simeiwmatario-me-stoxous-apagwgis-sti-giafka-tou-marathwna

Οι ληστές της... τρομοκρατίας θα έκαναν απαγωγές γόνων επιχειρηματικών και εφοπλιστικών κύκλων με «σύμβουλο» τον Βασίλη Παλαιοκώστα.


 Από το σημειωματάριο καταγραφής περίπου 25 στόχων, τις χειρόγραφες σημειώσεις με τις κινήσεις τους και αναλυτικές οδηγίες για τα στάδια των απαγωγών, που βρέθηκαν στην αποθήκη στον Μαραθώνα σε συνδυασμό με τους χάρτες στον Μώλο Φθιώτιδας, προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις της συμμετοχής ποινικών και τρομοκρατών στην απόπειρα απαγωγής του 33χρονου εφοπλιστή Κίκου Μαρτίνου στις 12 Δεκεμβρίου 2013 στη Βούλα.



 Από τότε οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούσαν ότι πίσω από την απόπειρα απαγωγής κρυβόταν ο Βασίλης Παλαιοκώστας και οι συνεργάτες των μικτών ομάδων ποινικών και τρομοκρατών, κάτι που σήμερα, μετά τα νέα στοιχεία, υπάρχει περίπτωση να επιβεβαιωθούν. Από τον Μάρτιο του 2010, είχαν περιέλθει σε γνώση αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ, πληροφορίες που έκαναν λόγο για σχέδιο απαγωγής μέλους της οικογένειας Μαρτίνου. Οι «κοριοί» της ΕΛ.ΑΣ είχαν υποκλέψει συνομιλίες, από τις οποίες προέκυπταν προπαρασκευαστικές ενέργειες απαγωγής, με εμπνευστή του σχεδίου τον καταζητούμενο δραπέτη. Παράλληλα είχαν διαπιστωθεί «επιχειρήσεις» παρακολούθησης των δραστών σε μέλη της εφοπλιστικής οικογένειας, κατά τη διάρκεια προπονήσεων... τένις, σε υπαίθρια γήπεδα των νοτίων προαστίων. Για κάποιο λόγο η υλοποίηση του σχεδίου απαγωγής ματαιώθηκε τότε.
Τον Δεκέμβριο του 2013, η αντίδραση του εφοπλιστή να εμβολίσει τα οχήματα των απαγωγέων, ματαίωσε μία ακόμη προσπάθεια. Τα δύο οχήματα που βρέθηκαν καμένα είχαν πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας, που αντιστοιχούσαν σε οχήματα ίδιου τύπου και χρώματος. Αυτή η τακτική είναι μία πάγια μέθοδος των τρομοκρατικών οργανώσεων, η οποία όμως υιοθετήθηκε από ομάδες απαγωγέων, όπως στην περίπτωση του μεγαλοεφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, μία απαγωγή που έχει πολλά κοινά στοιχεία με τη απόπειρα απαγωγής Μαρτίνου. Σημειώνεται ότι το φορτηγάκι ήταν κλεμμένο από Γλυφάδα στις 5 Δεκεμβρίου 2013 και το ΙΧ απο Χολαργό.
Απαγωγές τέτοιου τύπου σε τόσο μεγάλους οικονομικούς στόχους, όπως επεσήμαιναν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ, έχουν σχεδιάσει και υλοποιήσει ο Βασίλης Παλαιοκώστας με τις απαγωγές των επιχειρηματιών Χαΐτογλου και Μυλωνά και ο έγκλειστος των φυλακών, Παναγιώτης Βλαστός με τον Περικλή Παναγόπουλο.

Πως σώθηκε

Ο σωτήριος τρόπος αντίδρασης του 33χρονου στόχου της απαγωγής, εξηγείται από το γεγονός, ότι μέλη της οικογένειας είχαν ειδοποιηθεί από τις αστυνομικές αρχές για τον σχεδιασμό απαγωγής κάποιου μέλους τους το 2010, και είχαν λάβει «εκπαίδευση» για τις κινήσεις τους σε τέτοιο ενδεχόμενο.
Ο κ. Μαρτίνος αντιλήφθηκε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά όταν, φεύγοντας από τα γραφεία της ναυτιλιακής εταιρείας του, Minerva Marine, με προορισμό το Καβούρι, αντιλήφθηκε ότι στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης, στο ύψος της Βούλας, τον «συνόδευαν» δύο οχήματα.
Ο Κίκος Μαρτίνος με ένα σπορ αυτοκίνητο μάρκας AUDI τύπου RX, ανέβαινε την οδό Αιόλου. Όπως είπε ο ίδιος στους αστυνομικούς αντιλήφθηκε ότι ένα λευκό σιτροέν από την πρώτη στιγμή που βγήκε από τα γραφεία της εταιρείας, είχε κολλήσει από πίσω του. Στη συμβολή της με την Ηρακλειδών υπάρχει το πάρκινγκ ενός σούπερ-μάρκετ. Ένα κλειστό φορτηγάκι μάρκας Mitsubishi, των επίδοξων απαγωγέων μπαίνει στο πάρκινγκ και βγαίνει μπροστά από το αυτοκίνητο του γιού του εφοπλιστή προκειμένου να τον ακινητοποιήσουν. Από μέσα βγήκαν τέσσερις άγνωστοι με καλυμμένα πρόσωπα, που κρατούσαν αυτόματα όπλα, τύπου καλάσνικοφ!
Εκείνος, δεν χάνει την ψυχραιμία του και κάνει όπισθεν. Διεμβολίζει το σιτροέν, με τον κινητήρας του ΙΧ να αρπάζει φωτιά, κάνοντας τους επιβάτες να βγουν βιαστικά έξω. Συνεχίζει με την όπισθεν και επιστρέφει στα γραφεία της εταιρείας στην οδό Βουλιαγμένης 141 και Αιόλου. Οι δράστες έκαψαν το βανάκι κοντά σε αλσύλιο στην οδό Καλύμνου και στην οδό Αθηναϊδος και Πάτμου κάηκε το σιτροέν. Στη συνέχεια μπήκαν σε ένα τζιπ με κλεμμένες πινακίδες και εξαφανίστηκαν. Αξίζει να σημειωθεί ότι το αυτοκίνητο του κ. Μαρτίνου ήταν ένα «θηριώδες» Audi RX.

Ο Βλαστός «έδινε» Παλαιοκώστα

Ο Παναγιώτης Βλαστός κατά τη διάρκεια επισκεπτηρίου συγγενούς του στις φυλακές όπου κρατείτο, όταν ρωτήθηκε αν εκείνος ήταν πίσω από την αποτυχημένη απόπειρα απαγωγής του Κίκου Μαρτίνου απάντησε πως όχι, αλλά ήξερε ότι ήταν άνθρωποι του καταζητούμενου ποινικού-τρομοκράτη Βασίλη Παλαιοκώστα.
Ο βαρυποινίτης έλεγε χαρακτηριστικά: «Κάνουν μ@λ@κίες και μας χαλάνε τη δουλειά. Και να τον παίρνανε, θα τους έβρισκαν, γιατί το ρολόι του έχει εντοπισμό. Αυτοί δεν τα ξέρουν αυτά, ενώ εγώ έχω πληροφορίες».
Στη γιάφκα βρέθηκε και αυτοκίνητο του Βασίλη Παλαιοκώστα. Πρόκειται για ένα μαύρο JEEP CHEROKEE, που είχε κλαπεί από την περιοχή Χαριλάου Θεσσαλονίκης στις 17 Οκτωβρίου 2007.
Αυτό το όχημα, σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., φαίνεται να ήταν στην ίδια «φουρνιά» τριών κλεμμένων οχημάτων, που χρησιμοποιήθηκαν στην απαγωγή του βιομηχάνου Γιώργου Μυλωνά και σε ληστείες. Ένα από αυτά κατέληξε στον Νίκο Μαζιώτη, με το οποίο θα επιχειρούσε αιματηρή επίθεση εναντίον αστυνομικών πίσω από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.