του Ρομπέρτο.

Οι συνθέσεις των ομάδων
ΝΤΙΝΑΜΟ ΖΑΓΚΡΕΜΠ (Μάμιτς): Εδουάρδο, Ματέλ, Ταραβέλ, Άντολιτς, Μασάντο, Γκ.Σάντος, Πίβαριτς, Ρογκ (87′ Τσόριτς), Σουντανί, Φερνάντες (73′ Ενρίκεζ), Χότζιτς (60′ Πιάτσα).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. (Μάρκο Σίλβα): Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουΐ, Μαζουακού, Μποτία, Σιόβας, Κασάμι, Μιλιβόγεβιτς, Φορτούνης (72′ Ντομίνγκεζ), Σεμπά (89′ Ντα Κόστα), Πάρντο (83′ Σαλίνο), Ιντέγιε.

Επόμενη αγωνιστική
4η αγωνιστική: Τετάρτη 4 Νοεμβρίου
Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. - Ντιναμό Ζάγκρεμπ
Μπάγιερν Μονάχου - Άρσεναλ


Η βαθμολογία του ομίλου
   ΟΜΑΔΑ - ΒΑΘΜΟΙ - ΓΚ.Υ./ΓΚ.Κ.
1. Μπάγιερν Μονάχου - 6 - 8/2
2. Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. - 6 - 4/5
3. Ντιναμό Ζάγκρεμπ  - 3 - 2/7
4. Άρσεναλ                - 3 - 5/
5

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.