«Αν η Ελλάδα δεν πληρώσει το ΔΝΤ τον Δεκέμβριο, θα εμφανίζεται πάλι ως χρεοκοπημένο κράτος» τονίζει η εφημερίδα χαρακτηριστικά


Νέα επίθεση προς την ελληνική κυβέρνηση από την γερμανική εφημερίδα Bild, η οποία «χρεώνει» στην Αθήνα αναβλητικότητα όσον αφορά στα προαπαιτούμενα μέτρα.

Σύμφωνα με τη Bild, η ελληνική κυβέρνηση επιδεικνύει «ουσιαστική άρνηση» να προχωρήσει σε ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις, ενώ το κλίμα ανάμεσα στην Αθήνα και τους δανειστές βαραίνει εκ νέου...

Η γερμανική εφημερίδα αναφέρει πως η διάθεση της ελληνικής κυβέρνησης για μεταρρυθμίσεις σε σύντομο χρονικό διάστημα δεν είναι πολύ μεγάλη. 

Μέχρι τώρα έχει περάσει μόλις 18 από τις 48 μεταρρυθμίσεις που έχουν άμεση σχέση με την εκταμίευση των 2 δισ. ευρώ. 

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ακυρωθεί η τελευταία τηλεδιάσκεψη του EuroWorking Group, καθώς, επί της ουσίας, δεν είχε αντικείμενο μελέτης.

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα, αν και η Αθήνα γνωρίζει ότι τα προαπαιτούμενα έχουν άμεση σχέση με την εκταμίευση των χρημάτων της συμφωνίας, αρνείται εδώ και μήνες να εφαρμόσει αυτό για το οποίο έχει δεσμευτεί. 

Η απάντηση των δανειστών είναι να στείλουν ένα μήνυμα: 
«Δεν θα εκταμιεύσουμε τα 2 δισ. ευρώ που ήταν να δοθούν τον Οκτώβριο».

Και μπορεί η χρηματοδότηση, προσωρινά, να μπλοκάρεται, δεν ισχύει όμως το ίδιο για τις υποχρεώσεις της Ελλάδας. 

Όπως αναφέρει η Bild, τον προσεχή Δεκέμβριο η Ελλάδα πρέπει να πληρώσει 1,4 δισ. ευρώ στο ΔΝΤ και αν δεν έχει να τα δώσει θα βρεθεί ξανά στην προ μηνών θέση να κηρύξει στάση πληρωμών και να εμφανίζεται ως χρεοκοπημένο κράτος.

«Ο Τσίπρας θέλει να χρησιμοποιήσει πάλι τις παλιές μεθόδους του και να μη δώσει τα χρήματα που οφείλει στον ιδιωτικό τομέα και τις επιστροφές φόρων που επίσης οφείλει», αναφέρει το άρθρο. 

Ήδη από τον περασμένο Ιανουάριο η κυβέρνηση Τσίπρα έχει συσσωρεύσει χρέη ύψους 5 δισ. ευρώ.
«Αν η Ελλάδα δεν πληρώσει το ΔΝΤ τον Δεκέμβριο, θα εμφανίζεται πάλι ως χρεοκοπημένο κράτος» τονίζει η εφημερίδα χαρακτηριστικά

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.