Η συγκλονιστική εμφάνιση του Ματ Λοτζέσκι (που έκανε ρεκόρ πόντων στην Ευρωλίγκα) δεν ήταν αρκετή για να δώσει τη νίκη στον Ολυμπιακό, ο οποίος ηττήθηκε στην παράταση με 96-89 από την Λαμποράλ Κούτσα 


Αν και γύρισε από το -13 με έναν συγκλονιστικό Ματ Λοτζέσκι, ο οποίος έκανε προσωπικό ρεκόρ πόντων στην Ευρωλίγκα, ο Ολυμπιακός ηττήθηκε 96-89 στην παράταση από τη Λαμποράλ Κούτσα. 

Στους 28 πόντους σταμάτησε ο Αμερικανός με το βελγικό διαβατήριο, ωστόσο τα λάθη των «ερυθρόλευκων» στο τέλος της κανονικής διάρκειας, αλλά και το «μπλακ άουτ» στο έξτρα πεντάλεπτο, απέτρεψαν την ομάδα του Πειραιά να φύγει με τη νίκη από τη Βιτόρια. 

Το ματς

Με τον Στρόμπερι στη βασική πεντάδα ξεκίνησε την αναμέτρηση ο Ολυμπιακός, ο οποίος μέσω της καλής του άμυνας κατάφερε να προηγηθεί από νωρίς (4-8). Όμως, κάποια λάθη στην επίθεση και κάποια χαμένα αμυντικά ριμπάουντ έδωσαν την ευκαιρία στη Λαμποράλ να ισοφαρίσει (8-8) και στη συνέχεια να περάσει μπροστά (13-11). Στα μισά, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος πέρασε στο παρκέ τον Χάντερ, ο οποίος αμέσως έδωσε πέντε δικούς του πόντους για το 13-16, ενώ ο Αμερικανός διατηρούσε τους «ερυθρόλευκους» μπροστά (15-18). Ωστόσο, στον εναπομείναντα χρόνο του πρώτου δεκαλέπτου, οι Πειραιώτες «μπλόκαραν» και έτσι οι γηπεδούχοι το εκμεταλλεύτηκαν αυτό για ένα δικό τους 6-0 που διαμόρφωσε το 21-18. 

Οι «παθογένειες» στο τέλος της πρώτης περιόδου, σε άμυνα και επίθεση, συνεχίστηκαν και στη δεύτερη για τον Ολυμπιακό, με τη Λαμποράλ Κούτσα να κάνει ένα άλλο 5-0 για το +8 (26-18). Στη συνέχεια, οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου σκόραραν με… αίτηση, με τους γηπεδούχους να το εκμεταλλεύονται αυτό και να πηγαίνουν ακόμη και στο +10 (33-23). Με κάποιες καλές άμυνες, οι Πειραιώτες έκαναν ένα επιμέρους σκορ 3-8 για το 36-31, αλλά δεν συνέχισαν στο ίδιο μοτίβο και έτσι οι Ισπανοί διατηρούσαν το προβάδισμά τους (42-35), ενώ με τα δύο απανωτά (!) τρίποντα από τον Μπουρούση, η ομάδα του Περάσοβιτς πήγε στα αποδυτήρια προηγούμενη 48-39. 

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.