Σωρεία αντιδράσεων έχει προκαλέσει η ομόφωνη απόφαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, να μπλοκάρει ως εκπρόθεσμη την υποψηφιότητα του Άδωνι Γεωργιάδη για την ηγεσία του κόμματος, επειδή καθυστέρησε 8 λεπτά να καταθέσει τον φάκελο με τις 50 υπογραφές. Αύριο στις 09:30 το πρωί θα συνεδριάσει εκ νέου η ΚΕΦΕ της ΝΔ για να επανεξεταστεί το θέμα. 

Ο κ. Γεωργιάδης κατέθεσε ένσταση επί της απόφασης, τονίζοντας ότι δεν υπήρχε λόγος να απορριφθεί, εφόσον όλοι οι άλλοι υποψήφιοι με δηλώσεις τους τόνισαν ότι πρέπει να είναι και εκείνος υποψήφιος και δεν πρέπει να ισχύσουν τυπολατρικές πρακτικές. 

Και  οι τρεις υποψήφιοι τάχθηκαν υπέρ της ανάκληση της απόφασης της ΚΕΦΕ, με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη να κάνει λόγο για «λάθος» και να καταγγέλλει τον κ. Παπαμιμίκο ότι «λειτουργεί αυτόνομα». Μάλιστα κατά τη διάρκεια της συνεδρίαση της επιτροπής, ο γενικός διευθυντής του γραφείου του κ. Μεϊμαράκη παρενέβη και ζήτησε να γίνει δεκτή η υποψηφιότητα Γεωργιάδη.

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας ζήτησε να είναι υποψήφιος ο Άδωνις Γεωργιάδης, διαφωνόντας με τον αποκλεισμό, εφόσον έχει τις απαραίτητες υπογραφές. Τέλος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος είχε γράψει από την αρχή στο Twitter του ότι «ευτυχώς έγινε δεκτή η υποψηφιότηατα», μετά την ανατροπή των γεγονότων έκανε λόγο για «υπερβολική προσκόλληση στους τύπους από την ΚΕΦΕ». 

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.